Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca els actes del Dia Internacional de la Dona amb una segona concentració al vespre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2018 07:25:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca els actes del Dia Internacional de la Dona amb una segona concentració al vespre

Prop de 400 persones han fet sonar durant cinc minuts xiulets, matraques i altres estris per fer soroll en protesta per la desigualtat que continuen patint actualment les dones

Les dones que avui dijous no han anat a les manifestacions de Barcelona i Girona amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Vaga Feminista Internacional, s’han autoconvocat per participar en una concentració molt especial que s’ha fet aquesta tarda a Blanes. Durant cinc minuts, prop de 400 persones han fet sonar xiulets, matraques i qualsevol estri que servís per fer soroll.

Abans, la mobilització s’ha encetat amb un ritus també força inhabitual, un exercici energètic com el què s’ha fet avui al matí amb idèntic motiu a Girona. S’ha demanat a tothom que s’agafés de les mans formant cercles concèntrics, que s’havien de moure cap a un costat mentre s’entonava el mantra “Som el cercle dins del cercle, sense principi ni final”. Després, la concentració s’ha tancat


2a Concentració amb motiu Dia Internacional de la Dona
L’objectiu ha estat protestar per la desigualtat que actualment continuen patint les dones a la societat. També s’ha convidat a participar-hi als homes, si bé la immensa majoria eren dones. La sorollosa protesta ha tingut lloc a les 7 de la tarda al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes. En aquest mateix indret ja s’havia fet avui al migdia una primera concentració que també ha comptat amb una nodrida presència de públic: més de 500 persones.

Cicle commemoratiu del Dia Internacional de la Dona a Blanes

Al llarg d’aquests dies, el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes i diversos col·lectius de dones han organitzat activitats commemoratives al voltant del Dia Internacional. La tècnica d’Igualtat del consistori, Laura Tejada, dirigeix un curs gratuït de Sensibilització en Igualtat entre Dones i Homes que tindrà lloc al Casal Cívic de Can Borell els dies 21 i 28 de març, així com els dies 4, 11, 18 i 25 d’abril, amb places limitades. Per inscriure’s cal adreçar la sol·licitud al telèfon 972336207 o al correu ltejada@blanes.cat.


Cronològicament, el primer acte del cicle commemoratiu del Dia Internacional va tenir lloc la tarda-vespre d’aquest passat dimarts a la Biblioteca Comarcal, organitzat per la Plataforma de Dones de Blanes. Aquest col·lectiu ha programat la seva següent activitat dilluns vinent, 12 de març, a les 7 de la tarda a la Sala de Plens. Es projectarà la pel·lícula Sufragistes, que tracta sobre la consecució del dret a vot de les dones a principis del segle XX a Anglaterra


La resta d’activitats programades les han organitzat l’Associació de Dones Artesanes de Blanes, el Col·lectiu Dona Terra i l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes. El cicle commemoratiu amb motiu del Dia Internacional de la Dona es tancarà el 25 març, amb una Fira de segona mà durant tot el dia, així com les sessions del curs de sensibilització en la igualtat entre dones i homes.
Data de realització: 03/08/2018 | Data de la darrera actualització: 03/08/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300