Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada d’11 kilòmetres fins al Santuari del Vilar


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/04/2018 11:41:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Dia Mundial Acativitat FísicaBlanes celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada d’11 kilòmetres fins al Santuari del Vilar

L’activitat és una de les que s’han programat arreu de Catalunya de l’1 al 30 d’abril amb el lema ‘+ actius cada dia’ per combatre el sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort

El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat una caminada avui al matí amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, una campanya programada arreu de Catalunya amb esdeveniments que tindran lloc de l’1 al 30 d’abril. La caminada, d’11 kilòmetres de recorregut en total, ha sortit a quarts de 10 del matí des de la Ciutat Esportiva Blanes fins arribar al Santuari del Vilar, on s’ha fet un esmorzar, i després s’ha tornat al punt de partida.


Els participants en la caminada, poc abans de començar,
amb l'alcalde i regidor d'Esports, Mario Ros, i personal del Departament d'Esports
S’ha comptat amb la direcció monitoritzada de Xavi Valls, que habitualment s’encarrega d’impartir les activitats dirigides que es fan a l’equipament esportiu blanenc. L’alcalde de Blanes i regidor d’Esports, Mario Ros, ha anat avui al matí a la Ciutat Esportiva Blanes per encoratjar els participants i felicitar-los per prendre part en la iniciativa. També els ha acompanyat la cap del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Gisela Bayé, així com personal de l’àrea.

Activitats organitzades amb el lema ‘+ actius cada dia’

Aquest 2018 el Dia Mundial de l’Activitat Física que s’està celebrant arreu de Catalunya es fa sota el tema ‘+actius cada dia’. L’objectiu del seguit d’activitats que s’han programat és promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar, així com remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, amb la recomanació que es facin 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran i 60 minuts per a infants i adolescents.


Es vol combatre el sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals, amb més de 3.000 morts a l’any estimades a Catalunya. Les persones sedentàries tenen entre un 20% i un 30% més de probabilitat de morir abans en comparació amb persones actives. És un factor de risc molt important per a les malalties cròniques com les cardiovasculars, el càncer o la diabetis.

Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya del 2017, el nivell d’activitat física saludable és inferior en dones (78’5%) que en homes (82’8%). El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra des del 2002 arreu del món, i a Catalunya es fa des del 2010 gràcies a l’impuls del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), a través del Departament de Salut i de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.


Decàleg de bones pràctiques :
    1. Una vida activa millora la salut i proporciona benestar físic i mental. Es recomana acumular 30 minuts d’activitat física diària en el cas dels adults i 60 minuts en infants i adolescents.
    2. Caminar és la forma més fàcil de millorar la salut.
    3. Fer activitat física en companyia ajuda a ser constant i a sentir-se bé.
    4. Practicar Ioga, Tai-txi, Txi Kung o activitats similars té efectes beneficiosos per a la flexibilitat, l’equilibri, la força, la prevenció de caigudes i el benestar.
    5. Per viure més i millor, cal seure menys i moure’s més.
    6. Ballar fa moure tots els muscles i fa sentir bé. La música és una bona companyia.
    7. Cal cuidar-se fent activitat física. Cal desconnectar-se, dormir almenys 8 hores al di ai menjar sa. Dedicar-se a un mateix una estona cada dia el farà sentir-se millor.
    8. Jugar i riure també és fer activitat física, i es pot fer sol o acompanyat.
    9. Ser solidari aporta salut i benestar. Cal activar-se per la causa que cadascú prefereixi.
    10. Aprofitar els efectes terapèutics de la natura. S’ha de sortir per practicar activitats a l’aire lliure.



Data de realització: 04/04/2018 | Data de la darrera actualització: 04/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300