Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes reforça la campanya de lluita contra el càncer infantil a 12 escoles i instituts


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/16/2018 10:04:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes reforça la campanya de lluita contra el càncer infantil a 12 escoles i instituts

Aquesta setmana s’ha fet la primera parada de venda d’escuts solidaris #pelsvalents acompanyada de vehicles d’emergència a l’Escola Pinya de Rosa, i es continuarà a la resta de centres

D’ençà que el passat mes de desembre la Policia Local de Blanes es va adherir a la campanya, es pot dir que tots els agents d’aquest cos de seguretat s’hi han bolcat perquè sigui el màxim d’efectiva. S’identifica amb el hashtag que a l’hora ha esdevingut el seu lema, #pelsvalents, i consisteix en la venda d’uns escuts solidaris brodats d’aparença similar als oficials de la Policia Local de cada municipi que s’hi ha afegit. Sobre l’escut hi ha el leitmotiv: #pelsvalents,


La iniciativa la van impulsar l’octubre del 2017 la Policia Local de Sant Celoni conjuntament amb la de Caldes de Malavella i Hostalric, amb l’objectiu de recaptar fons econòmics destinats a la lluita contra el càncer infantil. A Blanes s’han encarregat de coordinar la campanya el sots-cap de la Policia Local de Blanes, Manel Martínez, i l’agent Toni Linares, qui precisament fa més de 30 anys que és col·leccionista internacional especialitzat en escuts oficials de policies i cossos d’emergència d’arreu del món.

Tots els diners que s’estan recaptant amb la implicació de més d’una vuitantena de cossos policials locals d’arreu del territori, es destinen íntegrament al Sant Joan de Déu Pediatric Center de Barcelona. L’escut porta una cola termoadhesiva al dors que permet fixar-lo sobre qualsevol peça de roba simplement passant-li la planxa per sobre. Es pot enganxar fàcilment a camises, samarretes, dessuadores, motxilles, peces de roba, bosses esportives, etc.


Actualment a Blanes ja hi ha 11 llocs de distribució on es poden adquirir els escuts solidaris #pelsvalents. A Banda de la prefectura de la Policia Local de Blanes, també n’hi ha a la Cafeteria-Pastisseria Can Mies, Cafeteria i Cerveseria Aromes, Gabinet Mèdic, Xurreria La Plantera, l’antiga Escola Safa on hi ha la seu del departament de Promoció de la Ciutat, Biblioteca Comarcal, Polimèdic, Oficina de l’AMIC, la Ciutat Esportiva i la Llibreria Kathy.

Intensificació de la campanya a totes les escoles i instituts de Blanes

Ara, la idea és intensificar la campanya de venda dels escuts solidaris #pelsvalents anant a buscar directament els seus principals destinataris: la canalla i la gent jove de Blanes. Per aquest motiu, des de la Policia Local es van posar en contacte amb les direccions dels centres educatius, així com amb les respectives Associacions de Mares i Pares d’alumnes d’arreu de la vila (AMPAs) per coordinar la sèrie de visites a tots els que hi volguessin donar suport.


AMPA Escola Pinya de Rosa amb l'agent Toni Linares
Afortunadament totes les escoles i instituts han recolzat la iniciativa, de manera que la previsió és arribar als 12 centres que hi ha d’ensenyament primari i secundari de Blanes. Aquesta setmana s’ha iniciat la gira a l’Escola Pinya de Rosa, on aquest passat dijous s’hi va instal·lar una carpa amb cartells informatius i representants de l’AMPA del centre, que es van encarregar de vendre els escuts. La parada la va completar un cotxe patrulla de la Policia Local de Blanes perquè la canalla tingués l’oportunitat de pujar-hi i veure’l de prop.

La Policia Local de Blanes s’ha marcat l’objectiu de poder recaptar 6.000 € a través de la venda d’escuts solidaris. Per això, n’han comprat 1.500, dels quals una bona part ja s’ha adquirit durant les darreres setmanes. La idea és continuar la setmana vinent instal·lant la parada en un nou centre escolar encara per determinar i seguir fins a completar-los tots.


La següent destinació ja confirmada serà l’Escola Sa Forcanera, a Mas Enlaire, així com a l’Escola Quatre Vents. Posteriorment, després del parèntesi que marcaran les vacances de Setmana Santa, la ruta de la Policia Local continuarà a l’Escola Mossèn Joan Batlle, a Ca la Guidó, i seguirà amb la resta.

Acostar la Policia Local als infants

Un valor afegit que significa aquest nou pas en la campanya de venda dels escuts solidaris va quedar força palès la tarda d’aquest passat dijous. El reclam que va significar per a la canalla poder acostar-se i pujar dalt del vehicle policial aparcat davant l’escola va provocar que un allau de nens i nenes fessin cua per poder gaudir de l’experiència única de poder muntar al cotxe patrulla, accionar la sirena policial o bé parlar pels altaveus.


En Toni i en Jordi, els dos policies que es van encarregar ahir de coordinar l’acció, van atendre les preguntes dels inquiets escolars i les peticions de pujar al vehicle durant més d’una hora. També van complaure peticions com ara poder veure com és l’armilla antibales, el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) que duen tots els cotxes patrulla, o bé endur-se un tros de les conegudes cintes policials per delimitar un espai on hi ha hagut algun succés o cal aïllar per seguretat.


Alhora que es promocionaven els escuts solidaris, també es contribuïa a acostar el cos de la Policia Local als infants, que aprenen així de manera molt pràctica que els agents i oficials d’aquest cos de seguretat hi són per protegir i ajudar a la ciutadania. Per això, lluny de tenir-los por, el què han de fer és considerar-los com algú a qui han d’acudir en cas d’emergència.
Data de realització: 03/16/2018 | Data de la darrera actualització: 03/16/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300