Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 4.500 persones desfilaran a les rues de Carnaval de la Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/01/2018 12:47:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLMés de 4.500 persones desfilaran a les rues de Carnaval de la Costa Brava Sud

Per festejar-ho, Blanes, Lloret i Tossa es tornen a unir per celebrar aquest esdeveniment que s’ha convertit en una referència a la Costa Brava i que aplega més de 100.000 espectadors cada any

Lloret de Mar ha acollit avui la presentació d’una nova edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, que tindrà lloc del 9 al 11 de febrer. L’acte ha estat presidit pels alcaldes de Lloret i Blanes, Jaume Dulsat i Mario Ros; i per l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, que, acompanyats dels regidors de cultura i festes dels respectius Ajuntaments, han presentat les característiques més destacades i novetats d’aquest esdeveniment.


D'esquerra a dreta: Jaume Dulsat, Gisela Saladich i Mario Ros
Pel que fa les dades de participació de comparses i carrosses als tres municipis: A Lloret participen un total de 15 carrosses i 5 comparses que sumen més de 1.500 participants; a Blanes la participació és de 15 colles, entre carrosses i comparses, amb més de 1.500 participants i a Tossa segueixen les inscripcions obertes fins el dimecres 14 de febrer.

A Lloret de Mar, la rua es farà el dissabte 10 de febrer a les quatre de la tarda i el diumenge 11 de febrer a les dotze del migdia; Blanes la farà el diumenge 11 de febrer a les cinc de la tarda; i Tossa el dissabte 24 de febrer a les quatre i mitja de la tarda. La previsió és que, com els darrers anys, unes 100.000 persones s’apropin per viure aquestes rues.


El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012 per promocionar conjuntament el Carnaval de les tres poblacions i coordinar un dels seus atractius més destacats, la Rua de Carnaval, amb l’objectiu que, tant els habitants de les tres poblacions i rodalies com els participants de les carrosses i comparses, en poguessin gaudir sense problemes de solapament de dies i horaris.

Novetats d’enguany del Carnaval de la Costa Brava Sud

Lloret dona el tret de sortida a la Gran Rua de Carnaval de la Costa Brava Sud

Lloret de Mar dona el tret de sortida al Carnaval de la Costa Brava Sud amb la gran rua de dissabte a les 16h de la tarda que inicia al passeig de Camprodon i Arrieta.

Com a novetat, Lloret presentarà tres rues el divendres al matí que faran les escoles. Una d’elles es realitzarà a l’avinguda del Rieral, on hi participaran l’escola Àngels Alemany, Pompeu Fabra i Pere Torrent. L’escola Immaculada Concepció i Esteve Carles es reuniran a la plaça del Doctor Adler i desfilaran pel carrer Sant Pere fins arribar a l’ajuntament. I l’Institut escola Lloret de Mar faran la rua pels seus voltants. Això sumarà cap a uns 3.500 alumnes i 200 professors que ompliran els carrers de Lloret.


Destacar el concurs de disfresses al carrer, que tindrà lloc dissabte al matí, on hi participen dues categories: infantil i general. El jurat serà itinerant pels carrers del centre de la Vila i porta un distintiu perquè quedi totalment identificat. Per participar al concurs s’haurà de trobar un mínim de dues vegades amb el jurat.

Blanes: el Carnaval per a tota la Família

Per segon any consecutiu, el Carnaval de Blanes es trasllada el dissabte dia 10 a la Ciutat Esportiva amb l’objectiu de repetir l’èxit de participació que ja va tenir en la primera edició del 2017. Sense haver de preocupar-se per les possibles inclemències meteorològiques o haver de trobar aparcament, la proposta continua sent passar una estona entretinguda, gaudint del carnaval en família.

