Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Club Judo Blanes celebra el 50è aniversari en molt bona forma


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/26/2018 11:27:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SILUETAEl Club Judo Blanes celebra el 50è aniversari en molt bona forma

Aquest cap de setmana ha celebrat l’acte central del cicle commemoratiu amb una gala i un dinar de germanor que ha aplegat actuals i antics socis a la Ciutat Esportiva Blanes

Una de les entitats esportives més longeves amb què compta el municipi, el Club Judo Blanes, està immers aquests mesos en l’organització de diversos actes commemoratius amb motiu d’haver complert el primer mig segle de vida (1967-2017). El més destacat ha tingut lloc el passat cap de setmana amb la Gala del 50è aniversari, seguida per un dinar de germanor.


L’esdeveniment va aplegar ahir diumenge un bon grapat d’actuals i antics socis del club, que van participar plegats en un entrenament col·lectiu al tatami de la pista groga de la Ciutat Esportiva Blanes. La trobada va tenir un predominant sentit lúdic, amb escalfaments i moviments molt estàtics, ja que alguns dels assistents no s’entrenen tan assíduament com els actuals membres de l’entitat.

Gala del 50è aniversari del Club Judo Blanes

Del què es tractava era de celebrar el 50è aniversari primer amb la trobada esportiva i posteriorment amb un dinar de germanor. La gala de la Ciutat Esportiva Blanes es va tancar amb l’entrega de diversos obsequis i trofeus, entre ells el que va lliurar-li l’alcalde de Blanes i regidor d’Esports, Mario Ros, al president del Club Judo Blanes, Alberto García Correro. Recíprocament, l’entitat va lliurar al batlle un obsequi en record de l’esdeveniment.


Membres destacats del Club Judo Blanes amb l'alcalde,
Mario Ros, i el president de l'entitat, Alberto García
També va participar en l’acte el conseller d’Esports del Consell Comarcal de la Selva, Joel Comas, així com diversos membres de l’entitat que han esdevingut en referent al llarg de la història del club. Persones com Xavier Oms, Xavi Linares, Juan Luna, Albert Augé o Jesús Izquierdo, un dels fundadors a qui també es va lliurar un obsequi de record.

Propers esdeveniments amb motiu dels 50 anys

El cicle commemoratiu del 50è aniversari es completarà amb dues altres activitats esportives. D’una banda, el proper diumenge 4 març s’ha incorporat una novetat al calendari de l’entitat que es vol seguir celebrant cada any a partir d’ara: el Trofeu Sa Palomera per a categories d’iniciació, que serà més lúdic que competitiu per incentivar a les joves promeses.


Gala del 50è aniversari
D’altra banda, el 14 d’abril es disputarà el Campionat de Catalunya de Veterans i Ne-waza Kyus amb esportistes que tenen des del cinturó groc fins al marró, ja que els de cinturó negre no poden participar-hi. A principis d’aquest febrer hi ha hagut una exposició retrospectiva a la Sala García Tornel, i fins el moment també s’ha organitzat la Copa Catalana Infantil-Cadet i la Supercopa per a Benjamins i Alevins.

El Club Judo Blanes, 50 anys i encara en molt bona forma

L’entitat blanenca ha arribat al seu primer mig segle de vida en molt bona forma, i així ho demostra el centenar de socis amb què compta. Segons remarca el seu president, Alberto García, aquests darrers mesos s’ha notat un creixent interès per aquest esport, i ha augmentat el nombre d’adhesions. Igual que sol passar avui dia amb altres entitats que es dediquen a les arts marcials, en general són practicants i no accedeixen al grau competitiu.


La major part practiquen el judo, la part més esportiva, però també compten amb una secció de jiu-jitsu des de l’any 1990 sota direcció de Joan Ros, qui llavors era el president del club. Precisament també ha estat Joan Ros qui des de fa pocs anys dirigeix un reduït grup de dones a qui ensenya defensa personal amb moviments especialment adreçats a elles, i que entrenen setmanalment.

