Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes coincidint amb els 4 mesos de presó de Junqueras i Forn per exigir la seva llibertat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/02/2018 09:16:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXConcentració a Blanes coincidint amb els 4 mesos de presó de Junqueras i Forn per exigir la seva llibertat

S’han llegit sengles cartes que els dos polítics van adreçar a les seves famílies i s’ha desplegat un gran llaç groc encapçalat per uns barrots i dues llànties en record dels quatre empresonats

Responent a la convocatòria setmanal del Comitè de Defensa de la República de Blanes, aquest vespre de divendres s’ha tornat a fer una nova concentració reivindicativa al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament. Aquesta ocasió, però, ha estat més especial, ja que s’ha recordat els quatre mesos que ja porten a la presó Oriol Junqueras i Joaquim Forn, exigint la seva immediata posada en llibertat.


Durant la concentració s’han llegit sengles cartes que els dos polítics van enviar el passat mes de desembre a les respectives famílies. Així, Oriol Junqueras recordava el reglament penitenciari que només deixa veure els fills grans o petits dues hores al mes, entenent que en realitat el què es fa és castigar als fills: “Si l’objectiu de l’empresonament fos castigar a u n pare, la llei diu que l’objectiu de la presó no és el càstig, sinó la reinserció, segur que hi ha moltes mesures possibles per adoptar que ni impliquen un càstig pels fills”.

Per la seva banda, Joaquim Forn feia referència a la visita que havia tingut dels seus fills sense un vidre pel mig el 15 de desembre: “Són aquests moments, com també les cartes i totes les mostres de suport que m’arriben, els que em donen força i esperança. Alhora, però, em recorden com d’aïllats ens volen tenir. Quan ens tornem a veure ja haurà passat el Nadal”.


En referència al mateix polític, també s’ha llegit un fragment d’una altra carta, que en aquest cas li va enviar un seu amic, l’economista Antoni Vives: “Em fa il·lusió explicar-te que a Anglaterra, a Alemanya, a Itàlia, a França, fins i tot a l’Índia i a Singapur, països on he estat aquestes darreres setmanes, no conec ningú que comprengui quines són les raons per tenir-te tancat. Aquesta experiència directa desmunta el tòpic que Europa i la resta del món són indiferents a la teva situació”.


La concentració s’ha tancat amb crits de “Llibertat Presos Polítics”, i amb el Cant dels Segadors. L’acte d’avui l’ha presidit un gran llaç groc estès al terra, encapçalat per uns barrots que simulaven la presó on romanen els dos polítics, així com dues llànties enceses. En aquest cas, les espelmes simbolitzaven d’una banda els quatre mesos que porten engarjolats Junqueras i Forn, i de l’altra els més de quatre mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart també estan privats de llibertat.Data de realització: 03/02/2018 | Data de la darrera actualització: 03/02/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300