Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Doble jornada de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal de Blanes aquesta setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/04/2018 05:57:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Doble jornada de Donació de Sang a la Biblioteca Comarcal de Blanes aquesta setmana

Blanes va ser l’any 2017 el municipi on es van fer més donacions arreu de la comarca. El dijous 5 d’abril la jornada es farà de 16 a 20 h, i divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

El Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, ha organitzat aquesta setmana una doble jornada de Donació de Sang. S’allotjarà a la Biblioteca Comarcal de Blanes, i tindrà lloc els propers dijous i divendres, 5 i 6 d’abril respectivament.


Imatges d'arxiu Donacions de Sang a la Biblioteca Comarcal
La jornada del dijous 5 d’abril es farà a la tarda, des de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre que l’endemà divendres 6 d’abril, s’allargarà durant tot el dia amb horari partit: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. Des del Banc de Sang s’ha remarcat la importància que la ciutadania col·labori en aquestes jornades voluntàries.

Actualment, hi ha sang a Catalunya per cobrir les necessitats dels propers 7 dies, un nivell que consideren baix. De cada donació de sang se’n separen els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. Les plaquetes caduquen als 5 dies, per això és molt important aconseguir un mínim de 700 donacions al dia per poder garantir que tots els malalts, especialment els que estan en tractaments de càncer, tindran plaquetes suficients.

Blanes, el municipi on es van fer més donacions arreu de la Selva el 2017

Segons dades del Banc de Sang, Blanes és el municipi d’arreu de la comarca de la Selva on es van fer més donacions de sang durant l’any passat. Van haver un total de 1.271 donacions, mentre que a Lloret se’n van fer 619, i a Santa Coloma de Farners 484, per citar les tres poblacions amb un major nombre.


Es van fer un total de 23 campanyes, de les quals la gran majoria es van emplaçar a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Durant l’estiu, com és habitual, es van fer jornades extraordinàries amb l’ajut de la unitat mòbil del Banc de Sang, el bus que durant els darrers anys s’ha estat instal·lant al Passeig de Mar.

L’any passat, a més a més, la coincidència d’aquestes jornades extraordinàries amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils van fer disparar el nombre de persones que es van adreçar per donar sang. Es van doblar les donacions, i els oferiments van incrementar-se un 786% en relació al 2016.

Prop de 250.000 donacions a Catalunya durant el 2017

Al llarg de l’any passat, es van comptabilitzar prop de 250.000 donacions de sang arreu de Catalunya. Gràcies a l’acció solidària de 191.657 donants, l’any 2017 tots els hospitals i clíniques del país van tenir sang suficient per poder atendre les necessitats dels malalts i les persones accidentades. En total es van fer 248.027 donacions de sang, un 2% més que l’any anterior.


Una dada molt ben valorada des del Banc de Sang i Teixits és la xifra de nous donants, amb 37.834 persones que van donar sang per primera vegada durant el 2017, un 15% del total de donacions de l’any. D’aquests, el 36% pertanyia a la franja d’edat d’entre 18 i 25 anys. Els nous donants prenen així el relleu de les 30.000 persones que cada any deixen de donar sang per edat o per alguna malaltia que els ho impedeix.

Per sexes, l’any 2017 el nombre de donacions de dones, amb un total de 95.991, va estar per sobre de les fetes per homes, amb 95.666. Per edats, la franja amb més donants és la de persones d’entre 36 i 55 anys, amb gairebé 100.000 que van fer almenys una donació de sang. Per grups sanguinis, destaca el creixement en un 6’4% dels donants del grup 0 negatiu. Són els anomenats ‘donants universals’, ja que la seva sang pot ser transfosa a persones de qualsevol altre grup sanguini.
Data de realització: 04/04/2018 | Data de la darrera actualització: 04/04/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300