Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes en defensa d’unes pensions públiques dignes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2018 12:51:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTAConcentració a Blanes en defensa d’unes pensions públiques dignes

Els pensionistes han tornat a sortir al carrer, i s’han concentrat avui al migdia davant l’Ajuntament de Blanes, sumant-se a les protestes que es fan avui arreu de l’estat espanyol

Avui al migdia el Passeig de Dintre de Blanes s’ha tornat a omplir d’una gran quantitat de manifestants en defensa d’unes pensions públiques dignes. A Blanes, la convocatòria era per les 12 del migdia, i ha estat llavors quan durant una bona estona s’ha fet ostensible la protesta, un clam que s’haurà estès arreu de l’estat espanyol durant tota aquesta jornada de dissabte.


Els pensionistes estaven cridats avui a tornar a sortir al carrer en defensa d’unes pensions públiques dignes, convocats per la Plataforma de la Gent Gran de Catalunya, amb Marea Pensionista, i la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema de Pensions al capdavant, comptant amb el recolzament dels sindicats. Estan previstes més d’un centenar de mobilitzacions a les principals ciutats de l’estat espanyol.

Lectura d’un manifest reivindicatiu

Durant la concentració molts dels participants han fet sonar xiulets de protesta, i s’ha llegit un manifest encetat amb aquestes paraules: “Els i les pensionistes d’aquest país han sortit al carrer per dir ‘Prou ja a pensions de misèria’, ‘Prou ja a pujades ridícules del 0’25% mentre pugen un 8% les factures de la llum, ja està bé de condemnar als pensionistes a aquestes condicions”.


A qui també s’ha criticat és al govern que encapçala Mariano Rajoy: “Mentre les mobilitzacions han omplert de dignitat les principals ciutats de l’estat espanyol, hem anat sentint declaracions com la de Fàtima Báñez, ministra de treball del govern, que planteja fer compatible el cobrament del 100% de la pensió amb tenir una feina, o la senyora Celia Villalobos, més coneguda com la que es dedica a dormir o jugar al Candy Crush en el Congrés, que ens ha dit ‘Hi ha pensionistes que estan més temps cobrant la pensió que treballant’”.


Igualment, s’ha fet referència a d’altres declaracions: “També han parlat els ‘amiguets’ del Partit Popular com és el governador del Banc d’Espanya, que diu que no heu estalviat el suficient durant tot aquest temps, i que tan malament no esteu, perquè teniu pisos en propietat. Per tot això i molt més, seguirem al carrer recollint signatures i fent soroll, perquè quan aquest dissabte hàgim omplert tots els racons d’aquest país, no els quedarà cap altra opció que obeir al poble”. Per últim, el manifest s’ha tancat amb les principals reivindicacions que aquests dies s’estan reclamant: “Més pensions, menys lladres. Pensions públiques i de dignitat”.

Mobilització en defensa de pensions més dignes

Aquesta convocatòria està inclosa en la jornada de protestes contra la pujada del 0’25% de les pensions, que consideren insuficient. També reclamen que es garanteixi el sistema públic de pensions i que, almenys, puguin ser prou dignes com per garantir un nivell de vida adequat després de tota una vida treballant. Segons dades facilitades pels convocants, un de cada tres pensionistes està cobrant per sota del llindar de la pobresa.

Actualment, els nou milions i mig de persones que són pensionistes a l’estat espanyol cobren de mitjana 932’29 € al mes. Per això, una de les reclamacions que es fa al govern de l’estat és que les pensions s’apugin d’acord amb l’índex de preus de consum, l’IPC, començant per situar-les ja d’entrada en els 1.000 € mensuals. S’exigeixen solucions urgents davant l’empobriment dels pensionistes, que perden poder adquisitiu mentre l’economia creix a un ritme superior al 3% i la inflació està en l’1’1%.


La concentració que s’ha fet avui al migdia a Blanes és la segona que es fa en menys d’un mes. La primera va tenir lloc el passat 22 de febrer, i va congregar una gran quantitat de manifestants en el mateix indret: davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. Igual que en aquella ocasió, aquest dissabte també s’han estat recollint signatures de suport a la mobilització.


A Barcelona, la manifestació convocada, que ha començat a les 11 del matí perquè sortís des de la Plaça Urquinaona, ha tingut una resposta multitudinària, col·lapsant el centre de la ciutat. El què es reclama, en definitiva, el clam unànime que s’haurà fet sentir de nou arreu de l’estat espanyol aquest 17 de març, és que hi hagi una reforma de les pensions que garanteixi poder viure dignament.Data de realització: 03/17/2018 | Data de la darrera actualització: 03/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300