Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un ple municipal amb dos noms propis: Josep Marigó i Víctor Catalan


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/23/2018 11:17:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un ple municipal amb dos noms propis: Josep Marigó i Víctor Catalan

A l’inici de la sessió plenària es va mantenir un minut de silenci per l’exalcalde de Blanes, i al llarg del ple el regidor d’ICV-EUiA, Víctor Catalan, va renunciar oficialment al seu càrrec

Al marge dels temes de contingut del ple celebrat aquest passat dijous, també es va comptar amb dues altres qüestions d’interès, totes dues amb noms propis. Tot just abans que comencés la sessió el batlle de Blanes, Mario Ros, va demanar a tots els assistents que volguessin afegir-se que mantinguessin un minut de silenci en memòria de l’exalcalde Josep Marigó, qui ens va deixar la setmana passada.


Minut de silenci en memòria de Josep Marigó
Els 21 regidors i regidores, així com tot el públic assistent es van posar dempeus per mantenir un emocionat i respectuós silenci, trencat tan sols pels aplaudiments que van sonar en acabat. Abans de donar pas a aquest sentit homenatge, l’alcalde va pronunciar unes breus paraules.


Mario Ros va recordar el seu predecessor explicant: “Si bé encara sóc un alcalde relativament novell, he copsat perfectament la gran responsabilitat que comporta aquest càrrec. Josep Marigó va ser una persona bona i honesta que va dedicar molts anys de la seva vida a treballar per millorar Blanes. Crec de tot cor que va afrontar l’engrescadora, però també feixuga tasca de ser alcalde, pensant sempre en la millor manera possible de resoldre els difícils reptes que se li van plantejar, sobretot durant el seu darrer mandat. Gràcies i fins sempre!”.

Victor Catalan deixa el seu càrrec de regidor

Un altre protagonista del ple va ser el regidor d’ICV-EUiA, Víctor Catalan, qui ahir va renunciar oficialment al seu càrrec després que fa uns dies va fer pública la seva decisió. Catalan va entrar a l’Ajuntament de Blanes al 2011, quan tan sols comptava 20 anys, i ha dedicat 7 anys de la seva vida a la política municipal.


L'alcalde, Mario Ros, amb Víctor Catalan
En el seu discurs de comiat, va remarcat que ha estat una decisió difícil, però necessària. En aquest sentit, en el seu escrit de comiat, explicava: “Crec i defenso que tothom és important, però que ningú no és imprescindible, i quan un dia no puguem fer allò pel qual vam ser votats i vam prendre l’acta, hem de deixar pas. Per això agraeixo i agrairé sempre l’oportunitat que em va donar la família d’ICV-EUiA, als quals espero haver servit i representat dignament. No desapareixo. Em teniu a disposar pel que faci falta i quan calgui (...) Gràcies a tots, disculpes, i una abraçada. Ens veiem als carrers”.

Com és costum en aquests casos, la major part dels portaveus dels grups municipals va aprofitat l’oportunitat d’agrair al regidor la tasca desenvolupada durant tots aquests anys, i els bons moments passats tot i les diferències polítiques que puguin haver-hi. Després, va arribar el moment més solemne quan l’alcalde va lliurar a Víctor Catalan el màxim guardó que atorga la vila de Blanes: una reproducció de la Font Gòtica.


El regidor, visiblement emocionat, va agrair una vegada més totes les atencions rebudes, i llavors va fer una petició insòlita, que fins ara no havia passat mai. Víctor Catalan va demanar que els 21 regidors i regidores s’afegissin amb ell per fer una fotografia de grup i així tenir un record d’aquest moment, cosa a la qual aviat van accedir tots ells.
Data de realització: 02/23/2018 | Data de la darrera actualització: 02/23/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300