Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Rotary Club Blanes i el Centre de Recursos Pedagògics La Selva II promouen accions educatives


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/02/2018 11:21:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Rotary Club Blanes i el Centre de Recursos Pedagògics La Selva II promouen accions educatives

Han organitzat el I Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud i el I Premi a l’Excel·lència Comunicativa en Anglès per alumnes de primer de batxillerat de Blanes

Des que l’estiu passat va haver un canvi en la composició de la junta del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud, una de les inquietuds que s’ha promogut és involucrar-se més en accions adreçades al jovent del territori. Fruit d’aquesta preocupació s’han impulsat dues iniciatives organitzades amb l’inestimable suport del CRP Selva 2, el Centre de Recursos Pedagògics amb seu a Blanes.


Presentació del Concurs Literari a l'Escola Joaquim Ruyra
La directora d’aquest servei educatiu, Pepa Celaya Armisen, i el president del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud, Jordi Juanola Frühling, han donat a conèixer aquests dies la suma d’esforços, traduïda en dues experiències. Una d’elles és la que s’està fent aquest mes de febrer: el I Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud. Hi poden participar alumnes inscrits en algun centre escolar de les següents poblacions: Blanes, Lloret, Tossa, Vidreres i Maçanet de la Selva.

Està adreçat a alumnes dels cicles mitjà i superior de primària, primer i segon cicle d’ESO, batxillerat o grau mitjà de cicles formatius i grau superior de cicles formatius. Es tracta d’escriure un relat –amb una extensió de 2 o 3 planes en funció del curs- al voltant del tema de la pau, que sigui inèdit i en català. Els treballs s’hauran d’entregar abans del 9 de febrer al CRP de la Selva II, i el jurat es reunirà la penúltima setmana de febrer per triar tres finalistes de cada categoria.

El primer premi en cada modalitat és una tauleta, mentre que el segon premi pot ser un lot de llibres o un val de llibreria valorat en 50 € segons la categoria, i el tercer premi un pen drive. Les obres guanyadores i finalistes es publicaran al portal web del CRP.

I Premi a l’Excel·lència Comunicativa en Anglès

Una altra experiència impulsada conjuntament pel Rotary i el CRP de Blanes és el I Premi a l’Excel·lència Comunicativa en anglès, adreçat a estudiants del primer curs de batxillerat de qualsevol modalitat dels centres educatius blanencs. Cada participant haurà d’explicar en anglès i en tres formats diferents què li agradaria fer com a futur professional, tot fent propostes que aportin idees per millorar el món en què vivim.


Presentació de l'experiència al Col·legi Santa Maria
Els tres formats són: un treball individual escrit en anglès d’un màxim de tres planes; un vídeo de tres minuts –gravat en un pen o penjat a YouTube- explicant en anglès una síntesi del seu treball; i una presentació presencial al jurat explicant el què planteja al seu treball. En aquest concurs el termini per escoltar les presentacions individuals dels alumnes es farà un dia de la setmana del 9 al 13 d’abril, comunicant-se prèviament la data exacta.

Cada centre podrà presentar tres alumnes aspirants als premis, i per fer-ho caldrà que s’entregui al CRP La Selva II els treballs escrits i els vídeos o enllaços de visionat dels tres alumnes aspirants, abans del 6 d’abril. El jurat es reunirà per escoltar les presentacions individuals dels alumnes un dia de la setmana del 9 al 13 d’abril. S’escollirà un guanyador i dos finalistes, i la seva proclamació es farà durant la primera quinzena de maig en un acte públic.


En aquets cas, el primer premi significarà tota una experiència per a l’alumne que el guanyi, ja que consisteix en participar en el Camp de Vela Internacional Creuer Costa Catalana del Rotary (Summer Camp) organitzat pel Rotary Barcelona Diagonal. Es tracta de fer un viatge d’entre 7 i 15 dies en un vaixell de vela al llarg de la costa amb un grup d’entre 10 i 15 joves de diferents països i amb l’anglès com a llengua de comunicació. Per la seva banda, el segon i tercer finalistes guanyaran una tablet.Data de realització: 02/02/2018 | Data de la darrera actualització: 02/02/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300