Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia Mundial de la Poesia amb una ‘Batalla de Galls’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/22/2018 10:34:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra el Dia Mundial de la Poesia amb una ‘Batalla de Galls’

El recital de raps celebrat ahir al vespre va ‘enfrontar’ musicalment 10 rappers, i es va convidar a participar els joves que han participat al projecte ‘Ajuda al Home Work’

Aquest passat dimecres la Biblioteca Comarcal de Blanes va celebrar de manera més especial que mai la jornada del Dia Mundial de la Poesia que s’escau coincidint cada any coincidint amb el 21 de març. Enlloc de fer un acte convencional com podria ser una lectura de poesies i versos, es va convidar els joves de l’Institut S’Agulla perquè participessin en un concert de rap en forma de Batalla de Galls.


L’espectacle musical, que es va allotjar a la Biblioteca Jove –l’espai propi amb què compten els joves per estudiar o consultar documentació-, a la plaça de davant la biblioteca, va congregar un bon grapat de joves disposats a vibrar amb les eloqüents lletres dels raps que es van interpretar. Es va comptar amb la participació de 10 rappers: Adrian Sola, Jon Fuentes, Sergi Almendros, Jean Vegas, Jero Apolo, Joel González, Víctor Carrasco, Joel Barroso, Antoni Oliver i Jeremy Zavala.

Projecte ‘Ajuda al Home Work”

Els darrers mesos la Biblioteca Comarcal ha protagonitzat un projecte on precisament s’hi ha involucrat bona part dels joves que ahir van assistir a la celebració del Dia Mundial de la Poesia. Es tracta del programa dels Serveis Comunitaris Ajuda al Home Work, és a dir: donar un cop de mà als nens i nenes que els ho demanessin a l’hora de fer els deures o per fer-los una consulta.


El projecte ha comptat amb 40 estudiants dels Instituts S’Agulla i Sa Palomera de Blanes que estan cursant 3er i 4rt d’ESO. Els joves tutors es penjaven un rètol que els identificava com a Home Work Coaches i, d’aquesta manera, tots els escolars que han volgut han tingut l’ajut dels alumnes d’institut per fer els deures. Durant els mesos de febrer i març ho han fet els estudiants de l’Institut Sa Palomera, mentre que els de l’Institut S’Agulla ho van fer els passats octubre i novembre.

L’origen de les batalles de gall i el RAP: Rhythm And Poetry

La sessió va congregar un públic fidel per gaudir de les composicions rapperes dels seus amics i companys. Tal com se sol dir en l’argot, molts parlen, pocs rimen, però tan sols els millors improvisen, i en el cas de la Batalla de Galls que es va fer ahir a Blanes, del què es tractava era de compartir una bona estona, perdre la por escènica en alguns casos, i sobretot expressar un tipus d’art no massa practicat aquí, però que també requereix una dedicació, com en qualsevol altra disciplina.


Les Batalles de Galls són un moviment urbà que va néixer al barri del Bronx de Nova York a finals de la dècada dels anys 70 com una resposta a la segregació i discriminació que patia la població afroamericana. Tot va començar com una festa en el gueto on diferents parts del barri es reunien al carrer per ballar i, en general, per expressar un missatge de disconformitat i resistència al sistema.

Inicialment hi havia un disc-jockey (DJ) que punxava vinils de funk soul i discoteca fent barreges de beats en viu. Amb el temps, es va veure la necessitat que aquestes mescles musicals s’acompanyessin amb una veu que anés animant al públic i fes a la vegada de host (amfitrió). Aquest moviment històric va ser el què va fonamentar les bases del rap, és a dir: Rhythm And Poetry: Ritme i Poesia.


D’aquesta revolució neix el mestre de cerimònia, conegut també com Microphone Controller, que correspon a les sigles M.C. Aquest nou element de poesia parlada va acabar sent conegut com Freestyle, és a dir: improvisació. Els MC van evolucionar i créixer i, tal com es defineix en l’argot, els més durs van deixar de ser pollets per acabar sent galls plens de coneixements que utilitzen com escut i espasa.
Data de realització: 03/22/2018 | Data de la darrera actualització: 03/22/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300