Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta la ‘Setmana de la Pau’ llegint un manifest que defensa el diàleg com a solució als conflictes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2018 11:42:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRABlanes enceta la ‘Setmana de la Pau’ llegint un manifest que defensa el diàleg com a solució als conflictes

L’acte celebrat ahir va comptar amb la participació d’una estudiant de l’Institut Serrallarga, Arabi Jaiteh, que va llegir el manifest elaborat per la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social

Blanes va encetar ahir al vespre, mitja hora abans que comencés el ple municipal, els actes de la 15a Setmana de la Pau. Abans, el conegut animador infantil Jordi Tonietti ja havia protagonitzat a la tarda una sessió especial de l’Hora del Conte: Un conte, dos contes, tres contes... de la PAU, a la Biblioteca Comarcal, on també s’hi allotja fins el 2 de febrer l’exposició “Les raons de la Cooperació”.


Lectura Manifest per la Pau 2018
Després, l’activitat es va traslladar al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. La jove Arabi Jaiteh, alumna del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances a l’Institut Serrallarga, es va encarregar de llegir el manifest, que es presentava sota el títol En busca de la pau, en busca del diàleg, elaborat per la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social de Blanes.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, en la cloenda de l'acte
La lectura es va tancar amb un parlament a càrrec de l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros. El batlle va reivindicar la mediació com a millor solució per acabar amb els conflictes, i va agrair a tothom la seva assistència: membres de la comissió, regidors i regidores del consistori i públic en general. Al llarg de l’acte es va comptar amb la participació del pianista Eduardo Valverde, que va oferir diverses temes relacionats amb la pau i la solidaritat com acompanyament musical.

Manifest “En busca de la Pau, en busca del Diàleg”

El manifest defensa el diàleg per poder aconseguir la pau, per poder fer front als conflictes. Per això, comença recordant que malgrat la Declaració dels Drets Humans reconegui que tots som iguals, encara hi ha força situacions en què això no es compleix. Començant per qüestions tan bàsiques com la llibertat, els aliments, la sanitat o l’educació, i continuant perquè actualment hi ha més de 22 milions de persones refugiades al món.


Arabi Jaiteh durant la lectura del Manifest per la Pau 2018
Recordant les paraules de qui va inspirar el dia i la setmana de la pau, Mahatma Gandhi, el manifest el cita per recordar que sortosament al llarg de la història recent hi ha hagut moltes persones que han fet de la seva vida un camí de pau amb totes les conseqüències. Homes i dones que han defensat amb fermesa les seves idees, coherents amb els seus actes.

Per això, emmirallant-se en la seva manera de fer, citava: “L’hora present ens exigeix potenciar tots els ponts de diàleg. La paraula diàleg ha estat malmesa i reduïda a una pura caricatura d’allò que ha de ser. Ens cal crear les condicions perquè aquest diàleg sigui possible”. D’altra banda, en el manifest també s’aposta per la mediació que permeti poder arribar a acords, ser capaços d’entendre les raons dels altres i saber trobar els ponts que ens uneixen, més enllà de les opcions polítiques i espirituals.


Després de recordar que s’ha donat exemple al món de resistència pacífica i respecte, s’incideix en què no es pot perdre aquest capital ètic. Per això, es tanca el manifest amb una conclusió que és a l’hora un missatge d’esperança: “En aquests moments no podem perdre l’esperança ni abandonar-nos al clam del ‘no hi ha res a fer’. Tot està per fer, però ens cal confiança perquè sigui realitat. Ens cal lluitar per un món millor, en el què homes i dones estem en igualtat de condicions”.

Participació del CDR Blanes per recordar els 100 dies de presó dels Jordis

La lectura del manifest també va comptar amb la participació de diversos ciutadans i ciutadanes convocats pel Comitè de Defensa de la República de Blanes. De manera silenciosa i sense efectuar cap proclama, van assistir portant els característics llaços i peces grogues.


Alguns d’aquests manifestant també van mostrar diversos rètols per recordar que ja s’han complert 100 dies d’ençà que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart –a qui descriuen com a dues persones de pau- estan empresonats. En els cartells duien escrit el sentit de la seva participació en aquest acte: “Volem construir en pau la nostra república social i solidària. No al 155!. Llibertat Presos Polítics”.

Propers actes de la Setmana de la Pau

La ‘15a Setmana de la Pau’ continua aquest divendres amb un dels actes més emblemàtics que la caracteritzen: el lliurament de fons als projectes de cooperació amb el tercer món que corresponen a l’anualitat passada, del 2017. Diumenge el Teatre de Blanes allotjarà a les 5 de la tarda una gala solidària de dansa en suport de les persones refugiades, a càrrec d’Acció Solidària Mediterrània.


La setmana vinent s’han programat xerrades, un taller de formació, així com la inauguració oficial d’una exposició fotogràfica de la Fundació Vicenç Ferrer, entre d’altres. El cicle es tancarà divendres de la setmana vinent, 2 de febrer, amb la principal novetat d’enguany: una Marxa per la Pau que comptarà amb la participació de totes les creences religioses que hi ha al municipi. La sortida es farà a 2/4 de 9 de la nit des del Banc dels Músics, i finalitzarà a la Plaça dels Dies Feiners.Data de realització: 01/26/2018 | Data de la darrera actualització: 01/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300