Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una taula rodona amb Carme Ruscalleda tanca a Blanes el cicle del 50è aniversari de l’Escola Mossèn Joan Batlle


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/21/2018 12:44:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una taula rodona amb Carme Ruscalleda tanca a Blanes el cicle del 50è aniversari de l’Escola Mossèn Joan Batlle

La reconeguda xef de cuina amb 7 estrelles Michelin va parlar a Blanes d’alimentació i hàbits saludables, acompanyada d’un representant de la Fundació Gasol i d’una metgessa

L’Escola Mossèn Joan Batlle de Blanes ha tancat aquest mes de febrer el cicle commemoratiu del 50è aniversari del centre escolar amb un acte prou singular. Es tractava de parlar sobre l’alimentació i els hàbits saludables a l’etapa escolar, i per això es va organitzar una taula rodona encapçalada per una convidada d’honor: Carme Ruscalleda.


Carme Ruscalleda durant la taula rodona a l'Escola Mn Joan Batlle
La xef del Restaurant Santa Pau de Sant Pol de Mar, cuinera amb 7 estrelles Michelin, va estar acompanyada per Santi Gómez, responsable dels programes de la Fundació Gasol. També va participar Josefa Extremera, doctora en medicina i ex-alumna de l’Escola Mossèn Joan Batlle, en una taula rodona que va presentar i moderar Àngels Fàbregues, periodista del diari Sport.

Poc abans de començar, es va encarregar de donar la benvinguda la directora del centre escolar, Lídia Pastor, qui va agrair tant als convidats com al públic la seva assistència. La directora també va recordar a tothom que, amb la celebració d’aquesta taula rodona, es tancarà el cicle commemoratiu del 50è aniversari de l’Escola Mossèn Joan Batlle encetat l’octubre passat.


La directora de l'escola, Lídia Pastor, donant la benvinguda
La celebració dels primers 50 anys de vida ha servit no tan sols per recordar els orígens, sinó també per estretar encara més els llaços entre els diferents components de la comunitat educativa. La taula rodona es va allotjar al gimnàs de l’escola, i va comptar amb una bona presència de públic, molt interessat en el tema que es tractava, tant des del punt de vista professional com familiar.

Taula rodona sobre hàbits saludables a l’etapa escolar

Carme Ruscalleda sempre ha demostrat estar molt compromesa amb la necessitat de promoure l’alimentació i els hàbits saludables durant les primeres etapes de la vida. Prova d’això és que la prestigiada cuinera ha participat en un bon grapat d’iniciatives i activitats que tenien aquest objectiu, així com per donar idees i facilitats per implementar-ho a casa.


Una altra destacada aportació va ser la que va fer Santi Gómez com a responsable dels Programes de la Fundació Gasol. La institució té com a principal missió lluitar contra l’obesitat infantil, un fenomen que actualment afecta a 42 milions de nens i nenes arreu del món segons l’Organització Mundial de la Salut, una xifra que durant els propers 10 anys podria inclús arribar a augmentar fins als 70 milions d’infants.


Per la seva banda, la doctora Josefa Extremera va coincidir en destacar que un dels problemes creixents durant les primeres etapes de la vida és l’obesitat, que actualment es pot considerar que ha esdevingut en un problema de salut pública molt a tenir en compte. Una de les primeres actuacions per ajudar a inculvar els bons hàbits saludables passa per promoure l’esport, però també és cabdal una alimentació equilibrada.

Cicle 50 aniversari de l’Escola Mossèn Joan Batlle

L’Escola Mossèn Joan Batlle, situada al barri de Ca la Guidó-Mas Carolet, va encetar els actes commemoratius del 50è aniversari de la seva posada en marxa (1967-2017) a mitjans del passat mes d’octubre. Ho va fer celebrant un sopar popular al pati exterior de l’escola, comptant amb una nodrida participació tant d’actuals com d’antics alumnes i mestres, així com de les respectives famílies i amics.

La comunitat educativa passada i present es va aplegar per donar el tret de sortida d’uns actes que han inclòs durant els darrers mesos diverses activitats. El més informal i festiu va ser precisament el sopar popular, que va incloure diversos ingredients lúdics, però també per compartir records del primer mig segle de vida de l’emblemàtica escola.


Altres actes que s’han estat celebrant han estat una Exposició Fotogràfica a principis de novembre; una Nit Astronòmica Familiar a finals d’aquell mateix mes; la III Marxa d’Orientació Nocturna Familiar de 6 kilòmetres del 15 de desembre; o bé un dels més originals: una Càpsula del Temps que es va tancar el 19 de desembre, i que no s’obrirà fins d’aquí a 25 anys. Aquell mateix dia es van fer dues altres activitats. D’una banda, es va pintar un dibuix gegantí al mur de l’escola titulat Peixos al Pati, amb peixos de la Mediterrània; i de l’altra, a la tarda es va fer una projecció de cinema sense que hi faltés cap dels ingredients d’una típica vetllada per gaudir del setè art, com per exemple les crispetes.

La primera escola de barri de Blanes

L’Escola Mossèn Joan Batlle va ser la primera escola de barri que es va posar en marxa a Blanes, sorgida de la necessitat d’acostar el servei educatiu a tots els veïnats. Durant els anys 60 el municipi on comença la Costa Brava havia experimentat un creixement demogràfic que l’havia fet engrandir, i més encara al barri de Ca la Guidó, on hi havia blocs de pisos on vivien famílies d’obrers que majoritàriament treballaven a l’antiga fàbrica SAFA.

L’Ajuntament de Blanes va triar el nom de Mossèn Joan Batlle per a la nova escola a través d’un acord de ple unànime l’any 1966. Joan Batlle i Valls (Calella de la Costa, 1872 – Blanes, 1939) va arribar a Blanes el 1896, i va desenvolupar nombrosos projectes musicals i corals al municipi, on la seva obra ha esta recordada amb respecte i admiració. Com a compositor, l’any 1908 va escriure el ‘Cant de l’Àngel’ que encara es canta per Setmana Santa, i el 1919 musicà la versió de l’obra ‘Pastors i Misteris’ de Pere Puig i Llensa.
Data de realització: 02/21/2018 | Data de la darrera actualització: 02/21/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300