Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza 25 mostres d’arts plàstiques, història de la vila, fotografia, esports, recerca i nous talents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2018 11:51:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fotoBlanes organitza 25 mostres d’arts plàstiques, història de la vila, fotografia, esports, recerca i nous talents

L’Ajuntament ha editat un fulletó amb totes les exposicions que es faran fins al novembre a les tres sales municipals, entre elles les fotografies pictòriques d’Àlex Nogué a Casa Saladrigas

Una de les finalitats de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes és potenciar les arts plàstiques i altres manifestacions artístiques a través de les mostres que es programen a les tres sales municipals. Seguint aquest objectiu, des de fa cinc anys publica en un sol díptic la programació de totes les exposicions que es podran visitar durant aquests mesos a la Sala García-Tornel, la Sala Casa Oms i Casa Saladrigas per fer-ne difusió i facilitar a blanencs i visitants un avanç del què podran visitar.


Exposició d'Àlex Nogué a Casa Saladrigas
En total s’han programat 25 exposicions que abasten diverses tendències, des d’arts plàstiques fins a bocins d’història de Blanes, passant per esports, recerca escolar, nous talents, fotografies i altres tipus d’ingredients que, tot plegat, composen un ample ventall de propostes. El fulletó, del qual s’han editat 4.000 exemplars abasta des d’aquest mes de març fins al novembre.

“Un tren en pot amagar un altre”: proposta fotogràfica d’Àlex Nogué

Una de les primeres exposicions incloses al díptic és la que des del passat cap de setmana es pot visitar a Casa Saladrigas: Un tren en pot amagar un altre, d’Àlex Nogué, inclosa dins el programa Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona. La mostra aplega un ventall de pintures de grans dimensions i fotografies de paisatges amb elements naturals, que sedueixen al visitant des del primer cop d’ull.


A les estacions de tren franceses és habitual trobar-hi un rètol amb l’advertiment Un train peut en cacher un autre: Un tren en pot amagar un altre, que li ha servit a l’autor com a fil conductor de la seva proposta. El què vol transmetre el treball d’Àlex Nogué és que les imatges sempre n’amaguen d’altres, són incompletes, deixen espai a les imatges que no es mostren però que també hi són i, sobretot, guarden un buit perquè sigui ocupat per les projeccions que li envia qui les mira.

A partir d’imatges d’un entorn immediat d’elements naturals vistos majoritàriament de manera frontal, l’artista actua i les transforma en un document que verifica una acció, una resposta a la imatge incompleta que significa copsar-la per primera vegada. Àlex Nogué, artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona, és editor de la revista científica BRAC (Barcelona, Recerca, Art i Creació), i ha publicat diversos llibres sobre processos de creació fonamentats en l’experimentació artística personal.


Ha realitzat més de 50 exposicions individuals en diferents països, i el seu treball artístic està vinculat a la utilització metafòrica de referències paisatgístiques, com és el cas de l’exposició que aquests dies es pot visitar a Blanes. La mostra Un tren en pot amagar un altre estarà allotjada a Casa Saladrigas fins al 24 de març, i l’horari per visitar-la és dimarts i dimecres de 10 a 13 h, i dijous, divendres i dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

Arts Plàstiques i Visuals, història, esport i recerca, entre d’altres

Les 24 exposicions restants que s’allotjaran a les tres sales municipals són prou diverses. Així, seguint amb l’itinerari marcat a Casa Saladrigas, els mesos d’abril i maig allotjarà sengles mostres sobre els 75 anys del Club Vela Blanes i la sisena edició del cicle Joves Talents, respectivament, i al juny les Confluències del Col·lectiu Cuks. A partir del juliol hi haurà dues exposicions fotogràfiques: la 46a edició del Premi Quillat 2018, del 7 de juliol al 4 d’agost; i la 24a edició del Concurs Focs i Festes, de l’11 d’agost al 8 de setembre.

També s’hi acolliran tres mostres en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva, del projecte Art en Ruta: del 10 d’agost al 8 de setembre Llista d’Espera. Ara és demà, de David Sánchez León; del 14 de setembre al 13 d’octubre La Cadira, d’Esther Polo; i del 14 de setembre al 13 d’octubre ARC10, Col·lecció Bloqueig de Marc Pujol. La darrera exposició que es farà en aquesta sala inclosa al díptic és Qüestió de Temps, de Joan Andoni Juárez, i tindrà lloc des de finals de setembre fins a mitjans d’octubre.


Per la seva banda, la Sala Casa Oms té reservades de moment tres mostres. A banda de la que va obrir portes divendres passat sobre Viatges Recvll, a la segona quinzena de juny hi haurà els Treballs de Recerca de Batxillerat dels Instituts de Blanes. Posteriorment, del 19 d’octubre al 3 de novembre, Lazos Invisibles, de Daniele Lipari. I per últim, respecte la Sala García-Tornel, el díptic inclou 12 mostres.

En general hi ha un predomini de pintura amb els artistes José Rubio, Aida Subirà, Joel Ristol, Alèxia Tarrés, Núria Duarte, Teresa Ramos, Carles Maleis, Dilzo Jamir Paredes i Mercè Justribó. També hi haurà dues mostres de sengles tallers de manualitats de les associacions de veïns de Raval i La Plantera, i la mostra que sortirà més del què és habitual és la que tindrà lloc del 29 de maig al 3 de juny, amb motiu del XXVIII Aplec de Penyes Blanc-i-Blaves que es farà a Blanes el primer cap de setmana de juny.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/06/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300