Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Club de Vela Blanes, el primer de Catalunya, enceta els actes dels 75 anys rodejat de personalitats i amics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2018 10:08:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOEl Club de Vela Blanes, el primer de Catalunya, enceta els actes dels 75 anys rodejat de personalitats i amics

Durant el 2018 hi haurà més d’una 20ena d’activitats, incloent-hi el Campionat Mundial de Raceboard, la presentació de l’Auca dels 75 Anys i una exposició commemorativa

Les instal·lacions del Club de Vela Blanes van allotjar ahir al vespre l’acte que ha significat el tret de sortida del cicle commemoratiu dels 75è aniversari que celebra enguany l’entitat. Socis, autoritats, amics i col·laboradors de l’entitat van aplegar-se per festejar l’inici d’aquesta celebració amb un cocktail de presentació encapçalat pel president i el gerent del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart i Héctor Espadas respectivament, acompanyats de l’alcalde de Blanes i regidor d’Esports, Mario Ros.


El secretari esportiu del Club de Blanes, José Luís Yubero, es va encarregar de donar a conèixer en què consistirà la celebració. Al llarg dels propers mesos l’entitat ha organitzat més d’una vintena d’activitats. La major part són de caràcter cultural i social, però també hi ha destacats esdeveniments esportius, com per exemple el Campionat Mundial de Raceboard que es disputarà a finals de juny, o bé la Copa d’Espanya classe Europe que tindrà lloc entre finals d’abril i principis de maig.

Activitats commemoratives del 75è aniversari

En l’àmbit cultural i social, durant tot el mes d’abril l’emblemàtica Casa Saladrigas allotjarà una exposició retrospectiva sobre els 75 anys de l’entitat que inclourà un vídeo commemoratiu d’aquesta trajectòria. Durant el mes de maig es donarà a conèixer l’APP del Club de Vela Blanes, i el 22 de juny es presentarà a la Biblioteca Comarcal un recopilatori molt especial: l’Auca del 75è aniversari.


Altres activitats que s’han programat són de caire més lúdic i d’entreteniment, com per exemple un concert de piano, una festa country o una jornada molt més especial que mai del Marina Day que es farà el 9 de juny, entre d’altres. El cicle d’actes commemoratius es tancarà l’1 de setembre, amb l’habitual Festa de Fi de Temporada que, sense cap mena de dubte, serà més emblemàtica que mai.

Salutacions d’aniversari al Club de Vela Blanes molt especials

Un dels moments més emotius i singulars de la presentació dels actes del 75è aniversari d’ahir divendres va ser la projecció de diverses felicitacions gravades en vídeo a càrrec de destacades personalitats del món de la vela i l’esport en general, i de l’entitat en particular. Així es va comptar amb les aportacions de la presidenta de la Federació Espanyola de Vela, Júlia Casanueva; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva; el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; i el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres.


Amadeu Nualart i Josep Lluís Yubero
També van felicitar al Club de Vela Blanes l’alcalde i regidor d’Esports, Mario Ros; el director del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, Ramon Ramos; i Pep Pujols, representant territorial d’Esports de la Generalitat a Girona. En l’àmbit esportiu, cultural i social, van afegir les seves respectives salutacions els regatistes internacionals Carlos Ordóñez i Curro Manchón; el meteoròleg de TV3 que participa en els briefings de les regates, Enric Agud; el periodista Àngel Joaniquet; o bé qui va ser escollit Millor Fotògraf Nàutic de l’any 2014, que alhora és col·laborador habitual del CV Blanes, el fotoperiodista Alfred Farré.

CV Blanes, el primer club de vela fundat a Catalunya l’any 1943

Poques entitats poden presumir d’acostar-se al primer segle de vida sense haver perdut vigència i actualitat. El CV Blanes no tan sols ha aconseguit assolir aquesta fita, sinó que també pot fer gala que és el primer club de vela creat arreu de Catalunya i, per afegit, a comarques gironines. Amb anterioritat, l’any 1878 s’havia posat en marxa el Club Nàutic Tarragona, però específicament com entitat dedicada a l’esport de la vela, la primera va ser la de Blanes.


Campionat d'Espanya 1955
Aquesta setmana s’han complert justament els 75 anys de la fundació del Club de Vela Blanes, que va tenir lloc el 13 de març de l’any 1943. L’entitat blanenca la va impulsar un petit grup d’amics units per la seva estimació a la navegació, aficionats a les coses del mar: Rafel Bataller, Josep Ma Pinto, Paco Coll, Joan Vieta, Ferran Pinto, Josep Ma Grau i Frederic Santaolalla.

La condició de vila d’estiueig atreia des de principis del segle XX un gran nombre de practicants de l’esport de vela i del Reial Club Marítim de Barcelona. Així va ser com es van organitzar a Blanes un gran nombre de proves nàutiques. Les primeres regates en snipes van marcar la fundació del Club de Vela Blanes, així com competicions de patí català. Des de llavors, ha seguit una singladura ascendent i ha organitzat en nombroses ocasions proves d’àmbit mundial que han consolidat la vàlua esportiva de l’entitat.


Gran Premi Catalunya 1964
La millora i ampliació de les seves instal·lacions inaugurades ara fa tot just tres anys, el març del 2015, estan marcant una nova etapa que enllaça amb els èxits assolits entre finals del segle XX i principis del nou mil·lenni. En l’àmbit educatiu, va crear el primer Institut de Vela de Catalunya (INS Serrallarga de Vela), i en el social destaca la posada en marxa d’un equip de vela accessible amb els membres del Club Esportiu El Vilar-Aspronis, de la Fundació que dóna atenció a persones amb discapacitats mentals.


A l'esquerra de la imatge, Xavier Oms
Precisament cal dir que ahir al vespre, entre els assistents a l’acte, s’hi comptava una de les persones que ha fet història en l’entitat, entre d’altres homes i dones que també l’han fet possible. Es tracta de Xavier Oms, qui va ser membre de la junta directiva del Club Vela Blanes i escollit president l’any 1968. A nivell institucional, es va fer càrrec de la construcció i ampliació de les instal·lacions del CV Blanes, així com de la creació de l’Escola de Vela, i també va ser regidor d’Esports tant a la dècada dels anys 60 com del 2010 al 2013.Data de realització: 03/17/2018 | Data de la darrera actualització: 03/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300