Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt perquè diumenge Blanes celebri la 54a Festa dels Premis Recvll


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/10/2018 11:39:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recvll_BlauTot a punt perquè diumenge Blanes celebri la 54a Festa dels Premis Recvll

Aquest dissabte a les 21 h es representa al Teatre de Blanes “El Traspàs”, guanyadora del Premi de Teatre 2017, i divendres es va fer la inauguració oficial de l’exposició “Viatges Recvll”

Al llarg de la jornada d’aquest dissabte s’estan ultimant els darrers preparatius per a la 54a Festa dels Premis Recvll, que tindrà lloc demà diumenge. A les 12 del migdia el Teatre de Blanes allotjarà el lliurament dels premis literaris amb entrada lliure. Es podrà conèixer en viu i en directe els noms dels autors i les obres guanyadores en les sis categories dels guardons, i gaudir d’una actuació molt especial de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, que tancarà la vetllada.


Exposició "Viatges Recvll"
El jurat dels premis presidit per l’escriptor Vicenç Villatoro va emetre el seu veredicte el passat 2 de març, i demà serà el moment que es desvetlli el resultat. A banda de tenir garantida la seva publicació, els treballs guardonats compten amb premis en metàl·lic que sumen 8.200 € en total.
    § Premi de Narració Joaquim Ruyra dotat amb 2.500 €
    § Premi de Poesia Benet Ribas, dotat amb 1.500 €
    § Premi de Teatre Josep Ametller, dotat amb 2.000 €
    § Premi de Periodisme Salvador Reynaldos, dotat amb 800 €
    § Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril, dotat amb 800 €
    § Premi de Conte Infantil Joan Petit, dotat amb 600 €

Representació del Premi de Teatre “El Traspàs” i Exposició “Viatges Recvll”

Avui dissabte a les 9 de la nit el Teatre de Blanes allotja la representació d’El Traspàs, d’Eloi Falguera, guanyadora del Premi de Teatre Josep Ametller en la darrera edició dels Recvll. L’obra té com a punt de partida l’exili a França del president Lluís Companys el febrer de 1939 i el preu de l’entrada és de 5 €.


Inauguració oficial i visita guiada de l'exposició
D’altra banda, el vespre d’aquest passat divendres va tenir lloc la inauguració oficial de l’exposició Viatges Recvll. Llengua i País 1956-1980 que s’allotja a la Sala Casa Oms des de fa una setmana. La mostra recorda les sortides que es van estar fent durant aquest període per conèixer la història, geografia i cultura de Catalunya. Per celebrar la inauguració oficial, l’historiador blanenc i membre del Consell de Redacció de la Revista Recvll, Aitor Roger, va oferir-hi una visita guiada.


L’esdeveniment va comptar amb una nodrida presència de la gran família dels Recvll: membres del jurat dels premis, així com del Consell de Redacció i col·laboradors de la revista. L’alcalde de Blanes i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Mario Ros, va encapçalar l’acte, acompanyat de la primera tinenta d’alcalde, Pepa Celaya. La mostra es podrà visitar fins demà diumenge, quan tancarà portes coincidint amb la celebració de la Festa dels Premis Recvll.



Data de realització: 03/10/2018 | Data de la darrera actualització: 03/10/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300