Per això, dissabte a la tarda, des de les 5 i fins 2/4 de 9, hi haurà una Festa Infantil i Juvenil amenitzada pel grup musical “Rovell d’Ou” i el seu espectacle “Tabasco que rasco”, hi haurà més inflables per evitar cues, i una nova edició del “Concurs Infantil de Disfresses”. El concurs inclou tres primers premis en tres modalitats: de 0 a 4 anys, de 5 a 12 anys i per a grups de famílies.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, amb representants
del Consell Local de la Joventut de Blanes
A la nit arribarà el torn dels adults, per a majors de 16 anys, amb la “Nit Jove del Carnaval’. S’encetarà a 2/4 d’11 amb les actuacions de “Club de las muñecas” i “Pelukas”, i es tancarà amb DJ Send0, que punxarà els millors temes d’ska, rock, punk, mestissatge i rumba. Tant a la tarda com a la nit es podrà reposar forces a la barra del servei de bar instal·lada a la pista de la Ciutat Esportiva Blanes, a càrrec del Consell Local de Joventut.

A Blanes el cicle festiu carnavalesc culminarà l’endemà diumenge dia 11, amb la “Gran Rua de Carnaval” que arrencarà a les 5 de la tarda, amb el nou punt d’arrencada estrenat l’any passat: la part alta de la Rambla Joaquim Ruyra. Des d’aquí la impressionant desfilada de carrosses i comparses seguirà per la Plaça Solidaritat, la part baixa de la Rambla, Plaça Catalunya i Passeig de la Marina.

Torna la ressaca del Carnaval a Tossa

A Tossa, els actes comencen el dijous 8 de febrer a les 16:00h. a l’Espai Francesc Colomer amb el tradicional concurs de truites. L’endemà divendres, a partir de les 15:00h, es celebrarà la rua dels éssers mitològics per diversos carrers de la població que organitza l’escola i la llar d’infants. El dissabte 10 de febrer al migdia es farà el pregó de Carnestoltes al carrer Peixeteries i, seguidament, la XXI cursa de disfresses en record a en “Xoxa”, el primer guanyador que hi va haver de la cursa. Ja dimecres 14 de febrer a partir de les 18:00h. es portarà a terme l’enterrament de la sardina al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer amb xocolatada infantil.

Les activitats més multitudinàries a Tossa, però, es reserven pel cap de setmana del 23, 24 i 25 de febrer amb la ja popular “Ressaca del Carnaval”. Així, el divendres 23 a partir de les 20:00h es farà el sopar de Carnaval al pavelló d’esports amb totes les colles participants a la rua i totes les persones que estimin i els hi encanti el Carnaval. El dissabte 24 tindrà lloc una de les novetats d’enguany: el “Despertar de la Ressaca”. Els actes de dissabte començaran a les 09:30h. amb una cercavila carnavalesca per despertar a tots els tossencs i tossenques i animar-los a participar des de bon matí als actes programats. Seguidament, es farà el concurs de disfresses al carrer on qualsevol persona disfressa pot ser premiada.


I ja a la tarda, a partir de les 16:30h, tindrà lloc la 43ena Gran Rua de la Ressaca del Carnaval, amb sorpreses durant el recorregut i que acabarà amb el concurs de coreografies “Sambòdrom” en el pavelló d’esports, on es veuran els millors balls de
carnaval de la província de Girona. Finalment, i també com a novetat d’enguany, el diumenge 25 de febrer a partir de les 17:00h. es portarà a terme una festa infantil amb concurs de disfresses en el pavelló d’esports.

Cal dir també que, a Tossa, l’Oficina de Turisme, amb el suport de 8 restauradors de la vila, organitza per setè any consecutiu la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”, que es portarà a terme del 17 de febrer al 25 de març.

El regidor de Festes de Tossa, Ignasi Sallés, explica que “estem treballant de valent per posicionar el Carnaval de la Costa Brava Sud com a referent a Catalunya. De fet, som el Carnaval més prestigiós de la Costa Brava” i conclou que “a Tossa ha quedat clar que la Ressaca és un dels esdeveniments més esperats de l’any i això es deu al gran esforç que des de l’ajuntament estem fent per ser un referent tant per les colles com pels visitants”.Data de realització: 02/01/2018 | Data de la darrera actualització: 02/01/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300