Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes demanarà a l’ACA un nou informe per poder incorporar les ampliacions dels càmpings al POUM


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/23/2018 11:06:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes demanarà a l’ACA un nou informe per poder incorporar les ampliacions dels càmpings al POUM

Es va aprovar al ple d’ahir, que també va tractar les tarifes d’aigua de l’ATLL i 5 mocions. Una d’elles és donar suport a la vaga convocada pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Un dels temes més destacats tractat al llarg de la intensa sessió plenària d’ahir dijous va ser la possibilitat de poder incorporar al POUM de Blanes les ampliacions dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa. Quan el juny de l’any passat es va aprovar el nou POUM de Blanes amb caràcter inicial, no es van poder incloure perquè no s’adaptaven a normativa.


Vots a favor de demanar l'informe a l'ACA
Ara, després que s’ha comprovat que posteriors documents i informes públics obren la porta a què sigui possible, l’Ajuntament de Blanes ha aprovat demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua que emeti un informe al respecte. La petició, que es farà arribar a l’ACA, va comptar amb 12 vots a favor: 4 del PSC a l’equip de govern, 3 del PDeCAT –un dels regidors, Quim Torrecillas, no va poder ser present per motius de salut-, 2 d’ERC, 2 de Ciutadans i 1 del PP.

Per la seva banda, ICV-EUiA, ERC, Batega per Blanes i la CUP es van abstenir, sumant 8 vots. La sessió plenària també va tractar dos altres punts a l’ordre del dia relacionats amb aquesta mateixa qüestió. Es tractava dels recursos presentats pel Càmping Bella Terra i el Càmping Blanc d’Eivissa contra els acords de ple de l’any passat que els sancionaven. En tots dos casos, l’Ajuntament de Blanes va rebutjar els recursos presentats. La proposta de l’equip de govern de desestimar els dos recursos la van recolzar ahir tots els grups polítics municipals per unanimitat.
Val a dir que la sala de plens estava ahir al vespre plena de gom a gom, amb una nodrida presència de treballadors i treballadores dels dos establiments, tal com ja va passar l’any passat, quan ja es va tractar el tema de la legalització i les sancions al ple. La gran majoria lluïen un adhesiu on es llegia el lema: “Volem negociació. Els treballadors amb els càmpings”.


Abans de passar a la part de control per tractar les mocions, es va incloure pel procediment d’urgència un punt relacionat amb l’aigua de la xarxa Ter-Llobregat gestionada per ATLL, concessionària de la Generalitat. El ple va acordar demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua la documentació que justifica l’increment de tarifes aplicat des del passat 1 de gener amb la unanimitat de tos els grups.

Mocions tractades al ple municipal

El darrer tram del ple van ser les cinc mocions presentades pels grups polítics. La primera, de la CUP, insta la Generalitat a fer front a la situació d’emergència social, i es va aprovar amb 16 vots a favor de la major part de forces polítiques i 3 vots en contra de C’s i PP. En la segona proposta d’acord, la CUP demanava suport per a les persones que estan encausades per oposar-se a la línia de la MAT, aprovant-se amb 13 vots a favor del PSC, ICV-EUiA, ERC, Batega i CUP; 3 vots en contra de C’s i PP; i 3 abstencions del PDeCAT.


Les dues següents propostes d’acord eren d’ICV-EUiA i Batega per Blanes, i la primera era per donar suport i adherir-se a la vaga feminista que s’ha convocat a nivell estatal pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Un total de 16 vots a favor dels proposants, PSC, PDeCAT, ERC i CUP va fer prosperar la moció, mentre que Ciutadans es va abstenir amb 2 vots, i el Partit Popular va votar en contra.

La segona moció d’ICV-EUiA i Batega era per donar suport a la Plataforma “Càrnies en Lluita”, i es va aprovar per unanimitat. Per últim, la cinquena i darrera proposta d’acord, presentada per Ciutadans per demanar la implantació de barreres de seguretat per als motoristes es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics. Com a curiositat, val a dir que ahir no es va fer el torn obert de precs i preguntes al públic, ja que cap dels assistents va avançar la seva intenció de voler intervenir-hi.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/23/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300