Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença la 6a Campanya de Promoció dels Productes de Pastisseria de Setmana Santa a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/26/2018 11:11:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comença la 6a Campanya de Promoció dels Productes de Pastisseria de Setmana Santa a Blanes

L’objectiu és seguir posant en valor les creacions artesanes més representatives a l’hora que es difonen els actes d’aquestes vacances, incloent-hi tallers infantils adreçats al públic familiar

Aquest 2018 és el sisè any consecutiu en què l’Ajuntament de Blanes impulsa aquesta campanya promocional. La tradicional benedicció de palmes, palmons i fulls de llorer del Diumenge de Rams va significar ahir l’inici de la Setmana Santa, que a Blanes s’allargarà fins el 3 d’abril, quan se celebra l’Aplec del Vilar, jornada festiva en aquest municipi de la Costa Brava.

Promoció en català, castellà i anglès

L’objectiu principal de la campanya és donar a conèixer i valoritzar els productes artesanals que es confeccionen a les fleques i pastisseries al voltant de les festes de Setmana Santa: els tortells de rams, les mones, els ous de pasqua, així com també els bunyols de vent i els farcits de crema. Per promocionar-ho, s’han editat 8.000 díptics que s’han repartit aquests darrers dies als centres escolars, ja que la canalla són els principals destinataris dels productes gastronòmics.


Tortells de Rams
Els fulletons informatius, identificats amb tres característics Ous de Pasqua, també estan distribuïts a les Oficines de Turisme, empreses d’allotjament turístic, equipaments i dependències municipals, així com emplaçaments d’interès. Estan editats en tres idiomes: català, castellà i anglès, i una part destacada és el llistat de la vintena d’activitats que es poden fer aquests dies a Blanes amb motiu del cicle festiu.


També s’han recollit els 28 establiments de fleques i/o pastisseries repartides arreu del municipi, que pertanyen a 15 empreses d’aquest ram. La campanya de promoció es va posar en marxa fa sis anys, després de les reiterades peticions que es rebien a les Oficines de Turisme de Blanes per part dels visitants, que s’interessaven per comprar els típics productes de pastisseria que caracteritzen la Setmana Santa.

Activitats gratuïtes adreçades al Turisme Familiar

Enguany, en què el cicle festiu s’ha avançat força respecte el 2017, l’Ajuntament de Blanes espera repetir l’èxit que durant les anteriors edicions ja ha suposat l’organització de diverses activitats complementàries relacionades amb el món de la pastisseria i la setmana santa. Es tracta de donar un major atractiu a la campanya, que inclou com a eix més destacat tres tallers adreçats al públic infantil i familiar.


Benedicció de Rams 2018 a l'Església Santa Maria
En aquests tallers gratuïts, instal·lats en tres carpes, la canalla podrà confeccionar-se el seu propi vestit de manaia i màscares de conills de pasqua, muntar-se la seva pròpia mona a gust del consumidor, i pintar un ou de pasqua amb els colors que els agradin més. Tot plegat, amb l’ajut de monitors i monitores que atendran els tallers, programats durant dos dies: el divendres 30 i el dissabte 31 d març, de 10’30 a 13’30 h, al Passeig de Mar. Per participar, tan sols cal inscriure’s a les mateixes carpes on estan ubicats els tallers.

Un altre al·licient inclòs al programa, especialment dirigit al públic infantil i familiar, és el que aquest 2018 es fa per segona edició consecutiva, després que l’any passat va ser novetat. Es tracta de l’Espectacle Musical Familiar que s’allotjarà el dissabte dia 31 a les sis de la tarda a la Plaça d’Espanya, que proposarà cançons, entreteniments durant prop d’una hora.


Per últim, també cal tenir en compte un dels atractius que durant els sis anys de la campanya no haurà faltat mai a la seva cita: activitats lúdiques per als més petits que s’allotjaran al Passeig Cortils i Vieta, és a dir: al Passeig de Mar a tocar de la Plaça Catalunya. Funcionaran durant quatre dies: 29, 30 i 31 de març, així com l’1 d’abril, del divendres al dilluns, a partir de 2/4 d’11 del matí i durant tota la jornada.

Actes més tradicionals de la Setmana Santa Blanenca

Bona part dels actes que es recullen al díptic editat amb motiu de la campanya promocional són els més tradicionals i populars, lligats a la tradició de la Setmana Santa. El primer d’ells ja va tenir lloc ahir diumenge, amb la Benedicció de Rams que es va fer a les tres parròquies –majoritàriament a l’interior dels temples per la pluja que queia-, mentre que el següent més important és el que es farà dijous, amb el relleu del capità dels Manaies de Blanes, la Legió V, que començarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda.


L’endemà divendres la secció dels més petits, els Manaies Iuniores, desfilaran pel centre de la vila i també faran el seu propi relleu del capità a les 12 del migdia. A la nit, a 2/4 de 10, hi haurà l’Anunci de la Processó que tornaran a protagonitzar els Manaies de Blanes, seguit per la Processó Penitencial del Sant Crist, que surt des de la Plaça de l’Església.

Diumenge serà el torn de la Processó del Ressuscitat, que inclou el Cant de l’Àngel, i que començarà a ¾ de 12 del migdia amb la sortida de les dues imatges novament des de l’Església Santa Maria, des d’on emprendran camins diferents fins que es retrobin a la Plaça dels Dies Feiners. Serà aquí on s’interpretarà el Cant de l’Àngel i, tot seguit, es retornarà en processó a la parròquia.

A Blanes el cicle de la Setmana Santa compta amb una festa afegida, ja que acaba el dimarts de Pasqua amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar. La celebració, que enguany s’emplaça el 3 d’abril, s’acull al Santuari del Vilar i constitueix una tradició molt arrelada al municipi al ser una jornada festiva aquí, i en canvi laborable a la resta de Catalunya. Com a acte religiós destacat, l’aplec inclou una missa a 2/4 d’1 del migdia, així com una audició de sardanes a la tarda.
Data de realització: 03/26/2018 | Data de la darrera actualització: 03/26/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300