Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació en la XXX Cursa Mar i Murtra, el tret de sortida del ‘Blanes X Runners’ 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/15/2018 01:14:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participació en la XXX Cursa Mar i Murtra, el tret de sortida del ‘Blanes X Runners’ 2018

Gairebé 900 corredors han participat en la tradicional prova celebrada diumenge. Ivan Serrano i Carles Casero han estat els primers classificats en les proves dels 20 km i 10 km

La XXX Cursa Mar i Murtra disputada el matí d’aquest passat diumenge ha tornat a ser per segon any consecutiu molt participativa, amb gairebé 900 corredors i corredores sumant les dues modalitats. Malgrat la previsió de mal temps i la intensa pluja caiguda la nit anterior, 677 atletes van inscriure’s a la cursa dels 20 km, i 215 en la de 10 km de recorregut.


Sortida de la XXX Cursa Mar i Murtra - Prova de 20 km
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
En l’edició del 2017 ja es van haver d’ampliar el nombre de dorsals una setmana abans que tingués lloc, per l’allau d’atletes que havien esgotat les previsions inicials. Fa quatre anys els organitzadors de la prova –el Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes- van decidir incloure dues modalitats: la tradicional mitja marató de 20 km de distància; i la més curta i assequible per a tothom de caràcter popular, de 10 km a peu pla.

Els primers classificats en les dues curses de 20 km i 10 km.

En la prova clàssica de la Mari Murtra, de 20 kilòmetres de recorregut, va arribar en primera posició Ivan Serrano Gironès, que va invertir 1’17’24 hores en cobrir la distància. En segona posició es va classificar Manel Pujadas Reche, amb un temps de 1’19’23 hores, i la tercera plaça la va ocupar Albert Rutllan del Val, del Club Atletisme Girona, a tan sols 11 segons del segon lloc.


1er classificat Cursa 20 km: Ivan Serrano
Les corredores més ràpides en la cursa més llarga van ser Harriet Kjaer, del Lifefood Sport Team, amb un temps d’1’33’46 hora. Darrera d’ella es va situar Pili Ureña Antolin, del Safir Team, que va invertir 1’34’37 hores, mentre que la tercera plaça va ser per Amalia Sánchez Salvador, amb 1’35’22 hores.


1er classificat Cursa 10 km: Carles Casero
Per la seva banda, en la cursa dels 10 kilòmetres el primer classificat va ser Carles Casero Roca, del Club Triatló Blanes, amb un temps de 35’32 minuts. Rere d’ell, a la segona plaça, es va situar Albert Puig Clos del Club Esquí Cerdanya Skimo Team, amb 35’38 minuts; i en el tercer lloc David Bueno Albadalejo del Club de Amigos del Parque Maria Luisa, que va arribar tot just sis segons més tard.


Els tres primers classificats en la prova dels 10 km.
La classificació de corredores en aquesta prova la va encapçalar Marta Sabater Martos, del Tritraining, amb 45’01 minuts. Al segon lloc es va classificar Lidia Paniello Gallego, amb 45’44 minuts, i la tercera posició va ser per Miriamn Valls Tort, del CA Lloret La Selva, que va invertir 46’17 minuts en fer el recorregut.

30 anys de la Cursa Mar i Murtra de Blanes

Fidel a la tradició que la prova vagi acompanyada de gèlides temperatures, aquesta vegada el fred era força suportable i en canvi el què feia témer eren els espessos núvols que encara penjaven a l’horitzó. Des de les 8 del matí atletes i caminants de les dues proves van començar a escalfar motors pels voltants del Passeig de Mar, des d’on havia de sortir. A 2/4 de 10 l’alcalde de Blanes i regidor d’Esports, Mario Ros, va donar el tret de sortida de la prova dels 20 km de recorregut, i mitja hora més tard la segona que cobreix una distància més curta, de 10 km.


Sortida Cursa de 10 km de recorregut
Per commemorar l’efemèride d’haver arribat als 30 anys de la prova atlètica, el Grup Fondistes Blanes ha editat una samarreta i una dessuadora amb el color vermell, que identifica l’entitat. Tots els participants que es van inscriure en qualsevol de les dues modalitats de 20 km i 10 km la van rebre com obsequi, a banda d’un complet lot amb altres productes d’empreses i institucions que un any més han col·laborat en l’organització.

La Mar i Murtra és una cursa de fons híbrida, que combina asfalt i camins de terra i trams a peu pla amb fortes pujades i baixades. La sortida i arribada es fa arran d’aigua, al Passeig de Mar, i mentre el recorregut més llarg transcorre per bona part dels paratges naturals que envolten Blanes, la més curta voreja el mar i, després d’endinsar-se pels terrenys del costat de la Tordera, torna a reprendre el passeig per tornar al punt de partida.


Tret de sortida de la IV Blanes X Runners 2018

La XXX Cursa Mar i Murtra ha suposat el tret de sortida de la IV Blanes X Runners, la marca que promou la ciutat com a territori idoni per a corredors a través d’esdeveniments i proves programades al llarg de tot l’any. Fa uns dies els quatre promotors de la iniciativa –Grup Fondistes, Club Triatló, Centre Excursionista i Ajuntament de Blanes- van presentar la nova temporada, que inclou un total d’11 esdeveniments.


La marca Blanes X Runners s’inscriu dins el marc de les dues destinacions certificades amb què ja compta el municipi on comença la Costa Brava: la DTE –Destinació de Turisme Esportiu- i la DTF –Destinació de Turisme Familiar-, i compta amb material identificatiu i de promoció propis. Després que s’ha encetat nova temporada amb la 30a Cursa Mar i Murtra, la següent prova al calendari tindrà lloc a la Ciutat Esportiva Blanes el 18 de març, amb el XIII Cross Escolar.

A l’abril hi haurà la XXVII Ruta de les Ermites i la VII Triatló Vila de Blanes, al maig el V Trail Selva Marítima i al juny la VI Escalada a Sant Joan. Al juliol es farà la cursa corporativa de la marca, la III Color Blanes X Runners i a l’agost tres proves: la 76a Travessia del Port, la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós i el X Aquatló Popular Vila de Blanes. Per últim, la temporada es tancarà al novembre, amb la IX Passafred.

Data de realització: 01/15/2018 | Data de la darrera actualització: 01/15/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300