Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes celebra aquest dimecres un ple marcat per la presentació de deu mocions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/27/2018 02:16:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes celebra aquest dimecres un ple marcat per la presentació de deu mocions

Les han presentat set de les vuit forces polítiques actualment representades a l’arc plenari. També es farà la presa de possessió del nou regidor d’ICV-EUiA, Miguel Àngel Corregidor

Aquest dimecres 28 de març l’Ajuntament de Blanes celebrarà el ple ordinari municipal corresponent al mes de març. Es farà un dia abans del què és habitual amb motiu dels actes de la Setmana Santa blanenca, que s’enceten el dijous. Un un dels trets que destaca de la sessió plenària d’aquest mes és la presentació d’un total de deu mocions.

Les defensen set de les vuit forces polítiques que actualment estan representades a l’arc plenari. Abans de debatre-les hi haurà diverses qüestions, i una de les més remarcables serà la presa de possessió del nou regidor d’ICV-EUiA, Miguel Àngel Corregidor, qui substituirà Víctor Catalan després que va renunciar al seu càrrec en l’anterior sessió plenària.


Ple Municipal 22 de febrer
Altres temes que es debatran són l’aprovació definitiva de l’ordenança que regula l’atorgament d’ajuts per a la rehabilitació de façanes i cobertes als barris de S’Auguer i Sa Massaneda, o bé les dues festes locals per al 2019, entre d’altres. En aquest darrer sentit, les dues festivitats que es proposen no canvien el criteri dels darrers anys: d’una banda el 23 d’abril, quan hi haurà l’Aplec del Vilar, i de l’altra el 26 de juliol, dia de la patrona del municipi, Santa Anna, en plena Festa Major.

10 mocions presentades per gairebé totes les forces polítiques

Els grups polítics més prolífics són el tàndem format per ICV-EUiA i Batega per Blanes, que presenten 4 mocions: en relació a la recuperació de la gestió pública de la xarxa Ter-Llobregat; en defensa de la llibertat d’expressió i informació, l’art i la democràcia; amb motiu del 78è aniversari de la II República Espanyola i per la reivindicació dels i les mestres republicanes; i sobre el desplegament de la renda garantida de la ciutadania.

Per la seva banda, ERC n’ha presentat dues: per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions i pel canvi de denominació de l’Avinguda Joan Carles I perquè passi a dir-se Avinguda de La República. El PSC ha inclòs una proposta d’acord en defensa del model d’escola catalana com a eina de cohesió i de promoció social; el PDeCAT demana l’adhesió a un programa per a Pacs Urbans i Xarxes Saludables; i Ciutadans ha presentat una proposta d’acord en suport a la Diada de Sant Jordi com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat.


Votació d'un dels punts en l'anterior sessió plenària
La desena moció, que tot just s’ha registrat a l’Ajuntament de Blanes el matí d’avui dimarts, l’ha presentat la CUP perquè sigui admesa o no pel procediment d’urgència al ple de demà arran dels darrers esdeveniments polítics que s’estan produint a nivell nacional. Recolza demanar la llibertat dels presos i preses polítiques a través de diverses accions, entre elles hi ha la petició de restituir la pancarta per la llibertat dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament de Blanes.
Data de realització: 03/27/2018 | Data de la darrera actualització: 03/27/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300