Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes enxampa un traficant de droga i a un presumpte piròman de contenidors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/06/2018 11:26:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes enxampa un traficant de droga i a un presumpte piròman de contenidors

La detenció de l’acusat d’un delicte contra la salut pública s’ha fet després d’una persecució policial, i la del presumpte piròman ha estat possible gràcies a la col·laboració ciutadana

Entre la matinada d’avui divendres i la nit del passat dimarts, la Policia Local de Blanes han fet efectiva la detenció de dos presumptes autors de sengles delictes de tipologia prou diferenciada. La més recent ha estat l’operació que ha tingut lloc aquesta matinada, quan els efectius policials han aconseguit detenir un home de 28 anys d’edat d’origen estranger, a qui se li han decomissat 15 grams de cocaïna en dosis individuals, llestes per a la seva venda.

La detenció del jove ha estat possible després d’una persecució policial de prop de mitja hora. Els fets s’han iniciat quan passaven pocs minuts després de les dotze de la mitjanit d’avui divendres. Una patrulla de la Policia Local de Blanes que circulava pel barri d’Els Pins ha detectat que el conductor d’un ciclomotor estava fent una circulació anòmala, motiu que els ha cridat l’atenció i pel qual li han cridat l’alto. El conductor no els ha fet cas, i ha fugit.


Material decomissat al presumpte traficant de droga
Això ha donant peu a una persecució policial durant la qual el jove escapolit ha posat en perill la vida d’altres usuaris de la via pública, ja que circulava en contra direcció i saltant-se semàfors en vermell, entre d’altres maniobres. Això ha obligat a la resta de vehicles que circulaven en aquells moments a fer maniobres evasives per no col·lidir contra el motociclista.

En la seva conducció erràtica, el fugitiu ha enfilat fins a l’antic Camp de Futbol d’Els Pins, on el cotxe patrulla no ha pogut accedir, obligant als efectius policials a donar la volta per continuar la persecució. Finalment, la Policia Local de Blanes l’ha localitzat al barri de La Plantera, on han pogut veure com el conductor llençava una bossa sota un vehicle abans d’aconseguir que s’aturés.

Després d’identificar i detenir al fugitiu, els agents han pogut comprovar que a l’interior de la bossa que havia llençat sota un cotxe hi havia 15 grams de cocaïna preparada per a la seva venda en dosis individuals. Per tots aquests motius, s’ha procedit a la seva detenció, i se l’ha acusat de diversos delictes: contra la salut pública, conducció negligent i temerària, i per no tenir el corresponent carnet de conduir. Posteriorment, s’ha comprovat que ha donat positiu en cocaïna i metamfetamines en el drogotest que se li ha practicat. Val a dir que el detingut, que respon a les inicials F.M., i és veí de Blanes d’origen estranger, compta amb antecedents policials similars en aquesta mateixa Policia Local de Blanes.

Detenció d’un piròman de contenidors

Una altra de les detencions destacades practicada aquesta setmana per la Policia Local de Blanes va tenir lloc la nit d’aquest passat dimarts. Pels volts de les 10 de la nit un veí del barri d’Els Pins va trucar a la Prefectura Policial local per denunciar que hi havia un home al carrer que estava llençant pedres contra els cotxes estacionats al carrer, entre els quals s’hi comptava el seu propi vehicle. Durant el curt espai de temps que va transcórrer fins que la patrulla policial va arribar al lloc dels fets, el veí va poder comprovar com el mateix home cremava un contenidor de paper situat davant del seu domicili.


Incendi del contenidor de paper
Quan els efectius policials van arribar, van separar el contenidor dels del costat per evitar que el foc es propagués, i van començar a apagar l’incendi amb mitjans propis, a l’hora que es donava avís als Bombers de la Generalitat, que van encarregar-se de la seva extinció total. Amb l’ajut del veí denunciant, van identificar a l’autor material de l’incendi, que va quedar detingut.Es tracta d’un home de 26 anys veí de Blanes i d’origen estranger, que respon a les inicials O.D. La Policia Local de Blanes sospita que es pot tractar de la mateixa persona que durant els darrers mesos ha cremat una vintena de contenidors de brossa, tots ells emplaçats al mateix barri d’Els Pins. També s’ha identificat al jove com el protagonista de diversos altercats i agressions lleus.
Data de realització: 04/06/2018 | Data de la darrera actualització: 04/06/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300