Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Afectacions lleus a Blanes a causa del temporal de llevant


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/01/2018 02:03:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Afectacions lleus a Blanes a causa del temporal de llevant

A primera hora del matí s’ha hagut de tallar la circulació al Passeig de Mar inundat d’aigua. També s’ha habilitat doble mur de sorra sobre el passeig per contenir les onades

Efectius de la Policia Local, Protecció Civil, Brigades Municipals i l’empresa del servei de neteja municipal, Nora, treballen des de primera hora del matí per solucionar els efectes del temporal de llevant a Blanes, que va començar a agafar força la nit de dimecres. Les afectacions són lleus i no han provocat cap destrossa, però en canvi –com ja sol passar cada vegada que hi ha temporal de mar-, sí que hi ha hagut els habituals efectes col·laterals.


Les força de les onades, que a primera hora del matí oscil·laven entre els dos metres i mig i els tres metres d’alçada, ha anat arrossegant l’aigua i la sorra al damunt d’un tram del Passeig Cortils i Vieta. A primera hora del matí l’acumulació d’aigua i la força de les onades ha arrossegat l’aigua fins a la confluència amb la Plaça Catalunya, que ha quedat durant força estona inundada.

Per aquest motiu, s’ha procedit a barrar el pas tant a la circulació de vehicles com als vianants, a la confluència del Passeig de Mar amb la Plaça Catalunya, i a l’altre extrem afectat, a l’alçada del Carrer Muralla. El tall de trànsit no s’ha allargat durant massa estona, obrint-se de nou la circulació tan bon punt s’ha pogut tenir continguda la inundació al vial de vehicles.


Alguns locals comercials i establiments de restauració del tram del Passeig Cortils i Vieta afectat han patit petits desperfectes a causa de l’entrada d’aigua, que també ha inundat un dels carrers adjacents al passeig. D’altra banda, per seguretat dels vianants, també s’ha barrat el pas a l’accés de la platja de Sa Palomera.

Per evitar que la força de les onades continués arrossegant l’aigua fins depassar el passeig i arribar al vial de circulació de vehicles, s’ha construït un doble mur de sorra dalt del Passeig de Mar. D’altra banda, s’ha procedit a netejar la sorra dipositada sobre el tram final del Passeig de S’Abanell.


Protecció Civil, Policia Local, Brigades Municipals, Nora i resta d’efectius mobilitzats segueixen amatents a com es continua desenvolupant l’episodi del temporal marítim durant les properes hores. En aquest darrer sentit, s’han previst diverses actuacions en cas que sigui necessari implementar d’altres mesures.
Data de realització: 03/01/2018 | Data de la darrera actualització: 03/01/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300