Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes a punt per la 54a Festa dels Premis Recvll del diumenge, dotats amb 8.200 € i 142 obres presentades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/07/2018 11:50:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes a punt per la 54a Festa dels Premis Recvll del diumenge, dotats amb 8.200 € i 142 obres presentades

L’acte de lliurament es farà al Teatre de Blanes a les dotze del migdia, obert al públic. El jurat que presideix Vicenç Villatoro ja ha decidit els autors guardonats en les diferents categories

A Blanes ja està tot a punt perquè al llarg del proper cap de setmana s’hi aculli l’acte cultural per excel·lència que es viu al llarg de l’any, a través de diferents esdeveniments que culminaran diumenge amb el lliurament dels guardons: la 54a Festa dels Premis Recvll que tindrà lloc diumenge. Es tracta d’un dels concursos literaris més destacats d’arreu del país que durant més de mig segle de vida han ajudat a descobrir nous valors, amb signatures com les de Montserrat Roig, Jordi Llavina, Jaume Cabré, Carme Riera, i Ramon Madaula, entre d’altres.


Membres del Jurat dels Premis Recvll, presidit per Vicenç Villatoro
El jurat ja ha emès el veredicte de la 54a edició

Un altre consagrat escriptor i destacada personalitat del món cultural català, Vicenç Villatoro, també va guanyar en una ocasió un dels premis Recvll, més concretament va ser al 1980, en la desapareguda categoria d’Assaig. Trenta-vuit anys més tard, i per segona edició consecutiva, Villatoro ha tornat a encapçalar com a president el jurat dels guardons, que es va reunir fa uns dies per emetre el veredicte.


Reunió veredicte jurat Premis Recvll
En aquesta ocasió, la novetat més important respecte la composició del jurat han estat les incorporacions de tres nous membres: Josep Maria Fonalleras, Eloi Falguera i Àngels Ribas. Els dos darrers són els guanyadors dels premis de Teatre i Poesia de l’última edició dels Recvll.

La decisió del jurat es donarà a conèixer el proper diumenge a les 12 del migdia, en l’acte que s’allotjarà per tercera vegada al Teatre de Blanes amb entrada gratuïta perquè tothom pugui participar-hi. L’acte tindrà un marcat sentit cultural català, i inclourà una emblemàtica i emotiva actuació de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes.

Un total de 142 obres presentades per a uns premis dotats amb 8.200 €

La 54a edició dels Premis Recvll ha comptat amb un total de 142 obres presentades. En general, ha disminuït un xic en relació a l’anterior edició excepte en Teatre, on hi ha hagut un augment de gairebé un 26%. El Premi de Conte Infantil també ha crescut, en aquest cas un 10%, i en Retrat Literari es manté.


Treballs que concorren en cada premi :
  § Premi Poesia Benet Ribas: 36 originals
  § Premi Narració Joaquim Ruyra: 30 originals
  § Premi Teatre Josep Ametller: 25 originals
  § Premi Periodisme Salvador Reynaldos: 8 originals
  § Premi Retrat Literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril:13 originals
  § Premi Conte Infantil Joan Petit: 31 originals

La majoria d’obres presentades procedeixen d’autors d’arreu de les comarques barcelonines, seguits per Girona, Tarragona i Països Valencians. Com sol passar en cada nova edició, també hi ha treballs de Blanes, més concretament aquesta vegada han estat un total de 4.

Procedència :
  § Barcelona i comarques: 80
  § Girona i comarques: 21
  § Blanes: 4
  § Tarragona i comarques: 11
  § Lleida i comarques: 6
  § Països Valencians 10
  § Illes Balears: 4
  § Estat espanyol 5
  § Europa 1

A banda de tenir garantida la seva publicació, els treballs guardonats compten amb premis en metàl·lic que sumen 8.200 € en total.
  § Premi de Narració Joaquim Ruyra dotat amb 2.500 €
  § Premi de Poesia Benet Ribas, dotat amb 1.500 €
  § Premi de Teatre Josep Ametller, dotat amb 2.000 €
  § Premi de Periodisme Salvador Reynaldos, dotat amb 800 €
  § Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril, dotat amb 800 €
  § Premi de Conte Infantil Joan Petit, dotat amb 600 €

Exposició “Viatges Recvll” i representació Premi de Teatre: “El Traspàs”

Per anar fent boca abans no arribi diumenge, Blanes viurà dos altres esdeveniments directament relacionats amb els Premis Recvll. Divendres a les set de la tarda es farà una visita guiada que servirà per inaugurar de manera oficial l’exposició Viatges Recvll. Llengua i País 1956-1980 que s’allotja a la Sala Casa Oms. La mostra recorda les sortides que es van estar fent durant aquest període per conèixer la història, geografia i cultura de Catalunya.


Exposició "Viatges Recvll"
D’altra banda, l’endemà dissabte a les nou de la nit el Teatre allotjarà la representació d’El Traspàs, d’Eloi Falguera, guanyadora del Premi de Teatre Josep Ametller en la darrera edició dels Recvll. L’obra té com a punt de partida l’exili a França del president Lluís Companys el febrer de 1939 i, per tant, planteja un cert paral·lelisme amb l’actual context polític que es viu al país.


"El Traspàs", d'Eloi Falguera
La direcció i dramatúrgia és d’Eloi Falguera, i la interpretació compta amb Francesc Falguera, Xavi Gil, Marta Bou, Enric Miró, Eduard Garcia, Elisabet Garcia, Paco Burguillos i Jaume Ricart. Es tracta d’una producció de la companyia terrassenca Punt i Seguit Teatre, i es representarà el dissabte 10 de març al Teatre de Blanes al punt de les 9 de la nit, amb entrades a la venda al preu de 5 €.
Data de realització: 03/07/2018 | Data de la darrera actualització: 03/07/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300