Actualment una de les integrants que està destacant és una jove practicant infantil molt ben situada en el rànquing de Catalunya, que compta amb molt bones possibilitats de cara al Campionat d’Espanya que es disputarà el primer cap de setmana de maig. I és que, al llarg dels 50 anys, el Club Judo Blanes ha comptat amb destacats esportistes i col·laboradors a nivell internacional.

Orígens del Club Judo Blanes, lligat al Club Judo Condal de Barcelona

El Club Judo Blanes va néixer l’any 1967, comptant llavors com a president amb Alberto García López –que comparteix nom i primer cognom amb l’actual president, però cap parentiu-, i Xavier Oms i Bassols com a vicepresident. De fet, Alberto Garcia –cinturó negre primer Dan de les Federacions de Judo d’Alemanya i l’estat espanyol- actuava com a president honorífic, ja que vivia a Alemanya.


Primers anys del Club Judo Blanes
Col·lecció Juli Barber - Arxiu Municipal de Blanes
La seva relació amb Blanes rau en què a l’estiu actuava com a ballarí a l’emblemàtica Sala Acapulco, i en els seus viatges a Blanes l’acompanyaven molts alemanys atrets pel sol i la platja de la Costa Brava. Entre ells s’hi comptava Hoffman, cinturó negre olímpic, que va col·laborar estretament durant molts anys amb el Club Judo Blanes. Precisament per aquest motiu l’antic escut de l’entitat unia les dues banderes d’Alemanya i Espanya, i al centre, la de Blanes.


Xavier Oms, a la dreta de la imatge d'arxiu
Ara bé, la relació més fluïda i estreta ha estat des del principi amb el Club Judo Condal de Barcelona. Xavier Oms va començar a practicar l’esport per insistència d’un seu amic i company de la Facultat de Farmàcia de Barcelona on estudiava, Francesc Talens, director del Condal. Posteriorment, Xavier Oms va unir la seva passió pel judo a la que també sentien altres blanencs, comptant amb la col·laboració del cub de Barcelona.


Xavier Oms, a la dreta de la imatge, en la Gala dels 50 anys
Durant els primers anys, quan encara no arribaven a la dotzena d’integrants, entrenaven en un garatge particular situat a les conegudes Cases Barates d’Els Pins. Després va ser quan van poder traslladar-se al recent construït Pavelló Municipal d’Esports, on van guanyar en espai, i ara entrenen a la pista groga de la Ciutat Esportiva.

Al llarg d’aquests anys hi ha hagut altres persones de referència al Club Judo Blanes, com per exemple Juan Luna Berrocal. Gràcies al seu esforç i dedicació, 30 esportistes van aconseguir el preuat cinturó negre, i a més en el primer examen de prova realitzat, una altra important proesa També destaca la figura de Xavier Linares, director tècnic, que actuava com l’enllaç de comunicació entre el Club Judo Blanes i el Club Judo Condal de Barcelona.


Específicament parlant de la secció de jiu-jitsu, cal destacar l’empremta que va deixar Emilio Serna, qui va ser durant més de 25 anys president de la Federació Catalana de Judo. Serna va ser director esportiu de jiu-jitsu a Blanes juntament amb Joan Ros: la tasca de tots dos va permetre impulsar aquesta branca en l’entitat blanenca.

Per últim, al Club Judo Blanes també recorden amb molta estimació un altre integrant de l’entitat barcelonina, Manel Cortes, número u de l’arbitratge que ha participat en diversos Jocs Olímpics. Durant molts anys venia a Blanes amb Xavier Linares per donar un cop de mà en les classes i en la direcció esportiva. Noms que perduren al cor i en la memòria de l’entitat blanenca, que encara amb il·lusió els propers anys en què esperen seguir mantenint viva la flama d’un esport que va més enllà de la pura acció física, i proclama una filosofia de vida, una manera de ser.Data de realització: 02/26/2018 | Data de la darrera actualització: 02/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300