Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Troben a 8 milles de la costa de Blanes el cos sense vida d’un home que podria ser el caiaquista desaparegut


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/20/2018 02:38:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Troben a 8 milles de la costa de Blanes el cos sense vida d’un home que podria ser el caiaquista desaparegut

L’embarcació blanenca “Es Niell” l’ha localitzat al matí i ha avisat els cossos d’emergència: i una llanxa dels Mossos l’ha portat fins al port de Blanes per fer l’aixecament del cadàver

L’embarcació pesquera blanenca “Es Niell” ha localitzat avui dimarts a les nou i vint del matí el cos sense vida d’un home que surava al mar a vuit milles de la costa, al sud de Blanes. Immediatament, ha donat avís als cossos d’emergència que des del passat diumenge havien iniciat l’operatiu de recerca, acostant-se fins l’indret una embarcació de Salvament Marítim i una altra dels Mossos d’Esquadra.


Zona portuària on s'ha muntat el dispositiu
Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Finalment ha estat la llanxa de la policia catalana qui s’ha encarregat de custodiar i traslladar el cos fins al Port de Blanes, on s’ha muntat un dispositiu allunyat de l’accés del públic per esperar la comitiva judicial. A un quart de 12 del migdia s’ha dipositat el cadàver a l’espai habilitat a l’espigó portuari, a la zona més allunyada del recinte, i aproximadament una hora més tard, cap a tres quarts d’una del migdia s’ha procedit a l’aixecament del cadàver.

Tot i que hores d’ara encara no s’ha confirmat la seva identitat, tot sembla indicar que es tracta del caiaquista que va desaparèixer entre Mataró i Blanes quan estava fent aquest trajecte per mar dissabte passat. De fet, el cos sense vida que s’ha trobat va vestit amb un neoprè i també porta una armilla, coincidint amb la descripció que va donar el seu germà, que el seguia des de terra a través d’un aplicatiu del mòbil mentre feia la travessia.


El germà del desaparegut podria haver estat qui finalment l’hagi identificat aquest migdia a Blanes abans que se’l traslladés per fer-li l’autòpsia a Girona, després que també es va encarregar la matinada del passat diumenge d’alertar les autoritats. El caiaquista tenia previst arribar al Club de Vela Blanes dissabte a les quatre de la tarda, però hores més tard encara no havia donat cap senyal de vida.

Durant l’operatiu de recerca que es va muntar diumenge, es va localitzar el caiac surant a cinc milles mar endins, davant la costa de Malgrat de Mar. A l’interior de l’embarcació van trobar-hi el telèfon mòbil, la documentació i altres pertinences del desaparegut, un home de 58 anys que, segons han apuntat alguns mitjans de comunicació, és veí d’Argentona.


Avui era el tercer dia en què es continuava fent la recerca del desaparegut, un operatiu en què han col·laborat efectius de Protecció Civil i Policia Local de Blanes comptant amb el suport de l’empresa de Lloret especialitzada en rescats SCB, Serveis Costaners d’Aballissament. El pes de l’operatiu l’han encapçalat els Mossos d’Esquadra, Salvament Marítim, Bombers i Guàrdia Civil.
Data de realització: 03/20/2018 | Data de la darrera actualització: 03/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300