Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova les obres preliminars a la construcció de la Rotonda de Ca la Guidó


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/08/2018 12:04:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes aprova les obres preliminars a la construcció de la Rotonda de Ca la Guidó

El projecte, valorat en 212.600 €, s’aprovarà avui a la Junta de Govern Local després que el darrer escull que mancava era l’autorització de la Generalitat, que ha arribat aquesta setmana

Aquest dijous s’aprovarà de manera definitiva a la Junta de Govern Local el projecte de millora i ampliació de la xarxa pluvial de Ca la Guidó-Mas Carolet. Així podrà ser després que, d’ençà de l’aprovació inicial del passat 19 d’octubre, l’únic requisit que mancava era la corresponent autorització de Carreteres de la Generalitat, que ha comunicat l’informe favorable aquesta setmana, més concretament el passat dilluns, cinc de febrer.


Zona ubicació Rotonda Ca la Guidó, avui al matí
El projecte, valorat en 212.635 €, l’han redactat els serveis tècnics municipals amb coordinació amb Aigües de Blanes, i es finançarà amb càrrec a la quota d’inversions de la xarxa de clavegueram. Aquests treballs són els què prèviament s’ha determinat que cal fer abans d’abordar la construcció d’una infraestructura reivindicada des de fa molts anys en aquest barri: la Rotonda de Ca la Guidó.

Obres de millora i ampliació de la xarxa pluvial prèvies a la rotonda

Després que la Junta de Govern Local d’aquest vuit de febrer hagi aprovat definitivament el projecte, s’autoritzarà a l’empresa mixta Aigües de Blanes la seva licitació i execució, incloent les prescripcions de Carreteres de la Generalitat de Catalunya. En previsió dels tràmits administratius que caldrà seguir a partir d’avui, s’espera que aquests treballs puguin començar en un termini comprès entre tres setmanes i un mes com a màxim.

Un cop comencin les obres de millora i ampliació de la xarxa pluvial de Ca la Guidó-Mas Carolet, l’execució es calcula que s’allargarà un període de tres mesos, aproximadament. Aquesta remodelació ha d’efectuar-se abans de la rotonda per evitar duplicar despeses de pavimentació i per utilitzar el finançament disponible amb la màxima eficàcia.


Es tracta de la fase prèvia necessària per poder executar posteriorment la remodelació de la Carretera de Blanes a Tordera en el tram que passa per Ca la Guidó-Mas Carolet, on s’hi construirà la futura rotonda. Els serveis tècnics van determinar que cal dotar-ho d’unes infraestructures de drenatge pluvial que li manquen o que presenten greus deficiències.

En primer lloc es va fer un estudi de les dades climàtiques de la zona d’influència del projecte i es van analitzar les dades pluviomètriques per calcular els cabals de disseny de les conques. Després, es van determinar les seccions hidràuliques necessàries, així com els elements de captació per desguassar-los segons la normativa vigent i les recomanacions tècniques dictades per l’Agència Catalana de l’Aigua. L’eix principal transcorrerà per la Carretera de Blanes a Tordera amb quatre ramals en sengles carrers adjacents i també es mantindrà l’antic Torrent de Mas Carolet per a connexions particulars.

Transformar una carretera en una via urbana

Simultàniament a l’inici d’aquestes obres pluvials, es concretaran els estudis preliminars que s’han fet fins ara de la futura Rotonda de Ca la Guidó en un projecte definitiu que es portarà a l’aprovació i posterior licitació. Amb la finalitat de convertir la Carretera de Blanes a Tordera -des de la rotonda dels Focs a la de Mas Cremat- en un carrer urbà, l’Ajuntament de Blanes va demanar fa anys l’intercanvi de la titularitat d’aquest vial, fins ara encara propietat de la Generalitat, amb la del tram de l’Avinguda Europa entre la rotonda del Mar i Murtra i la de Mas Cremat.


La voluntat és construir una rotonda a la cruïlla de la Carretera de Blanes a Tordera amb el Carrer Ca la Guidó per evitar cues per entrar o sortir del barri amb vehicles privats i les conseqüents retencions i molèsties pels veïns. El volum principal de trànsit entre les rotondes de Mas Cremat i Focs l’ocasionen majoritàriament vehicles que circulen de pas i no entren als barris adjacents.

Construcció de la Rotonda de Ca la Guidó

La distància que fan aquests vehicles quan passen per la Carretera de Tordera és de 800 metres, mentre que si ho fan per la Carretera d’Accés a la Costa Brava i l’avinguda d’Europa el recorregut és de 1.200 metres. La diferència és molt petita, però suficient per fer decantar els vehicles per la primera opció. Per modificar la percepció d’aquests conductors, el projecte contemplarà diverses mesures: modificació de vorades, incorporació d’un carril bici, reducció de l’amplada del carril de circulació, instal·lació de passos de vianants elevats i, opcionalment, semàfors.

Precisament el fet que els carrers estan actuant com a lleres en casos de pluges fortes, fa necessari haver de dotar els vials d’una correcta xarxa de drenatge, i així els passos elevats de vianants existents i futurs no agreujaran els possibles desbordaments. Per això, la remodelació i ampliació de la xarxa pluvial que es farà properament s’ha de fer de manera prèvia en primera fase per evitar duplicar despeses de pavimentació. La pavimentació a tota l’amplada de la via es farà amb posterioritat a la construcció de la futura rotonda i passos elevats.


La futura girola es construirà en l’accés principal que hi ha al barri de Ca la Guidó, i substituirà una illeta triangular que hi ha actualment en aquest mateix indret, a la cruïlla amb la Carretera de Blanes a Tordera, la GI-600. És l’única entrada i sortida que hi ha al barri, i el què es vol aconseguir amb aquests treballs és millorar el trànsit a la zona, especialment intens durant l’estiu però també en hores punta i els caps de setmana. No es tractarà tan sols de fer una girola, sinó també de dotar el seu entorn amb tota una sèrie d’elements complementaris que millorin la seguretat de l’entorn quan entri en funcionament l’esperada rotonda de Ca la Guidó.Data de realització: 02/08/2018 | Data de la darrera actualització: 02/08/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300