Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’empresonament de Turull, Forcadell, Romeva, Rull i Bassa mobilitza a Blanes gran quantitat de manifestants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/23/2018 09:17:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’empresonament de Turull, Forcadell, Romeva, Rull i Bassa mobilitza a Blanes gran quantitat de manifestants

La concentració setmanal que es fa cada divendres per demanar la llibertat de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn ha quadruplicat avui el nombre d’assistents

A Blanes hi ha la consigna del CDR, ANC i Òmnium Cultural de participar cada divendres al vespre en una concentració que es fa setmanalment cada divendres al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. La d’avui, però, ha quadruplicat el nombre d’assistents habitual, com a espontània reacció a l’ordre de presó incondicional dictada avui contra Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Jordi Rull i Dolors Bassa.


Tots cinc han passat a engruixir fins a nou el nombre de dirigents independentistes que han estat empresonats, després que fa mesos ja ho van fer Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. Mentre Romera, Turlli Rull eren traslladats a la presó d’Estremera, i Bassa i Forcadell ho feien respectivament a la presó de dones d’Alcalà Meco, arreu de Catalunya s’han concentrat milers de persones als carrers en un clam unànime que repetia un dels clams més corejats: Llibertat als presos polítics.


A Blanes la concentració l’han presidit uns barrots que simbolitzaven la presó i un gran llaç groc que representa els presos polítics, i s’han llegit sengles missatges de dos dels protagonistes de la jornada d’aviu. Primer Albert Sanz (ERC) ha llegit la carta que s’ha fet pública avui de la secretària general d’ERC on explicava la seva intenció de deixar Catalunya i l’estat espanyol per marxar a l’exili. En un dels paràgrafs, Rovira explica que amb aquest exili podrà recuperar la seva veu política, i creu que és l’única forma d’alçar-se contra el govern del Partit Popular.

Per la seva banda, Mònica Rabassa ha fet lectura de la carta escrita per Jordi Turull dirigida als seus familiars i amics, on explica que considera que ha estat empresonat per haver estat lleial al mandat dels que el van escollir com a representant del poble de Catalunya. També demana que es dediquin totes les energies a defensar pacíficament la democràcia, i explica que està bé perquè està convençut del què ha fet, que no considera que ni és un delicte ni ha fet mal a ningú.


Per últim, la concentració s’ha tancat cantant diverses cançons reivindicatives, entre elles Els Segadors i L’Estaca. S’han encarregat d’entonar-les i convidar la resta de participants a sumar-s’hi Ferran Pujadas, Antònia Petit i Núria Llorens, principalment. Després de la concentració, gran part dels participants han continuat la jornada assistint a una xerrada que ha tingut lloc a la Casa del Poble encapçalada pel jurista Agustí Carles, i presentada sota el títol: La república promesa, és possible ?.
Data de realització: 03/23/2018 | Data de la darrera actualització: 03/23/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300