Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Arriba a la Biblioteca Comarcal de Blanes “Observadors del Mar”, una exposició sobre ciència ciutadana marina


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/05/2018 04:38:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOArriba a la Biblioteca Comarcal de Blanes “Observadors del Mar”, una exposició sobre ciència ciutadana marina

La mostra, de l’Institut de Ciències del Mar i el CEAB-CSIC, vol evidenciar que qualsevol persona pot contribuir a la investigació marina, i es podrà visitar durant tot aquest mes de febrer

Meduses rares, peixos fora de rang de distribució conegut, microplàstics que arriben a les nostres platges, algues invasores... Aquests són alguns dels ingredients que formen part de l’exposició que durant tot aquet mes de febrer es pot visitar a la Biblioteca Comarcal de Blanes, i que es presenta sota el títol Observadors del Mar. La teva mirada és el canvi. Precisament aquest dimarts 6 de febrer a les 7 de la tarda està previst que es faci la presentació del projecte, així com una visita guiada per l’exposició acompanyats d’investigadors del CEAB.


Exposició a la Biblioteca Comarcal - Fotografies: CEAB-CSIC
El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), com a coordinador de l’àrea de la Costa Brava de la plataforma de ciència ciutadana marina www.observadorsdelmar.cat, ha portat a la Biblioteca Comarcal de Blanes aquesta mostra organitzada conjuntament amb l’Institut de Ciències del Mar. En aquest sentit, reflexa la contribució dels ciutadans a la investigació marina dels darrers anys i es converteix en un aparador d’aquesta plataforma de ciència ciutadana a la qual s’hi ha sumat més de 1.600 ciutadans i ciutadanes i 160 entitats.

Pescadors, bussejadors, navegants, esportistes, habitants de zones costeres i escolars treballen conjuntament amb 80 investigadors de 14 institucions científiques, i ja han recollit més de 8.700 dades. L’exposició itinerant pretén mostrar la col·laboració de ciutadans i científics en la recerca marina, així com l’efectivitat de la xarxa d’Observatoris Sentinella, nascuda el 2016 i formada per diferents entitats lligades a la mar, que col·labora en el seguiment continuat d’alguns fenòmens de canvi que s’estan observant al Mediterrani.


Des dels seus inicis, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes manté una forta implicació amb aquesta plataforma de ciència ciutadana i diversos investigadors del centre lideren o participen activament en projectes com ara el d’Algues invasores, Peixos mediterranis, Esponges introduïdes, Deserts submarins i Plàstics 0, projecte que també involucra als centres escolars en la recerca. Abans d’arribar a Blanes, l’exposició es va inaugurar a Barcelona, i des d’allí ha continuat la seva itinerància a Granada, Roquetas del Mar, Almeria i Mallorca.Data de realització: 02/05/2018 | Data de la darrera actualització: 02/05/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300