Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El periodista i escriptor blanenc Joaquim Gallart i Cañas presenta la seva ‘opera prima’ literària: “Tretze”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2018 12:46:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El periodista i escriptor blanenc Joaquim Gallart i Cañas presenta la seva ‘opera prima’ literària: “Tretze”

Es tracta de la primera part de la saga “La Llegenda de l’Insurgent”, que l’autor defineix com un thriller català/barceloní molt nostrat, que no deixarà indiferent a ningú

A Blanes poques vegades hi ha l’ocasió de poder assistir a la presentació d’un llibre que, per afegir-li encara més interès, està escrit per un conciutadà. Aquest ha estat el cas del periodista i escriptor blanenc Joaquim Gallart i Cañas, que el passat cap de setmana va donar a conèixer en públic la seva opera prima, la seva primera incursió literària: Tretze.


Joaquim Gallart, autor de "Tretze"
Es tracta de la primera part de la saga La Llegenda de l’Insurgent, i els qui tinguin pressa per saber com segueix l’argument han de saber que Joaquim Gallart ja està repassant l’esborrany de la segona part. L’autor defineix la saga com un thriller català/barceloní molt nostrat, que no deixarà indiferent a ningú per poc que li agradi aquest gènere.

Un thriller protagonitzat per un periodista

La saga de La Llegenda de l’Insurgent està ambientada a Barcelona, i la protagonitza el personatge Francisco Olivera, un reporter que prové de Málaga, i que no està gens ben valorat pels seus col·legues. Per això, només li encarreguen redactar cròniques d’escàs o nul interès que no és que l’apassionin precisament. Sense voler-ho, ensopegarà amb el fil d’una notícia que, si aconsegueix desentrellar, el podria catapultar a la fama.


Presentació del llibre "Tretze"
L’intrèpid protagonista es pensa que es tracta d’un clar cas de tràfic d’animals exòtics, però en realitat es veurà embolicat en una trama de misteri, manipulacions, mentides i homicidis. Fins i tot acaba sent acusat d’un dels assassinats, de manera que es veurà abocat a viure i actuar al marge de la legalitat i la moralitat.

El llibre està dedicat a quatre persones que, tal com va explicar durant la presentació, han marcat la seva vida. Curiosament són tres dones i un home: la primera és la seva promesa, Raquel; l’altra, la seva neboda i fillola Maria –filla de la Neus i en Xavi-; la tercera és son pare, en Josep-Maur, traspassat fa 11 anys; i la quarta la seva filla, Irune.

Una presentació molt concorreguda

Si la vàlua d’aquesta primera part l’hem de mesurar en funció de l’expectativa aixecada per la presentació i la concurrència de públic que va tenir, ja es pot dir que l’èxit està més que garantit. La Cafeteria Aromes de Blanes on va tenir lloc l’acte fa pocs dies estava literalment a rebentar de fans incondicionals que van aprofitar per comprar el llibre i demanar la signatura de l’autor. Per fer la presentació, en Joaquim va comptar amb una convidada de luxe encara més incondicional, la seva germana Neus Gallart i Cañas, i per documentar-ho gràficament el seu cunyat, Xavier Ortas Vila.


Joaquim i Neus Gallart
El llibre est pot trobar a les llibreries de Blanes i a través de Amazon, que l’autor defineix literalment com la botiga més gran del món. D’altra banda, el cap de setmana del 24 i 25 de març Tretze, la primera part de La Llegenda de l’Insurgent, també formarà part de Lloret Negre, la primera edició del Festival de Gènere Negre de la Costa Brava que s’allotjarà a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Lloret de Mar/Casa de la Cultura, amb entrada gratuïta.

Perfil de l’autor

Joaquim Gallart i Cañas va néixer a Girona l’any 1977. Va créixer a Blanes, però des de l’any 2005 s’ha fet barceloní d’adopció, ciutat on viu actualment. Fent gala de la ironia que ja indica la seva bonhomia, l’autor també es defineix com un flamant guanyador de zero premis literaris, i remarca que va començar una nova vida quan va marxar de Blanes i va emigrar a Barcelona una ciutat on, emulant al genial Miquel Martí i Pol, Tot està per fer i tot és possible.


Una altra mostra del seu bon humor, és la seva reacció davant una crítica molt positiva feta per un usuari d’Amazon que ja s’ha llegit Tretze. El lector el felicita perquè considera que es tracta d’una història fresca i dinàmica del gènere policíac, de lectura recomanable, sobretot perquè està contextualitzada en una ciutat cosmopolita i moderna com Barcelona. Després de llegir aquest comentari, Joaquim Gallart diu: “M'he quedat ben ample, al llegir això. Als carrers de Barcelona han hagut d'apartar els edificis, perquè la meva moral hi pugui passar”.
Data de realització: 03/09/2018 | Data de la darrera actualització: 03/09/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300