Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa de Andalucía omple el Teatre de Blanes amb un concert de David Barrull amb motiu del Dia d’Andalusia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/21/2018 12:15:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CasaAndaluciaBlanesLa Casa de Andalucía omple el Teatre de Blanes amb un concert de David Barrull amb motiu del Dia d’Andalusia

El popular guanyador del concurs televisiu “La Voz” va captivar al públic, que també va gaudir de les actuacions dels quadres de ball i el grup de percussió de la Casa de Andalucía de Blanes

Des de fa temps, a Blanes el Dia d’Andalusia que s’escau el 28 de febrer se celebra per partida doble. Les dues entitats que tenen les seves arrels en aquesta terra s’encarreguen de commemorar una data tan assenyalada organitzant sengles activitats. Fa unes setmanes ho fa ver la Casa d’Ardales, i ara li ha tocat el torn a la Casa de Andalucía, que dissabte passat va omplir de gom a gom el Teatre de Blanes, com ja sol passar cada any.


Interpretacions inicials dels Himnes d'Andalusia i Catalunya
En aquesta ocasió, la venda d’entrades per assistir a l’espectacle commemoratiu del Dia d’Andalusia va anar molt més ràpida que mai, i a més es van posar previsorament a la venda amb molta més antelació del què és habitual. Tota precaució era poca, perquè aquesta vetllada ben bé s’ho mereixia tenint en compte la mediàtica actuació que s’havia concertat.


Es tractava del conegut cantant David Barrull, qui va guanyar l’any 2013 la segona edició del programa televisiu La Voz a Tele 5. La popular cantant Malú va dir d’ell llavors: “Quan canta baixet t’arriba a l’ànima, i quan puja t’esgarra l’estomac”. De fet, per proclamar-se vencedor absolut del concurs va escollir tot un repte musical: defensar el tema Como las alas al viento, del repertori de Rocío Jurado, gran entre les grans.


Actuació David Barrull
Amb aquesta carta de presentació no és difícil entendre que el Teatre de Blanes s’omplís d’incondicionals, però també de neòfits que volien conèixer el perquè de l’immens club de fans amb què compta. La veu de colorits matisos de David Barrull, acompanyat per la seva banda, va captivar a tothom per igual des del primer moment, quan va iniciar la segona part de la gala de la Casa de Andalucía de Blanes amb la coneguda cançó Al Alba.


Actualment David Barrull ja porta quatre àlbums publicats: Sueños Cumplidos, América, El cielo de tus piernas, i el darrer que va aparèixer al 2016, El pirata de tus sueños. Abans de conquerir al públic amb el seu art en l’espectacle del passat dissabte, el cantant ja va fer gala de la seva coneguda bonhomia i senzillesa parlant i fent-se una fotografia de grup amb les integrants dels quadres de ball que l’havien precedit dalt l’escenari, i intercanviant impressions -d’artista a artista-, amb el mestre de cerimònies amb qui compta l’entitat blanenca des de fa molts anys, Antonio Martín.

Actuació dels quadres de ball i el grup de percussió de l’entitat

Les actuacions que organitza la Casa de Andalucía de Blanes inclouen sempre una completa mostra de l’art que s’hi conrea d’una manera continuada i amorosa, l’única d’aconseguir que el què un s’estima pugui ser compartit i apreciat per tothom. La celebració del Dia d’Andalusia artísticament parlant va començar dalt l’escenari amb l’actuació del Grupo de Cajones ‘Yunque’, que dirigeix qui precisament és la presidenta des de fa pocs anys de l’entitat, Brenda Delgado.


Els seus joves deixebles van embruixar al públic amb un solo, unes bulerías i una rumba, donant pas tot seguit als cinc quadres de ball amb què compta actualment l’entitat: Salero –les més menudes, que no per això es prenen molt seriosament els seus balls-, Amanecer, Sensaciones, Siroco i A Contratiempo. Durant una hora i mitja van oferir un complet repertori: alegrías, bulerías, tangos i sevillanes, fent que l’espera perquè arribés la segona part es fes molt breu.

Homenatge sorpresa a la presidenta de l’entitat i la part més oficial

Ara bé, la nit de la Casa de Andalucía al Teatre de Blanes es va encetar de la mateixa manera com es porta fent des de fa molts anys, amb la seva part més oficial. Abans de res, el mestre de cerimònies Antonio Martín va demanar a tot el públic que es posés dempeus per escoltar els dos himnes que flanquegen sempre la celebració del Dia d’Andalusia a Blanes: l’Himne d’Andalusia i Els Segadors. Dues composicions que, en essència, demanen i defensen el mateix: terra i llibertat.


Al centre de la imatge, Brenda Delgado
Tot seguit, els membres de la junta de la Casa de Andalucía li havien reservat una sorpresa a la seva jove presidenta: un senzill però sentit homenatge per agrair-li la seva continuada i dedicada tasca al front de l’entitat. Brenda Delgado, qui és presidenta des de l’any 2015, va fer novament gala de la seva coneguda senzillesa i generositat agraint a tothom aquest reconeixement, i recordant que la feina de tirar endavant l’entitat l’estan fent entre tots i totes.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/21/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300