Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El temporal marítim ha remès a Blanes, que recupera la normalitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/02/2018 11:29:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El temporal marítim ha remès a Blanes, que recupera la normalitat

Des de les cinc del matí s’ha començat a netejar la sorra de dalt del tram del Passeig de Mar més afectat pel temporal de dijous, i també s’ha retirat l’aigua i sorra en altres punts

El temporal de llevant que va començar a afectar Blanes la matinada del passat dijous ha baixat d’intensitat durant les darreres hores, amb onades que durant aquesta matinada ja han començat a remetre. Això ha permès que a les cinc del matí d’avui divendres, després d’una inspecció ocular, s’hagin començat els primers treballs de retirada de sorra, terra i aigua, la major afectació registrada al llarg de tot l’episodi.


Excavadora netejant de sorra el Passeig Cortils i Vieta, 1a hora del matí
Aquest material s’està retirant del tram més afectat del Passeig Cortils i Vieta –al centre de Blanes-, així com al final del Carrer Vila de Madrid i a l’extrem sud del Passeig de S’Abanell, tots dos punts a la zona turística d’Els Pins. Segueixen treballant-hi efectius de Policia Local, Protecció Civil, Brigades Municipals i l’empresa de neteja municipal, Nora.


D’altra banda, també s’han tramès diversos avisos als departaments gestors de les respectives competències perquè restin amatents a d’altres possibles incidències derivades de l’acumulació de sorra que hi ha arran de platja. Una d’elles és que, si canvien les previsions meteorològiques i augmenta la possibilitat de precipitacions, caldria tenir netes i expedites les sortides de les rieres, ara parcialment taponades en general, o del tot tapades en alguns casos.


Tram final del Carrer Vila de Madrid, a tocar de la platja
Una altra precaució que s’ha tingut en compte és mantenir la barrera de sorra que es va acumular ahir amb l’ajuda d’una excavadora a la franja de platja de la zona més afectada del Passeig de Mar. Durant la jornada del dijous es va aixecar una doble barrera per contenir la força de les onades que arrossegaven aigua i sorra fins a la mateixa calçada per on circulen els vehicles. Aquest divendres s’ha tret la que hi havia damunt del passeig, però es manté la barrera construïda sobre la platja.


Tram final del Passeig de S'Abanell
Paral·lelament, els efectius de seguretat i emergència han hagut d’estar especialment amatents durant les primeres hores del matí per l’avís de fort vent que ha estat afectant el municipi durant la matinada. Les previsions són que remeti al migdia, però de moment ja s’han donat consells a diversos ciutadans perquè retiressin elements volàtils de terrasses i altres zones exteriors.
Data de realització: 03/02/2018 | Data de la darrera actualització: 03/02/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300