Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Gran afluència de visitants aquest cap de setmana al 1er tram del Camí de Ronda de Blanes reobert al públic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/19/2018 10:23:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Gran afluència de visitants aquest cap de setmana al 1er tram del Camí de Ronda de Blanes reobert al públic

Després que es va haver de penjar el cartell de ‘places exhaurides’ a les sessions de les visites guiades, finalment van participar-hi més d’un centenar de blanencs i foranis

Des que avui fa una setmana es va fer la reobertura al públic del primer tram de l’antic Camí de Ronda de Blanes a Cala Bona, s’havia aixecat molta expectativa per poder anar a veure’l. Tant és així, que la única visita guiada prevista inicialment per aquest passat diumenge, organitzada per l’Ajuntament de Blanes per promocionar la seva posada en marxa, aviat va esgotar les reserves i se’n va haver de programar una segona per donar resposta a la demanda.


Aitor Roger durant una de les visites guiades
Finalment van participar més d’un centenar de persones a les dues visites guiades fetes ahir en dos torns: a les 11 del matí i a les 12 del migdia. Al llarg de tot el cap de setmana han estat centenars els blanencs i visitants que s’han acostat al paratge per poder recordar en alguns casos i descobrir per primera vegada en d’altres els atractius naturals que s’hi poden gaudir.

Feia més d’onze anys que no es podia recórrer aquest primer tram del Camí de Ronda de Blanes des de Cala Bona en direcció nord. S’havia tancat per seguretat perquè era impracticable a causa de les esllavissades que havien foradat algunes parts, provocat caigudes d’arbre i vegetació en d’altres, i el trencament de la barana de seguretat en una bona part.


Participants d'una de les visites guiades
Ara, l’Ajuntament de Blanes treballa perquè el segon tram del Camí de Ronda que arriba fins la Llapissada es pugui recuperar durant els propers mesos amb obres de recuperació anàlogues a les què s’han fet al primer tram. Paral·lelament, a l’altra extrem de Cala Bona ja s’estan fent els treballs per obrir un nou accés al Camí de Ronda. Es tracta d’un tram inèdit, que el connecta per la seva banda sud, al costat de l’entrada posterior del Jardí Botànic Marimurtra situada al Carrer de l’Ermita, que s’utilitza quan s’hi fan esdeveniments i activitats extraordinàries.

Les obres van començar a principis d’any i es preveu que puguin estar enllestides abans de l’estiu. Quan així sigui, hi haurà una entrada externa per accedir a Cala Bona pel Camí de Ronda. Fins ara, acabava amb una porta que barrava el pas, impossibilitant poder seguir-lo des de la cala. Els treballs, que tenen un cost de més de 166.000 €, han inclòs l’obertura d’una entrada pel mur perimetral de pedra que voreja exteriorment el Jardí Botànic per poder arribar fins l’accés a la cala.

Un passeig literari per conèixer la història de Cala Bona i els seus entorns

Les dues sessions de les visites guiades que es van fer ahir van anar a càrrec de l’historiador blanenc i tècnic de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes, Aitor Roger, gran coneixedor de centenars de detalls d’aquest municipi. L’experimentat guia va proposar que l’acompanyessin en un passeig literari per conèixer la història de Cala Bona i els seus entorns, els personatges il·lustres que l’envolten, així com els escriptors i poetes que es van inspirar en els seus paisatges: Joaquim Ruyra, Josep Pla, Joan Maragall...


Les visites van començar just a l’entrada de Cala Bona, on Aitor Roger els va parlar de tradicions fortament arrelades a aquest entorn. La més destacada és l’Aplec de l’Amor, un sopar popular estiuenc que se celebra el 28 de juliol des de l’any 1906 per tancar la Festa Major de Santa Anna. També desentrellar els orígens l’ermita que corona el promontori que hi ha dalt de Cala Bona, on es venera Sant Francesc Xavier des del segle XVII.

L’experiència, que es va allargar prop d’una hora en les dues sessions, estava farcida d’anècdotes i dades curioses a l’entorn d’aquest paratge, com per exemple el viver de llagostes que hi havia antigament a l’altra costat de Cala Bona. Els magnífics exemplars que s’hi criaven servien, entres d’altres destinacions, per confeccionar el menú del restaurant del luxós Hotel Ritz de Barcelona, entre d’altres.


Aitor Roger va llegir i recitar fragments d’obres que van ser inspirades en aquest entorn, com per exemple la poesia de Joan Maragall Cap al tard en la platja de Sant Francesc, que va escriure a Cala Bona durant el seu estiueig de l’any 1906. També en van ser d’altres mostres Jacobé, de Joaquim Ruyra, o bé les paraules de Josep Pla incloses a la seva Guia de la Costa Brava, on descriu la punxeguda roca de S’Agulla.

Concurs d’Instagram amb el suport de la galeria @cat_imatges

Una altra de les accions que també s’ha promogut des de l’Ajuntament de Blanes, organitzat amb el suport de la galeria d’Instagram @cat_imatges, és un concurs fotogràfic que reculli les millores imatges que la creativitat dels blanencs i visitants puguin concebre. Per participar cal etiquetar les instantànies amb el hashtag #camiderondablanes i el requisit indispensable és que hagin estat preses al tram del camí de ronda de Blanes que s’ha tornat a obrir al públic aquesta setmana.


El concurs s’allargarà fins després de les vacances de Setmana Santa, tot just el divendres 6 d’abril. La galeria especialitzada en incloure les millors fotografies de paisatges naturals de Catalunya @cat_imatges està recollint les mencions que s’estan fent. Hi haurà tres fotografies seleccionades entre les millors creacions, comptant amb la col·laboració, entre d’altres, de la fotògrafa i instagramer blanenca @ogacu. L’autor o autora dels tres treballs premiats rebran cadascun d’ells un lot de productes gastronòmics de Blanes.
Data de realització: 03/19/2018 | Data de la darrera actualització: 03/19/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300