Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració de l’ANC i el CDR de Blanes coincidint amb els 4 mesos en què els Jordis són a la presó


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/16/2018 08:53:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXConcentració de l’ANC i el CDR de Blanes coincidint amb els 4 mesos en què els Jordis són a la presó

La Taula de Forces Polítiques ha llegit un manifest unitari del PDeCAT, ERC i CUP. També s’han llegit dues cartes dels Jordis i s’ha il·luminat el recinte amb el lema “Il·lumina la Llibertat”

El vespre d’aquest divendres, coincidint amb els quatre mesos d’ençà que els Jordis són a la presó, l’ANC i el CDR de Blanes han protagonitzat una concentració, seguint la convocatòria que s’ha fet avui arreu de Catalunya. La mobilització ha tingut lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.


Primer, l’ANC ha organitzat la lectura d’un manifest unitari de la Taula de Forces Polítiques de Blanes, formada per entitats i grups polítics, a través de les veus de sengles portaveus. Juanjo Navarro, del PDeCAT, Albert Sanz, d’ERC, i Núria Llorens, de la CUP, han llegit el text que recordava la injusta situació de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com l'anàloga situació que pateixen Oriol Junqueras i Quim Forn.


Després de fer un repàs tot el què ha estat passant durant aquests quatre mesos i de l’actualitat més recent, el manifest s’ha tancat amb la reivindicació que avui s’ha fet sentir arreu del territori català: “Demanem que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart surtin immediatament de la presó, que s’acabi d’una vegada aquesta vergonya espanyola, pròpia dels temps més negres de la seva història. Cap democràcia priva de la llibertat a ningú per defensar les seves idees polítiques pacíficament. Això va de democràcia, i la defensa de la democràcia ens tindrà sempre a punt a tots nosaltres, sempre als carrers”.

Lectura de dues cartes de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

La segona part de l’acte, organitzada pel CDR de Blanes, s’ha centrat en la projecció de tres vídeos, intercalada amb la lectura de dues cartes enviades pels Jordis des de la presó on estan, a Soto del Real. El primer vídeo tractava sobre la jornada de l’1 d’Octubre, el segon recordava la figura de Muriel Casals, i el tercer era un muntatge del CDR de Catalunya sobre les mobilitzacions arreu del país.


Finalment, la concentració s’ha tancat amb la interpretació del Cant dels Segadors a capella, acompanyada amb la il·luminació de les llanternes d’alguns dels mòbils dels assistents, seguint el lema de la mobilització: Il·lumina la Llibertat. Durant l’acte també hi ha hagut una parada on es podia comprar una reproducció de la urna de l’1 d’Octubre a petita escala, així com màscares per reclamar la llibertat d’expressió i els simbòlics llaços grocs que reclamen la llibertat dels presos polítics.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/16/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300