Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un centenar de persones es concentra davant l’Hospital Comarcal de Blanes per protestar per les llistes d’espera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2018 01:20:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un centenar de persones es concentra davant l’Hospital Comarcal de Blanes per protestar per les llistes d’espera

Ha format part de la mobilització que s’ha fet avui arreu de Catalunya convocada per la plataforma Marea Blanca, i els sindicats CCOO i UGT amb el lema “Les llistes d’espera maten

Aquest dijous 25 de gener la plataforma “Marea Blanca”, i els sindicats CCOO i UGT han convocat una jornada de lluita per protestar contra les llistes d’espera a la sanitat pública. La mobilització s’ha fet amb el lema “Les llistes d’espera maten”, i s’ha programat a 12 grans hospitals públics catalans, així com en centres d’atenció primària.


Concentració de protesta davant l'Hospital Comarcal de Blanes
A Blanes, un centenar de persones han recolzat la convocatòria que s’ha fet a les escales d’accés a l’Hospital Comarcal de la Selva, lluint cartells amb el lema de la mobilització. També s’ha repartit un escrit on es recullen les principals propostes que lidera la plataforma “Marea Blanca”, representada a la Selva Litoral per Farida Harrak.

Principals reivindicacions de la plataforma

Bàsicament es tracta de sis reivindicacions, la primera de les quals és que es posi en marxa un torn de tarda als hospitals per mantenir a ple rendiment tots els recursos públics. També es demana recuperar el personal dels equips d’Atenció Primària que permeti que qualsevol persona sigui atesa per la seva metgessa de família en 48 hores; que es prohibeixin concerts amb centres privats; i la incompatibilitat absoluta perquè el personal del sector públic pugui treballar en la sanitat privada.


Una altra proposta és que s’estableixin garanties i terminis per a l’atenció i la llista d’espera amb recursos 100% públics, sense necessitat de derivar pacients a les empreses privades. Igualment, es demana l’assignació i lliurament d’un codi al pacient en el moment de la decisió clínica de petició de prova diagnòstica o intervenció que permeti assegurar la seva entrada en llista d’espera d’una manera automàtica.


Per últim, es demana una democratització del sistema amb transparència absoluta i accés senzill a totes les dades d’activitat, qualitat, despesa i adjudicacions. En aquest sentit, es reclama que l’Atenció Primària sigui l’eix del sistema, gestionant les llistes d’espera a proves complementàries i primeres visites, ja que entenen que són els professionals de l’Atenció Primària els que millor coneixen la situació clínica de cada persona.


Segons dades facilitades per la plataforma “Marea Blanca”, Catalunya és un dels territoris d’arreu de l’estat espanyol amb xifres més escandaloses de llistes d’espera, i comptabilitza que actualment hi ha 157.000 persones en espera quirúrgica. Les concentracions convocades per aquest dijous s’han programat entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda arreu de Catalunya.
Data de realització: 01/25/2018 | Data de la darrera actualització: 01/25/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300