Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ret un sentit nou homenatge a l’enyorat Josep Bota presentant un seu llibre pòstum de poesia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/15/2018 07:01:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ret un sentit nou homenatge a l’enyorat Josep Bota presentant un seu llibre pòstum de poesia

El volum ‘La pell del mar ha triat els teus ulls’ s’ha publicat a Curbet Edicions tres anys després de la seva mort, gràcies a la implicació dels amics, la família i l’Ajuntament

Gairebé tres anys després de la seva mort, succeïda el 14 de febrer de 2015, Blanes ha tornar a homenatjar avui dijous Josep Bota: investigador, escriptor, poeta, però també defensor de l’escola pública, i que va conrear al llarg de la seva vida una extensa diversitat d’àrees del coneixement. Poc després del seu decés, la vila on va néixer ja va aplegar-se en un primer acte d’homenatge pòstum, amb motiu de la publicació del volum Entre tantes llums.


Presentació del llibre de poemes de Pep Bota
Avui s’ha presentat una altra publicació que forma part del seu legat, La pell del mar ha triat els teus ulls, un recull de poemes inèdits de Josep Bota, completat amb les aportacions que han fet amics que el coneixien també professionalment de ben a prop. És el cas de M. Dolors Illa, professora de Llengua i Literatura; i dels editors del volum, Joaquim Vilar i Pep Vila. Qui també el coneixia i apreciava és el director i arxiver de l’Arxiu Municipal, Toni Reyes, qui s’ha encarregat de fer de mestre de cerimònies i fil conductor de l’acte d’avui.


Tal com el mateix Toni Reyes ha explicat a mena d’introducció: “En nom de l’Ajuntament, deixeu-me dir que estem molt contents de recolzar una iniciativa en què es torna a posar de manifest l’altura intel·lectual de Josep Bota. Ja vàrem recolzar la publicació del volum ‘Entre tantes llums’, i creiem que el deute amb el seu llegat cultural ens demana no estalviar cap acte en honor a la seva memòria”.

Un sentit homenatge pòstum al benvolgut i enyorat Pep Bota

Parafrasejant les paraules pronunciades pel director de l’Arxiu Municipal, la presentació del llibre del benvolgut i enyorat Josep Bota ha estat un nou motiu per recordar la passió que va bolcar en molts aspectes de la vida i la cultura. En definitiva, va fer del coneixement, la investigació i el rigor la seva raó de ser. La pell del mar ha triat els teus ulls ha pogut veure la llum gràcies a la implicació d’amics, família i l’Ajuntament de Blanes a través de l’Arxiu Municipal.

La presentació s’ha completat primer amb tres intervencions més: la de l’editor i escriptor Quim Curbet, fill d’una nissaga d’impressors gironins, i fundador l’any 1995 de Curbet Edicions; Pep Vila, filòleg, col·laborador habitual de l’Arxiu Municipal i amic personal de Pep Bota, i la del poeta, estudiós de la literatura i la cultura catalanes Joaquim Vilar. Des de l’amistat amb Pep Bota, Vilar ha fet una valuosa aportació a la biografia del personatge.


El torn de parlaments de presentació l’ha tancat l’alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Mario Ros, qui ha fet una revelació sorprenent. Es tracta que fa temps va composar la banda sonora per a un curtmetratge on hi havia la veu d’un personatge misteriós, el mestre. Mario ros ha remarcat que per a ell és tot un honor haver compartit la seva música amb la veu de Pep Bota, que donava vida a l’intrigant personatge parlant en francès.


Els rapsodes Mònica Rabassa i Salvador Roca
Tot seguit, la presentació s’ha completat amb la lectura de diversos poemes a càrrec dels rapsodes Mònica Rabassa i Salvador Roca. Potser per fer-se una idea de l’estil de poesia que es pot gaudir al llibre de Pep Bota, n’hi ha prou de recordar i reproduir un dels seus propis versos: “Vaig néixer, segons em diuen, un dia poètic. Plovia, llampegava (...) Aquell dia plovia i plorava jo”.
Data de realització: 03/15/2018 | Data de la darrera actualització: 03/15/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300