Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 500 persones participen a Blanes en la concentració de la Vaga Feminista del 8 de març


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2018 02:08:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONA TREBALLADORAMés de 500 persones participen a Blanes en la concentració de la Vaga Feminista del 8 de març

Diverses dones s’han encarregat de llegir un manifest amb el lema ‘Aquest 8 de març parem totes! I tu també!’, en una multitudinària concentració que s’ha fet davant l’Ajuntament

Al llarg de la jornada reivindicativa que es viu a nivell global avui dijous 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a Blanes s’han organitzat dues accions, la primera de les quals ha tingut lloc a dos quarts d’una del migdia. Es tractava de participar en una concentració que ha comptat amb una assistència multitudinària, com feia temps no s’havia vist en aquest municipi.


Concentració amb motiu Dia Internacional de la Dona
Més de 500 persones s’han sumat a la convocatòria, que citava tothom al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. L’eix central de la concentració ha consistit en la lectura d’un manifest reivindicatiu presentat sota el lema Aquest 8 de març parem totes! I tu també!. Diverses dones s’han encarregat de llegir el manifest, entre elles la representant de l’Assemblea Feminista de comarques gironines, Marian Anguita; la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Pepa Celaya; i la representant de la Plataforma de Dones de Blanes, Montse Romera.


D'esquerra a dreta: Montse Romera, Pepa Celaya, Montse Cots i Marian Anguita
També ha aportat el seu granet de sorra la doctora Montse Cot, així com regidores de l’Ajuntament i altres dones que subjectaven una pancarta reivindicativa encapçalant igualment la concentració. Tanmateix, entre els assistents s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Mario Ros –qui també té la responsabilitat de la regidoria que engloba el Servei d’Igualtat-, així com regidors del consistori.

Manifest reivindicatiu del 8 de març

El manifest s’enceta recordant totes les qui que al llarg de la història han lluitat per defensar els drets de les dones: activistes, sufragistes, sindicalistes.... S’ha reivindicat la vaga feminista per lluitar contra la feminització de la pobresa: “De què parlem quan diem feminització de la pobresa? De al desigualtat salarial, de la desprotecció sociolaboral de la maternitat, de l’assetjament que patim als nostres llocs de treball, de la relegació a feines ‘feminitzades’ que solen anar acompanyades de pèssimes condicions laborals amb mitges jornades i sous ‘per ajudar a casa’, de les taxes d’atur i de les pensions miserables”.


El text continua denunciant l’inexistent reconeixement social i econòmic que es continua patint, alhora que es recorda les 99 dones mortes a l’estat espanyol l’any passat, els feminicidis. També es demana que es deixi d’utilitzar les dones com a reclam, i que hi hagi una educació igualitària real, que afronti la gravetat de la violència masclista des de la infància i a les aules. Finalment, es recorda que la jornada d’avui és per sortir al carrer per exigir tot el què no s’està complint i tot allò que encara falta per assolir.


El darrer paràgraf serveix per refroçar l’essència mateixa de la mobilització d’avui: “Sortim al carrer per mostrar a tothom que si les tones parem, el món s’atura, agafant l’herència de la història feminista i situant-nos en un present que és de totes. Som el motor de l’econòmica i la vida, i organitzades som invencibles. El dijous 8 de març anem a la Vaga Feminista, la Vaga de Totes!. Visca la vaga de cures, de consum, laboral i educativa! Ens volem lliures, vives, feministes, combatives i rebels!”.

Després de tancar la lectura amb un sentit aplaudiment, s’ha recordat a tothom que el vespre d’avui dijous també s’ha convocat una segona acció reivindicativa al mateix indret, davant l’edifici de l’Ajuntament. Les dones de Blanes que no hauran pogut assistir a cap de les dues manifestacions convocades a Barcelona i Girona, s’han autoconvocat a les 7 de la tarda.


S’ha demanat que portin xiulets, matraques o algun estri per fer soroll durant cinc minuts. Han plantejat l’acció com el seu acte de protesta per la desigualtat que pateixen les dones en aquesta societat en què estan vivint. Les dones convocants també han convidat a què hi participin els homes.Data de realització: 03/08/2018 | Data de la darrera actualització: 03/08/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300