Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes per reclamar unes “Pensions Dignes”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/22/2018 11:55:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Concentració a Blanes per reclamar unes “Pensions Dignes”

La mobilització s’ha fet aquesta tarda abans del ple, i s’ha llegit el manifest “Salvem les Pensions”, on es protesta contra el govern estatal per la insuficient pujada del 0’25% d’aquest any

Un gran nombre de persones han participat en la concentració que s’ha fet aquesta tarda al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, per reclamar unes “Pensions Dignes” i defensar el sistema públic de pensions. Abans de la concentració, s’ha instal·lat una carpa i una taula informativa per recollir signatures de suport a l’objectiu que es persegueix. Entre els signants, s’hi ha comptat regidors i regidores del consistori blanenc, que també s’han sumat a la concentració.


Organitzat per la plataforma Marea Pensionista amb el suport de CCOO i UGT, així com diverses forces polítiques de Blanes, la concentració que s’ha fet en aquest municipi s’afegeix a les que també s’hauran fet al llarg d’aquesta mateixa jornada arreu de l’estat espanyol. A Madrid, la mobilització ha culminat amb una manifestació on han participat milers de persones, i centenars de jubilats han superat les tanques de seguretat del Congrés dels Diputats per poder concentrar-se davant de la Cambra.


A Blanes, la concentració ha inclòs la lectura d’un manifest on es recordava l’evolució dels darrers anys en l’àmbit del sistema de pensions públiques, començant per la decisió política del 2013 presa pel govern del PP, que va trencar el marc d’acords adoptats des del 1995, després del Pacte de Toledo. Per això, s’ha recordat que el motiu de les mobilitzacions d’avui dijous ha estat defensar les pensions i que es puguin millorar substancialment.


També s’han criticat les declaracions de la ministra de Treball, Fátima Bañez, que avui mateix ha explicat que en els darrers anys les pensions han augmentat un 16%: Als pensionistes no ens surten els comptes, i som gent gran, però no burros”, remarcava el manifest. D’altra banda, s’ha recordat que l’actual situació s’ha agreujat per les reformes laborals aprovades durant els darrers anys, que desequilibren la capacitat de negociació col·lectiva en benefici de les empreses i condemnen cada vegada més treballadors i treballadores a unes condicions de pobresa.


Finalment, el manifest es tancava d’una manera rotunda: “És la nostra obligació i el nostre dret reclamar pensions que permetin a la nostra gent gran viure amb dignitat i rebre la compensació que s’han guanyat al llarg de tota la seva vida. Hem de combatre la política i les campanyes contra les pensions i volem dir-los que ens tindran davant, al costat de les organitzacions sindicals i polítiques i amb el conjunt de la societat donant suport a aquesta lluita. No al 0’25% ! Defensem les pensions!”.Data de realització: 02/22/2018 | Data de la darrera actualització: 03/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300