Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fundació Aspronis presenta el seu Codi Ètic com a inici dels actes del 50è aniversari de l’entitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2018 09:06:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fundació Aspronis presenta el seu Codi Ètic com a inici dels actes del 50è aniversari de l’entitat

L’acte de presentació es va fer ahir al vespre al Centre Catòlic, encapçalat per la presidenta de la fundació, Maria Dolors Oms, i per l’alcalde de Blanes, Mario Ros

El Codi Ètic, presentat per la Fundació Aspronis el vespre d’aquest passat dimecres al Centre Catòlic, és un recull de valors en què l’entitat s’identifica, i amb els que totes les persones que en formen part es comprometen a treballar. Significa la materialització del compromís de la fundació per a la implantació de la reflexió contínua i d’una cultura ètica. Va ser aprovat fa gairebé un any pel patronat de l’entitat, s’ha editat en català i castellà, i s’ha adaptat en lectura fàcil perquè sigui accessible per a tothom.


Presentació "Codi Ètic" de la Fundació Aspronis
Igualment, s’ha editat un vídeo que explica el contingut de manera gràfica, amb situacions quotidianes de l’atenció a l’entitat, amb subtítols incorporats. La voluntat és que sigui un document viu que vagi enriquint-se en el temps amb les aportacions que tothom vulgui fer-ne. El director general de la Fundació Aspronis, Francesc Durà, ha definit el codi com “El reflex del compromís de l’entitat amb les persones, un compromís amb la Responsabilitat Social i amb l’autenticitat”.

L’òrgan que en farà el seguiment és l’ERESS (Espai de Reflexió Ètica de Serveis Socials), un espai de consulta i assessorament format per professionals diversos de l’entitat que atén consultes, queixes o suggeriments en matèria ètica. La seva funció serà la de difondre i formar els valors ètics, així com l’assessorament davant conflictes d’aquesta mena a tothom que s’hi adreci.


Intervenció del gerent de la fundació, Francesc Durà
L’eix central de la presentació va ser la conferència sobre ètica en les organitzacions pronunciada per Quico Manyós, educador social i director de continguts de la Consultoria Dignetik, amb una àmplia experiència en bones pràctiques assistencials i assessoria de comitès d’ètica. El ponent va destacar la importància de l’ètica en l’atenció a les persones: “L’ètica ens porta a donar espais en què les persones se sentin segures, perquè els professionals són gestors de felicitat i de dignitat”.

Inici dels actes del 50è aniversari de la Fundació Aspronis

Aquest ha estat el primer dels actes que l’entitat emmarca en la commemoració del seu 50è aniversari. La presentació la van encapçalar la presidenta de la Fundació Aspronis, Maria Dolors Oms, i l’alcalde de Blanes, Mario Ros, qui va tancar l’acte destacant l’important tasca desenvolupada per l’entitat durant tots aquests anys, tant en l’àmbit de l’atenció del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, com en el teixit social blanenc en general.


Aspronis va néixer a Blanes el 1968 de la unió de famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual. L’any 1973 es va constituir com associació i va començar a oferir recursos a les persones. Avui, com a Fundació, atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Compta amb una plantilla de 335 treballadors i atén també d’altres col·lectius en risc d’exclusió social arreu de la comarca de la Selva, així com als municipis més al nord del Maresme.
Data de realització: 03/22/2018 | Data de la darrera actualització: 03/22/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300