Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La celebració de l’Aplec del Vilar ha posat punt i final avui dimarts a la Setmana Santa blanenca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2018 02:40:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obreria del vilarLa celebració de l’Aplec del Vilar ha posat punt i final avui dimarts a la Setmana Santa blanenca

És una de les dues festes locals que se celebra a Blanes, una tradició de més de 400 anys d’història que ha aplegat avui al migdia membres de l’Ajuntament de Blanes i de l’Obreria del Vilar

Les vacances de Setmana Santa compten a Blanes des de fa temps amb una festivitat afegida que s’escau sempre en dimarts, ja que se celebra l’endemà del dilluns de Pasqua. Es tracta de l’Aplec del Vilar, una tradició de més de 400 anys d’història emplaçada al Santuari del Vilar, que dóna nom a la festivitat, un paratge situat als afores del nucli urbà, molt apreciat pels blanencs.


Missa de l'Aplec del Vilar 2018
Actualment ha minvat força el nombre de vilatans que aprofiten aquest dia festiu extra per anar a l’esplanada del Vilar a passar una jornada a l’aire lliure, però encara n’hi ha que segueixen aquesta tradició. D’aquesta manera, al llarg de tot el dia el més habitual és veure famílies i grups d’amics que es porten el dinar i aliments de casa per compartir-los, propiciant una de les imatges més típiques que es recorda.

L’Aplec del Vilar 2019 coincidirà amb la Diada de Sant Jordi

L’atzar ha volgut que, de cara a l’any vinent, la celebració de l’Aplec del Vilar coincidirà amb una data molt assenyalada en el calendari de Catalunya. Es tracta de la Diada de Sant Jordi, que se celebra el 23 d’abril. D’aquesta manera, a Blanes aquesta jornada tan destacada serà festiva 100%, ja que coincidirà amb el dia en què s’ha de celebrar l’Aplec del Vilar.


L’Aplec del Vilar és una de les dues festes més assenyalades que es viuen al llarg de tot l’any al Santuari del Vilar. L’altra se celebra el darrer diumenge del mes d’octubre: l’Aplec Votiu de Sant Rafel, durant el qual l’alcalde renova el Vot de Vila, una tradició que aquest 2018 ja ha arribat als 223 anys de vida.

Actes religiosos amb l’Ajuntament de Blanes i l’Obreria del Vilar

L’Obreria del Vilar, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, ha organitzat el programa d’activitats de l’aplec, que s’ha encetat a les 11 del matí amb una missa en sufragi de tots els benefactors i devots de la Mare de Déu del Vilar. A 2/4 d’1 ha arribat l’acte central, un ofici solemne encapçalat per l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


També han assistit representants de l’Obreria del Vilar, així com representants dels cossos de seguretat i emergència que operen a Blanes: Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. La missa ha comptat enguany amb la participació de mossèn Joan Soler Ribas, rector de la parròquia d’Arenys de Munt, qui s’ha encarregat de predicar l’homilia.


Esplanada del Vilar, lloc d'aparcament dels vehicles
El motiu d’haver-lo convidat és que durant molts anys va encarregar-se de la parròquia de Sant Pau de Dapaong, a Togo, comunitat amb qui està agermanada la parròquia Sagrada Família, al barri d’Els Pins de Blanes. La celebració religiosa ha continuat a la tarda, amb un rosari i novena a la Mare de Déu, salve i comiat, i per últim hi ha hagut una audició de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes a 2/4 de 6.


Esplanada del Vilar, un grup d'amics i familiars preparant-se el dinar
Amb l’objectiu de facilitar l’accés fins al santuari a tothom qui volgués anar-hi, s’ha posat en marxa un servei d’autocars amb viatges d’anada i tornada tot el dia, amb sortida a la cèntrica Plaça de Catalunya, i amb parada en diversos indret d’arreu del municipi. En total s’han programat 10 viatges d’anada i uns altres 10 de tornada: el primer ha marxat de Blanes a 2/4 de 10 del matí, i el darrer estava previst que sortís del Santuari cap a la població a les 7 de la tarda.Data de realització: 04/03/2018 | Data de la darrera actualització: 04/03/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300