Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posarà en marxa una comissió per estudiar i reparar les distincions imposades durant el franquisme


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2018 11:32:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes posarà en marxa una comissió per estudiar i reparar les distincions imposades durant el franquisme

La moció presentada per ERC al ple d’aquest mes de gener ha estat aprovada amb la unanimitat de tots els grups municipals llevat del PP, que ha marxat de la sala durant el debat

Un dels temes més destacats aprovats en la sessió plenària del mes de gener celebrada aquesta nit ha estat l’aprovació d’una moció presentada per ERC que, finalment, també ha inclòs un tercer punt a suggeriment de la CUP. Es tracta de posar en marxa un grup de treball obert a la participació de tots els grups municipals i entitats que vulguin participar-hi, per estudiar i reparar tots els reconeixements i distincions encara vigents imposats durant la dictadura franquista en aquest municipi.


Aprovació de la moció d'ERC per retirar la distinció de fill adoptiu a Pedro Nieto Antúñez
La proposta d’acord ha prosperat amb el recolzament de tots els grups municipals llevat del PP, que ha avançat que s’absentaria de la sala de plens abans que comencés el debat. Els dos punts principals de la moció inclouen d’una banda que es retiri la condició de fill adoptiu a qui va ser ministre de Marina durant l’època franquista, Pedro Nieto Antúñez, i de l’altra afirmar el caràcter antidemocràtic d’aquella decisió, així com la voluntat d’acabar amb qualsevol gest o fet històric que signifiqui el menor reconeixement a persones o accions d’aquell període.

Pedro Nieto Antúñez va ser ministre de Marina entre els anys 1962 i 1969. El 6 de juny de 1969 l’alcalde de Blanes, Domingo Valls, va atorgar-li la distinció de fill adoptiu en agraïment a l’atenció que havia rebut la població per part del ministre de Marina. En aquest sentit, va ser clau per a la consecució d’infraestructures com ara la depuradora d’aigües d’Els Pins, el port esportiu i la posada en marxa del Mercat del Vaixell Usat.

Resta de punts a l’ordre del dia del ple municipal

El nomenament de representants en els òrgans col·legiats, així com la declaració de compatibilitat presentada per un funcionari s’han aprovat per unanimitat, sense entrar en debat, mentre que en canvi el primer tema que ha suscitat interès en l’ordre del dia ha estat confirmar el conveni amb el Consell Comarcal de la Selva del Servei de Recollida i Control d’Animals de Companyia. S’ha aprovat amb 10 vots a favor del PSC, PDeCAT, C’s i PP; ERC ha votat en contra; i tant ICV-EUiA com Batega i la CUP s’han abstingut.


L’acord per imposar una sanció de 2.500 € per infracció de l’Ordenança de Tinença d’Animals de Companyia s’ha aprovat amb el recolzament de tots els grups i l’abstenció d’ICV-EUiA. Els dos darrers punts a l’ordre del dia han estat sengles mocions presentades per ICV-EUiA i Batega per Blanes. La primera ha estat en defensa de l’educació com a eina de cohesió i de suport al manifest Somescola, i s’ha aprovat amb els dos únics vots en contra de PP i C’s.


La segona proposta d’acord s’ha aprovat per unanimitat, i exigeix a la Generalitat el compliment de la legislació en relació al finançament de les escoles bressol municipals. També demana el pagament de les quantitats no satisfetes a l’Ajuntament de Blanes, i que han estat destinades al finançament de les escoles concertades. Una altra de les parts més intenses del ple ha estat l’apartat de Precs i Preguntes, que ha inclòs tot un reguitzell d’exhaustives qüestions formulades pràcticament per gairebé tots els regidors i regidores a l’oposició.Data de realització: 01/25/2018 | Data de la darrera actualització: 01/25/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300