Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales reforcen els seus lligams amb la presentació d’un llibre de Salvador Pendon i un espectacle


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/20/2018 04:48:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ardaleños2Blanes i Ardales reforcen els seus lligams amb la presentació d’un llibre de Salvador Pendon i un espectacle

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, va presentar el llibre “La palabra es mi camino”, escrit per l’exalcalde d’Ardales, i dissabte el Teatre va allotjar l’espectacle “Baúl”, amb Virgina Gámez

Les dues ciutats agermanades des de 1993, Blanes i Ardales, han enfortit durant el darrer cap de setmana els seus lligams emotius i institucionals, a través de de diversos esdeveniments organitzats amb motiu del Dia d’Andalusia. Dos dels més destacats van tenir lloc d’una banda divendres passat, amb la presentació del llibre La palabra es mi camino, i de l’altra dissabte a la nit, amb l’espectacle Baúl, que es va allotajr al Teatre de Blanes.


L'alcalde de Blanes presentant el llibre de Salvador Pendon
Divendres la Sala de Plens va ser l’escenari escollit per fer la presentació del llibre escrit per Salvador Pendon Muñoz, exalcalde de la localitat malaguenya, i també expresident de la Diputació de Málaga. Presentat amb l’eloqüent títol de La palabra es mi camino, qui es va encarregar de donar la benvinguda i introduir el més destacat del treball que signa Pendon va ser l’alcalde de Blanes, Mario Ros.


D'esquerra a dreta: Pepa Celaya, Ma del Mar González i Salvador Gutiérrez
Ho va fer comptant amb la presència de l’alcaldessa d’Ardales, Maria del Mar González, acompanyada d’altres membres de la delegació ardalenya que visitaven Blanes, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Tampoc no va faltar una nombrosa representació de l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales, encapçalada pel seu president, Salvador Gutiérrez.

“La Palabra es mi camino”

La palabra es mi camino ha estat la darrera incursió literària de Salvador Pendon, un treball que l’alcalde de Blanes va presentar com un llibre vital, on la poesia i la prosa flueixen com ho fa el cante amb la guitarra. També va explicar que a la primera part hi ha poesia i prosa de flamenc i cobla, amb textos del propi autor. A la segona part, Salvador Pendon fa un homenatge al cant flamenc, i un reconeixement a les grans veus que ha tingut al llarg de la història.


Finalment, l’alcalde de Blanes va fer arribar al públic el lirisme del seu homòleg, recitant justament els versos que donen nom al llibre: “Los barros con que me hicieron eran de viña y de olivo, cuando volver quiero a ellos, la palabra es mi camino”. Tot seguit, va prendre la paraula l’autor, qui va agrair l’assistència a l’acte, però sobretot a l’alcalde de Blanes perquè, segons va explicar, havia estat capaç de captar l’essència del llibre. Salvador Pendon va remarcar que, per bé o per malament, una de les armes més potents és la paraula, perquè és inesborrable.

Espectacle al Teatre de Blanes amb Virginia Gámez

La celebració del Dia d’Andalusia es va vestir de música l’endemà dissabte, amb la vibrant actuació que va oferir al Teatre de Blanes la cantant malaguenya Virginia Gámez. Acompanyada al piano per Javier Tapia, i a la guitarra per Andrés Cansino, l’artista va presentar l’espectacle titulat Baúl, tota una declaració d’intencions que va sorprendre a molts i va embruixar tota la platea.


Salvador Pendon introdueix l'actuació al Teatre de Blanes
Abans, per preparar al públic per a l’autèntic esdeveniment que els esperava, es va encarregar de fer les presentacions i actuar com a mestre de cerimònies Salvador Pendon, qui de nou va fer gala dels seus extensos i experts coneixements en matèria musical. L’exalcalde d’Ardales va descriure la cantant com un exemple de rigor i professionalitat, que sap conjugar la cobla i el flamenc magistralment. Tot seguit, començava una hora i mitja d’espectacle que feia un extens recorregut pel cante i la cobla.

Virgina Gámez va anar trobant dins el baül de la seva infantesa, de l’art que l’ha acompanyat de ben petita, cançons que la van acompanyar durant la seva infantesa, i sentiments transformats en música a través de l’expertesa de la dona en què ha esdevingut. L’artista va començar a cantar quan tan sols tenia nou anys, en els tablaos que tenien a Málaga la seva tieta Pepi Gil, i el seu pare Pepe Gámez.


Virginia Gámez al Teatre de Blanes
Als 12 anys ja va debutar a la plaça de braus de Benalmádena amb un cartell de luxe. Sempre ha estat una cantaora avantatjada, i de fet ha estat la primera en tota la història del cante flamenco en haver obtingut resultats inigualables. Una de les seves fites més destacades va ser interpretar als 20 anys els 35 pals diferents del cante al Teatre Alameda de Málaga, en una sola actuació de quatre hores.


Amb aquests precedents, és fàcil d’entendre que des que Virginia Gámez va arrencar la primera nota fins la darrera, el públic del Teatre de Blanes es va oblidar de respirar a voltes per retenir fins el darrer detall de la seva actuació. Els actes d’agermanament entre Blanes i Ardales també van incloure d’altres activitats. Una d’elles va ser un dinar de germanor presidit pels batlles de les dues localitats divendres, i l’altra l’esmorzar típic andalús ofert al local social de l’entitat blanenca que no s’oblida de les seves arrels clavades a més de 1.000 km de distància.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/20/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300