Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil i Policia Local de Blanes col·laboren en la recerca d’un home desaparegut al mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/18/2018 02:44:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protecció Civil i Policia Local de Blanes col·laboren en la recerca d’un home desaparegut al mar

L’home, de 58 anys, va sortir amb un caiac dissabte al matí de Mataró i havia d’arribar a Blanes a la tarda. La seva embarcació l’han trobat a cinc milles mar endins davant de Malgrat de Mar

Efectius de Protecció Civil i Policia Local de Blanes estan donant suport a l’operatiu de recerca que s’ha iniciat aquesta matinada de diumenge per localitzar un home de 58 anys que ha desaparegut al mar. La recerca l’encapçalen efectius de Salvament Marítim, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil, que estan fent batudes per mar i aire.


Operatiu de recerca a l'alçada de Cala Bona
A Blanes s’ha fet una exhaustiva inspecció visual des de terra per tot el terme municipal: des de la punta de la Tordera fins a Cala Treumal, incidint especialment en els llocs de difícil accés com ara penya-segats i roques. El desaparegut va sortir el matí d’aquest passat dissabte des de Mataró i tenia previst fer una travessia a bordo d’un caiac fins a Blanes, on havia d’arribar pels volts de les quatre de la tarda.


Helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevolant Cala Bona
El seu germà, que es coordina amb el kaiaquista en aquest tipus de sortides que sol fer habitualment amb l’ajut d’un aplicatiu del mòbil, l’anava seguint des de terra i va perdre contacte. Finalment, ha donat avís de la seva desaparició pels volts de la una de la matinada a Salvament Marítim, activant-se tot el protocol de manera immediata.

El caiac a bordo del qual viatjava l’home s’ha localitzat 5 milles mar endins a l’alçada de Malgrat de Mar. Una embarcació ha trobat el caiac i l’ha remolcat fins al port esportiu del Club de Vela Blanes, on efectius dels Mossos d’Esquadra han procedit a endur-se’l per fer una investigació més exhaustiva. A l’interior del caiac hi havia el telèfon mòbil, la documentació i estris personals del desaparegut.


El familiar del caiaquista ha explicat que el seu germà és força experimentat en aquests tipus de sortides a la mar. Per això, en aquesta darrera anava perfectament preparat, amb un vestit de neoprè i una armilla, entre d’altres mesures de precaució i seguretat.
Data de realització: 03/18/2018 | Data de la darrera actualització: 03/18/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300