Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La PAHC de Blanes atura un desnonament i demana a l’alcalde que apliqui mesures en matèria d’habitatge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2018 11:46:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La PAHC de Blanes atura un desnonament i demana a l’alcalde que apliqui mesures en matèria d’habitatge

El batlle, Mario Ros, ha informat que al 2017 l’Ajuntament va aturar 82 desnonaments, i ha recordat l’esforç comú que està fent la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica

La PAHC (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i contra el Capitalisme) de Blanes va aturar divendres passat, 2 de març, el desnonament d’una família que viu al centre de la vila. Ocupen un pis que era propietat de Bankia, actualment en mans d’un fons voltor que els pressiona perquè abandonin el pis, però sense cap alternativa habitacional.


Membres de la PAHC, divendres passat
A través d’un comunitat enviat als mitjans de comunicació, des de la PAHC s’ha explicat que la manca de pisos de lloguer assequibles a la població, així com la situació econòmica i laboral de la família, va provocar que haguessin d’ocupar l’habitatge fa dos anys. Per això, han reclamat a l’Ajuntament de Blanes que torni a la legalitat i apliqui les lleis catalanes en matèria d’habitatge.

La plataforma també ha demanat a l’alcalde de Blanes que posi a disposició de les famílies vulnerables tots els pisos de bancs buits, molts cops barrats amb portes de ferro, i que afirmen que creen problemes a les comunitats de veïns. Per últim, la PAHC a agraït totes les entitats, partits polítics i particulars que s’han preocupat per la situació de la família a qui volien desnonar.

L’Ajuntament de Blanes ha aturat 82 desnonaments durant el 2017

Davant aquesta petició adreçada a l’Ajuntament de Blanes, l’alcalde Mario Ros ha recordat que, especialment durant aquests darrers anys, el consistori que representa ha esmerçat molts recursos econòmics i personal per combatre els temes d’emergència social i habitacional. En aquest sentit, ha recordat la important tasca i l’esforç comú que s’està fent en especial des de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica, de la qual també en forma part la PAHC.


Taula Local pel Dret a l'Habitatge i la Pobresa Energètica, reunió del passat novembre
Ros, qui també continua encapçalant les responsabilitats de la regidoria d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, ha explicat que, seguint la línia del treball iniciat fa uns anys, durant el 2017 l’Ajuntament de Blanes va aconseguir aturar un total de 82 desnonaments. Respecte la manca d’habitatges de lloguer a preus assequibles, l’alcalde ha remarcat la indefensió amb què es troben els consistoris en general davant la realitat econòmica imperant, que no afavoreix precisament les famílies vulnerables.
Data de realització: 03/06/2018 | Data de la darrera actualització: 03/06/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300