Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bullying, dificultats d’aprenentatge i hàbits saludables, a debat en un cicle de xerrades educatives a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2018 11:23:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bullying, dificultats d’aprenentatge i hàbits saludables, a debat en un cicle de xerrades educatives a Blanes

S’han programat sis trobades i la principal novetat és que s’han centralitzat en un sol espai: la Casa de la Cultura. També s’ha inclòs com a novetat que 4 de les xerrades es faran en dissabte

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa un any més una experiència que pretén aprofundir en diversos temes que puguin ser de profit tant per a pares i mares com per als principals protagonistes: els alumnes. Es tracta del Cicle de Xerrades/Espai Debat, que inclourà un total de sis sessions des d’aquest mes de març i fins a mitjans de maig.

Enguany s’ha organitzat des del Pla Educatiu d’Entorn a través de la Comissió de Lleure i el Grup de Treball AMPA, i inclouen diverses novetats. La més destacada és que, per primera vegada, s’han centralitzat en un sol espai enlloc de repartir-se en diversos centres escolars d’arreu del municipi com s’havia fet fins ara. Les sis xerrades s’allotjara a la Casa de la Cultura, un equipament abastament conegut per la ciutadania.


1a sessió cicle de xerrades educatives: Hàbits Saludables
Una altra novetat és que, si bé les dues primeres xerrades s’han mantingut a l’hora habitual en que s’havien fet fins ara, al migdia d’un dia laborable, les quatre restants s’han programat coincidint en cap de setmana, dissabte al matí, cosa la qual no s’havia fet mai fins ara. D’aquesta manera, les dues primeres d’aquest mes de març s’hauran fet de 15’15 a 16’15 h, i les quatre restants, entre abril i maig, de 10 a 12 h.

Bullying, Dificultats d’Aprenentatge i Hàbits Saludables a debat

També ha significat tot un canvi el mètode emprat per escollir els temes a debat. Fins ara s’havia concertat a través de correu electrònic, però en aquesta ocasió s’ha fet una primera avançada amb un mailing amb les AMPA i després s’han mantingut dues reunions per escollir entre tots i totes el temari definitiu. D’aquesta manera, el procés ha sigut molt més actiu, participatiu i enriquidor respecte anteriors edicions, un canvi que s’espera que contribueixi a augmentar l’assistència.


El cicle s’ha estructurat en tres grans temes: Bullying, Dificultats d’Aprenentatge i Hàbits Saludables. Cadascun d’ells compta amb dues sessions. La primera ha tingut lloc aquesta setmana, havent-se tractat dins l’apartat d’Hàbits Saludables la necessitat de difondre’ls, així com mètodes per promoure’ls dins i fora dels centres escolars.

Inici del cicle centrat en els Hàbits Saludables

La primera sessió que ha iniciat el cicle la van encapçalar la doctora Maria Beatriz Fontalva i l’infermera Ma Luisa Ordóñez. Totes dues es van encarregar-se de parlar sobre la necessitat de promoure els hàbits saludables, no tan sols en l’àmbit escolar sinó també a casa dels nois i noies, en l’àmbit familiar. Es tracta de parar atenció sobretot en dos pilars bàsics: l’alimentació i l’activitat física: consum diari de fruita fresca i verdura variada, moure’s almenys mitja hora al dia pel que fa als adults i una hora diària pels infants, hidratar-se amb aigua, etc.

La temàtica dels Hàbits Saludables es tancarà amb la segona i propera xerrada prevista pel 14 de març, quan s’esbrinarà en què consisteixen les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries, a càrrec de la doctora Maria Beatriz Fontalva i la infermera Carme Cubarsí. El segon apartat sobre Dificultats d’Aprenentatge s’estructurarà primer el 21 d’abril amb la seva identificació –dislèxia, disortografia, discalcúlia-, i com incideixen en el procés d’aprenentate. La segona xerrada del 28 d’abril tractarà sobre com afecten els aspectes psicològics, conductuals i emocionals en les dificultats d’aprenentatge, així com la diagnosis i intervenció.


Per últim, el Bullying tractarà el primer dia, el 5 de maig, sobre l’assetjament a les escoles, i a la segona sessió, el 12 de maig, a les xarxes socials i com promoure l’ús racional de les pantalles. Els organitzadors del cicle de xerrades convidaran especialment als joves que hi assisteixin perquè, d’aquesta manera, puguin estar en guàrdia contra aquesta classe d’assetjament.

Properes Xerrades del Cicle Espai de Debat :

Hàbits SaludablesPonentsDia i Hora
En què consisteixen les Intoleràncies i les Al·lèrgies AlimentàriesMa Beatriz Fontalva, doctora
Carme Cubarsí, infermera
Dx. 14 Març
15’15 h.
Dificultats d’Aprenentatge
Què són? Característiques i com incideixen en l’aprenentatgeMontserrat Bau, psicòloga
Margarita Pizarro, psicòloga
Ds. 21 Abril
10 h.
Com afecten als aspectes psicològics, conductuals i emocionalsMontserrat Bau, psicòloga
Margarita Pizarro, psicòloga
Ds. 28 Abril,
10 h.
Bullying
Assetjament a les escolesClara Garreta, psicòlogaDs. 5 Maig,
10 h.
El bullying a les xarxes socials. Com promoure l’ús racionalClara Garreta, psicòlogaDs. 12 Maig,
10 h.
Data de realització: 03/13/2018 | Data de la darrera actualització: 03/13/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300