Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continua activat en Fase d’Alerta el Pla d’Emergències de Blanes en previsió de l’avís de fred i neu


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/27/2018 11:31:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

dibuix d'un floc de neuContinua activat en Fase d’Alerta el Pla d’Emergències de Blanes en previsió de l’avís de fred i neu

Els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes estan especialment amatents al seguiment de l’evolució després que el pla es va posar en marxa la tarda-vespre de dilluns

Protecció Civil i Policia Local de l’Ajuntament de Blanes continuen avui dimarts en Fase d’Alerta del Pla d’Emergències de Blanes, activat la tarda-vespre de dilluns. Així és en previsió que pugui nevar a cotes molt baixes i/o arran de mar. Durant la passada matinada ha esta caient aigua/neu amb episodis intermitents, però la neu tan sols ha quallat en determinades zones elevades, o bé en mobiliari urbà on avui al matí encara era visible.


Badia de Blanes, avui dimarts al matí
Després que ahir ja es va llençar sal en carrers on habitualment se sol fer en previsió de glaçades, els efectius d’emergència avaluaran la necessitat que s’hagi de tornar a fer avui dimarts la mateixa operació, en funció de l’evolució del temps i les alertes activades. En aquest sentit, els efectius dels dos cossos d’emergència de Blanes segueixen avui dimarts especialment amatents a haver d’actuar en cas que sigui necessari fer-ho.

Mentrestant, ja s’han activat diverses mesures, com per exemple omplir amb la màxima capacitat de combustible tots els vehicles d’emergència municipals. En principi, si no canvien les condicions meteorològiques i els avisos activats a Catalunya, la fase d’alerta del Pla d’Emergències de Blanes es desactivarà dimecres al matí

Recomanacions a la ciutadania: al vehicle i a l’habitatge

Davant l’actual situació d’alerta, les recomanacions emeses des de Protecció Civil i Policia Local de Blanes són principalment que no es facin trajectes llargs amb transport privat, llevat que sigui absolutament necessari. En cas que sigui així, i no sigui possible utilitzar transports públics –preferentment el servei ferroviari-, hi ha quatre principals recomanacions si s’agafa el vehicle privat :
    1. Omplir amb la màxima capacitat de combustible el vehicle.
    2. Dur el telèfon mòbil carregat a la seva màxima potència i/o portar un dispositiu de càrrega auxiliar.
    3. Portar roba d’abric.
    4. Portar menjar i beure al vehicle, inclús si s’han de fer trajectes relativament curts, ja que mai se sap si el vial que s’utilitza queda tallat.


Zona portuària de Blanes
En previsió que les temperatures es mantinguin per sota dels 0 graus, també s’han emès diverses recomanacions relacionades amb els habitatges :
    1. Deixar un rajolí d’aigua, sobretot si les canonades donen al carrer, per evitar que es glacin i es trenquin.
    2. No fer neteges a la via pública llençant aigua al carrer per evitar que es glaci.
    3. Si es tenen animals de companyia, tenir cura de no deixar-los a l’exterior.
    4. Si coneixem gent gran i/o en situació vulnerable que viuen soles, assegurar-nos que estan bé i no necessiten ajuda.



Data de realització: 02/27/2018 | Data de la darrera actualització: 02/27/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300