Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 1er Concurs de Dansa Vila de Blanes atrau més de 200 ballarins d’arreu de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2018 11:36:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 1er Concurs de Dansa Vila de Blanes atrau més de 200 ballarins d’arreu de Catalunya

El passat cap de setmana la ciutat on comença la Costa Brava ha esdevingut en la capital de la dansa catalana amb la participació de joves d’entre 8 i 21 anys amateurs i pre professionals

El municipi on comença la Costa Brava ha esdevingut durant el darrer de setmana del 3 i 4 de març en la capital catalana de la dansa catalana, a través del 1er Concurs de Dansa Vila de Blanes, que ha superat amb matrícula d’honor aquesta primera experiència. L’èxit de la primera convocatòria ja fa pensar que la seva continuïtat està més que assegurada de cara al 2019, i en principi la intenció és repetir.


1er Concurs de Dansa Vila de Blanes
Organitzat per l’Associació de Dansa Elancé amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’objectiu del certamen ha estat fomentar la participació dels joves estudiants de dansa, i oferir l’oportunitat a les escoles amb els respectius professors perquè poguessin donar a conèixer el seu treball. Una altra fita que s’ha promogut amb la trobada ha estat l’apropament entre les diferents escoles de dansa d’arreu de Catalunya que han estat presents.


En total, van participar 209 ballarins i ballarines d’entre 8 i 21 anys, amateurs i pre professionals, procedents d’11 escoles de Blanes, Valls, Barcelona, Mataró, Girona, Sabadell i Badalona. Al llarg de dues intenses i llargues jornades completes de matí i tarda-vespre del dissabte i diumenge, l’escenari del Teatre de Blanes va allotjar un extens repertori de les diferents disciplines del món de la dansa, en un certamen que, en realitat, ha esdevingut un espectacle de dansa de molt alt nivell.

Jurat amb Coco Comín, Barbarana Pons i Leo Sorribas, entres d’altres

Per poder puntuar amb equanimitat les acurades execucions que es van poder gaudir durant el concurs, es va comptar amb un jurat format per professionals de la dansa, coneguts per la seva trajectòria i participació en grans esdeveniments. Així, destacava la presència de Coco Comin, guardonada en nombroses ocasions per les seves coreografies en musicals com ara Grease, Fama, el Musical i Cabaret. També ha estat membre del jurat en diverses edicions del programa televisiu Operación Triunfo, i al llarg de sis anys es va encarregar de donar moviment a les conegudes Burbujas Freixenet, als spots nadalencs, amb actors i actrius com ara Meg Ryan, Pierce Brosnan, o Penélope Cruz, entre d’altres.


Coco Comín, Francisco Lloberas, Barbarana Pons i Teresa Gimeno
També han estat membres del jurat Barbarana Pons, coreògrafa de grans esdeveniments esportius com per exemple els Jocs Olímpics de Londres i diverses edicions de la Final de la Champions League; Leo Sorribas, director general del Ballet de Catalunya i fundador de l’International Ballet Stage; Úrsula Rilo, qui ha participat als programes televisius Tú Si Que Vales i Salta a la Vista; i Francisco Lloberas, coreògraf multi-guardonat en diverses ocasions i també ha dissenyat les coreografies de grans esdeveniments com ara els 100 anys del FC Barcelona, o bé la Desfilada de Disney a Quatar, entre d’altres.

El jurat ha valorat la presència, execució tècnica, interpretació artística, musicalitat, així com altres qualitats indispensables pel desenvolupament del futur ballarí. Tots els qui han participat al concurs ho han fet a través d’un professor, centre o escola de dansa, ja que no s’acceptaven candidats per lliure. En la categoria d’amateur hi ha hagut quatre categories: individual contemporani i clàssic; grupal i duos clàssic i contemporani; grupals de hip hop i danses urbanes; i grupals de jazz i fusió. Per la seva banda, en pre professionals s’ha presentat una variació de clàssic i una de contemporani.


Sense cap mena de dubte, després d’haver gaudit de les impecables coreografies dels ballarins i ballarines, el moment més emocionant arribava amb l’entrega de premis. Tots els participants d’aquella tanda eren cridats dalt l’escenari per anar rebent els corresponents premis en funció de la puntuació obtinguda. L’esclat de felicitat amb què eren rebudes les decisions del jurat era tan espontània com encomanadissa, de manera que el públic que omplia el Teatre de Blanes va continuar rendit fins i tot en aquesta part del concurs.

L’Associació de Dansa Elancé de Blanes

Pel que fa al pes de l’organització, compartida per la ballarina i coreògrafa Alba Puigdomènech i la presidenta de l’Associació de Dansa Elancé, Teresa Gimeno, es tracta d’una entitat nascuda a Blanes el gener de 2014, fruit d’una llarga trajectòria i experiència en el món de la dansa. S’auto defineixen com un grup de persones que tenen ganes d’ensenyar i apropar la dansa a la gent, fer-la més important i coneguda.


Fan espectacles, organitzen cursos, tallers de dansa, trobades d’escoles, classes regulars i activitats diverses per apropar aquest artístic món a totes les persones que hi estiguin interessades. També destaca per la seva vessant més solidària participant en tot tipus d’esdeveniments benèfics, així com l’organització de diverses edicions del festival Dansa per la Marató, per recollir fons econòmics en el programa televisiu solidari de Televisió de Catalunya.
Data de realització: 03/08/2018 | Data de la darrera actualització: 03/08/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300