Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la “Marxa per la Pau” amb representants de totes les religions del municipi per primera vegada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/03/2018 09:41:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRABlanes celebra la “Marxa per la Pau” amb representants de totes les religions del municipi per primera vegada

Es tracta d’un fet singular arreu de Catalunya, tal com han destacat l’alcalde i el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, i ha tancat la 15a Setmana de la Pau

Per primera vegada en la seva història, aquest any la “Marxa per la Pau” de Blanes ha aplegat representants de totes les comunitats religioses del municipi o, si més no, de gairebé totes les que s’hi van poder afegir. Fins ara, les 18 edicions anteriors havien comptat amb participants de les tres parròquies catòliques i de l’Església Evangèlica Baptista. La darrera vegada en què es va celebrar va ser el desembre de 2016, ja que l’any passat ja no es va organitzar.


Benvinguda 19a Marxa per la Pau
La 19a Marxa per la Pau 2018, que es va fer ahir a la nit, va sumar participants de la Parròquia Ortodoxa Rumana, el Centre Cristià FEAM, l’Església Evangèlica de Filadèlfia i l’Assemblea de Déu Kinoia, a banda de les tres parròquies catòliques i l’Església Evangèlica Baptista, impulsores de les 18 primeres edicions. La proposta d’ampliar la participació perquè hi fossin totes les creences va sorgir justament de la Taula Interreligiosa de Blanes, que es torna a reunir periòdicament amb caràcter permanent des de l’any passat.


Primera aturada Marxa per la Pau davant l'Ajuntament
Precisament la reactivació d’aquest òrgan va ser una de les novetats del cicle de la Setmana de la Pau 2017, i ara la marxa amb totes les religions ha estat la principal novetat d’aquest 2018. De fet, la 19 Marxa per la Pau celebrada divendres a la nit ha tancat el cicle de la 15a Setmana de la Pau, que ha inclòs un reguitzell d’activitats com ara xerrades, tallers formatius, exposicions i la lectura d’un manifest que va encetar el periple el 25 de gener.

19a Marxa per la Pau amb totes les religions: un fet singular a Catalunya

L’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros, acompanyat del director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell, van encapçalar la celebració, que es va encetar a quarts de nou de la nit al Passeig de Mar. En primer lloc el professor de religió de l’Institut Serrallarga, Manel Temprado, va recordar l’objectiu central de l’acte: promoure la pau i la no violència.


En aquest sentit, Temprado es va adreçar especialment als representants de les diferents creences religioses que s’hi van sumar: “La vostra presència és molt important avui, perquè de manera dialogada estem aprenent a conviure. I aquests, el diàleg i la convivència, haurien de ser els fonaments de la societat de demà, els fonaments de la societat que deixem als nostres fills”.


Un cop acabat el parlament es va encetar la marxa, que va continuar pel Passeig de Mar en direcció a l’Ajuntament de Blanes. Després de fer un recorregut pel nucli històric de la vila, es va tancar a la Plaça dels Dies Feiners, on es va fer la cloenda oficial després que al llarg de la ruta es van fer dues aturades per fer lectures de poesies i textos al·lusius al pacifisme i la no violència.


El primer punt de confluència va ser al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, i la segona a la Plaça Verge Maria. Les intervencions les van fer representants de cadascuna de les religions representades. Per facilitar al públic assistent que pogués seguir millor les lectures, es va confeccionar un flyer amb els textos, lletres de cançons i poesies escrites en dos idiomes: català i castellà.

Cloenda 19a Marxa per la Pau amb música, parlaments i una xocolatada

La cloenda, el punt i final a la 19a Marxa per la Pau, es va encetar amb una intervenció musical a càrrec del Centre Cristià FEAM, que van interpretar en viu i en directe dues cançons relacionades amb la temàtica de l’acte, però sense cap contingut religiós: Em dones força, de Sergio Dalma, i l’emblemàtica Somewhere over the rainbow, de la qual se n’han fet tantes versions.


Actuació Centre Cristià FEAM
També hi va haver un torn de parlaments. Primer es va adreçar al públic el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell, qui va felicitar els participants per haver tingut la idea d’aplegar totes les religions i haver-se afegit a l’exemplar iniciativa, difícil d’igualar arreu del país. Alhora, va animar tothom a continuar organitzant properes edicions de la Marxa per la Pau comptant amb tothom.


Enric Vendrell, director general Afers Religiosos Generalitat
L’alcalde, Mario Ros, va tancar l’acció reivindicativa agraint Enric Vendrell la seva participació en l’acte de Blanes, lloant la tasca que està exercint com a director general per normalitzar el fet religiós a Catalunya. D’altra banda, es va afegir a l’enhorabona expressada pel seu antecessor, sumant-se al desig que sigui una iniciativa que perduri en el temps.


Parlament Mario Ros, alcalde de Blanes
Mario Ros va recordar que, d’ençà que l’any 2016 va assumir la regidoria d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania –que segueix encapçalant, compaginant-ho amb les seves tasques com alcalde-, una de les inquietuds que l’havia mogut era recuperar l’operativitat de la Taula Interreligiosa de Blanes. Per això, es va mostrar satisfet per la feina que s’hi està fent, encoratjant als seus membres a seguir treballant compartint experiències, el mutu coneixement i la cohesió de cultures.


Xocolatada Popular per tancar l'acte
Després que es va demanar al grup musical del Centre Cristià FEAM que fes un bis amb el tema de Sergi Dalma, la jornada es va cloure definitivament amb una xocolatada popular. Una dolça manera de poder combatre el fred que es feia sentir especialment la nit d’ahir divendres.Data de realització: 02/03/2018 | Data de la darrera actualització: 02/03/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300