Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La pancarta que reclama llibertat pels presos polítics tornarà a penjar-se al balcó de l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/29/2018 09:46:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesLa pancarta que reclama llibertat pels presos polítics tornarà a penjar-se al balcó de l’Ajuntament de Blanes

La intensa sessió plenària celebrada ahir a la nit va tractar finalment 9 de les 10 mocions preparades, i es van aprovar els 17 punts que es van debatre, molts d’ells per unanimitat

La pancarta que reclama la llibertat pels presos polítics tornarà a estar penjada al balcó de l’edifici consistorial. Així serà després que el ple municipal celebrat ahir a la nit per l’Ajuntament de Blanes va recolzar una moció presentada per urgència per la CUP. La proposta va prosperar amb 13 vots a favor: ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i la CUP, mentre que Ciutadans i el PP van votar en contra. L’alcalde va donar llibertat de vot al grup PSC: Mario Ros, Pepa Celaya i Nicolás Laguna van votar en contra i Blai Vinaixa es va abstenir.


Votació Moció per demanar la llibertat dels presos polítics
Val a dir que inicialment la moció incloïa quatre punts més que es van retirar per poder comptar amb el recolzament necessari d’altres grups perquè prosperés. En l’exposició de motius, es defensa que la proposta s’ha presentat arran de l’empresonament de càrrecs electres i de membres del legítim govern de la Generalitat, i entenent que l’existència de presos polítics no és compatible amb la democràcia emanada per la ciutadania de Blanes. La pancarta es va penjar per primera vegada a finals d’octubre, i va ser retirada al cap de pocs dies.

Ajuntament de Blanes, octubre 2017
Presa de possessió del nou regidor d’ICV-EUiA, Miky Corregidor

Tot just a l’inici, un altre punt destacat de la intensa sessió plenària celebrada ahir –va estar fregant les cinc hores de durada- va ser la presa de possessió del nou regidor d’ICV-EUiA, Miky Corregidor. El recent incorporat edil ha entrat en substitució de Víctor Catalan, que precisament també era present a la sala per assistir en aquesta part del ple.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, lliurant el distintiu a Miky Corregidor
Miky Corregidor ja es va estrenar defensant la postura del seu grup en una moció d’ERC, i sent el proposant d’una de les propostes d’acord presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes. L’anècdota la va protagonitzar tot just prendre possessió, ja que la logística perquè li fos lliurat del pin oficial amb l’escut del municipi -que simbolitza la pertinença de tots els regidors i regidores com a membres de la corporació blanenca- va haver d’esperar tot just un parell de minuts.

Un ple marcat per la profusió de mocions

Finalment, de les 10 esperades propostes d’acord se’n van debatre 9, i totes elles van prosperar. Si seguim l’ordre cronològic, a primera del PSC en defensa del model d’escola catalana es va retirar abans del debat, mentre que la d’ERC per recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions la van recolzar tots els grups a excepció de Ciutadans i PP, que es van abstenir.


Votació moció ERC per canviar el nom de l'Avinguda Joan Carles I
L’altra moció presentada per ERC per demanar el canvi de denominació de l’Avinguda Joan Carles I perquè passi a dir-se Avinguda de la República va prosperar amb els idèntics 17 vots a favor, però en aquest cas C’s i PP van fer-ho en contra. La proposta d’ICV-EUiA i Batega per recuperar la gestió pública de la xarxa Ter-Llobregat es va aprovar per unanimitat, però la presentada pels dos mateixos grups en defensa de la llibertat d’expressió i informació, l’art i la democràcia, va tornar a tenir de nou dos blocs: els 17 a favor del PSC, els proposants, PDeCAT, ERC i la CUP –ahir representada per un sol regidor- i els vots en contra de C’s i PP.


En la següent moció d’ICV-EUiA i Batega amb motiu del 87è aniversari de la república i per la reivindicació dels mestres i les mestres republicanes també es van repetir els 17 vots a favor per un costat, i l’abstenció dels altres dos partits. Per últim, les tres darreres mocions abans de la presentada per urgència per la CUP van prosperar amb la unanimitat de tothom: la de C’s per declarar la Diada de Sant Jordi Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat; la d’ICV-EUiA i Batega sobre el desplegament de la renda garantida de la ciutadania i la del PDeCAT per demanar l’adhesió a un programa de parcs urbans i xarxes saludables del Consell Comarcal amb la col·laboració de Dipsalut.

Propostes d’Acord de la Comissió Informativa General i Ple Extraordinari

Abans que arribés la part de control, la primera part del ple va tractar cinc propostes d’acord de la Comissió Informativa General, d’Urbanisme i d’Hisenda. La primera, aprovada per unanimitat, va ser un tràmit administratiu necessari per a la definitiva dissolució del consorci per a la gestió de la TDT local. També es va aprovar unànimement el següent punt que ha establert les dues festes locals pel 2019: el 23 d’abril l’Aplec del Vilar i el 26 de juliol Santa Anna.


L’aprovació definitiva de l’ordenança per a l’atorgament d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial als barris de S’Auguer i Sa Massaneda es va aprovar amb els 11 vots a favor del PSC, PDeCAt, Ciutadans i PP; ERC va votar en contra; i la resta (ICV-EUiA, Batega i la CUP) es van abstenir. Tot seguit, l’aprovació d’una addenda del Consell Comarcal de la Selva que estableix, entre d’altres, la recollida i control dels animals, va prosperar amb idèntic posicionament dels partits.

Per últim, l’acord de sanció d’un expedient per infracció de l’ordenança municipal de protecció, tinença i control d’animals, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, PDeCAT, ERC, C’s, Batega i PP, mentre que tant ICV-EUiA com la CUP es van abstenir. Val a dir que abans que se celebrés el ple ordinari, l’Ajuntament de Blanes va fer una sessió extraordinària amb un únic punt a l’ordre del dia: nomenar un canvi de representant polític a la societat Blanes Medi Ambient S.A. que, entre sessió i sessió, va celebrar una Junta General molt breu.Data de realització: 03/29/2018 | Data de la darrera actualització: 03/29/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300