Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil de Blanes activa diverses mesures d’alerta pel fred i possibilitat de nevades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/26/2018 07:04:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

dibuix d'un floc de neuProtecció Civil de Blanes activa diverses mesures d’alerta pel fred i possibilitat de nevades

Si bé la possibilitat que pugui nevar a Blanes encara no és alta, el descens de les temperatures i la pluja de les darreres hores fa aconsellable el llançament de sal en previsió que l’aigua es glaci

Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha decidit activar aquesta tarda de dilluns diverses mesures davant la possibilitat davant l’alerta del Pla NEUCAT que s’ha posat en marxa aquest matí a Catalunya. El cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, ha explicat que durant les darreres hores s’ha anat experimentat un descens de les temperatures: a les 16’30h hi havia 5’1º C, i en canvi a les 17’16 h ja havia baixat fins als 3’7º C.


Badia de Blanes, aquest dilluns al migdia
Aquesta davallada, afegida a la precipitació en forma de pluja que ha començat a caure a primera hora de la tarda, fa créixer la possibilitat que l’aigua al terra pugui convertir-se en gel. Per aquest motiu, s’ha decidit activar el llançament de sal comptant amb la col·laboració de l’empresa de neteja Nora.


Tal com se sol fer habitualment quan hi ha previsions de nevades i fred intens, s’ha previst que es llenci sal en alguns carrers de la població amb forta pendent, així com en punts destacats per accedir a serveis d’emergències :
    1. Els dos principals accessos a la muntanya de Sant Joan: des del Passeig de Santa Bàrbara i des del Carrer Esperança.
    2. La pujada del Carrer Maresme, continuant fins a connectar fins l’Avinguda de l’Estació.
    3. La baixada que connecta l’Avinguda dels Pavos fins el Carrer Anselm Clavé passant pel Carrer Jaume Arcelós.
    4. La pujada del Carrer Tarragona fins a connectar amb l’Avinguda dels Pavos.
    5. Des de la Rotonda de la Carretera d’Accés a la Costa Brava (GI-682), que dóna accés a l’Hospital Comarcal, fins la Plaça Horitzó que dóna accés a la Cala Sant Francesc.

A la vista de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, des de Protecció Civil de Blanes no es considera que, de moment, hi hagi moltes possibilitats que nevi a cota zero. Malgrat tot, però, en coordinació amb els efectius de la Policia Local de Blanes i la resta de cossos de seguretat i emergència de Catalunya, s’està especialment amatent a haver d’actuar en cas que les actuals condicions canviïn.

En aquest sentit, també s’ha aconsellat a la ciutadania que estiguin connectats als canals d’informació oficials per seguir l’evolució, i prendre precaucions com les que es recullen al web de Protecció Civil del Departament d’Interior: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/nevades_glacades_i_onades_de_fred/Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300