Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració i cassolada de protesta a Blanes contra la detenció de membres de diferents CDR


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/10/2018 09:16:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXConcentració i cassolada de protesta a Blanes contra la detenció de membres de diferents CDR

Diverses persones s’han concentrat avui al vespre davant l’Ajuntament de Blanes per condemnar les detencions que s’han fet sota acusacions de rebel·lió, sedició i terrorisme

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Blanes ha convocat aquest mateix dimarts una concentració i cassolada davant l’Ajuntament de Blanes per protestar per les detencions que han tingut lloc durant les darreres hores. Es tracta de membres de diferents CDR de Catalunya a qui s’ha detingut sota acusacions de rebel·lió, sedició i terrorisme.


Aquesta acció ha desencadenat tota una sèrie de concentracions arreu del país per denunciar unes detencions que es consideren arbitràries i injustificades. La concentració que s’ha fet a Blanes ha inclòs la lectura de sengles manifestos, entre ells el que ha elaborat per Súmate, que ha llegit la seva representant Anna Hinojosa, i seguint per les paraules de la portaveu de l’ANC a Blanes, Mariona Bargalló.


Bargalló s’ha fet ressò del twit de la presidenta d’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié: “Es van inventar violència inexistent per justificar rebel·lió. Ara s’inventen i banalitzen terrorisme inexistent per justificar més repressió. Suport als detinguts. Seguirem treballant sota els principis de la no violència estricta i la democràcia per la llibertat del nostre poble”.

Durant la concentració també s’ha recordat a tothom que cal participar en la manifestació que ha convocat l’Espai Democràcia i Convivència per aquest proper diumenge, 15 d’abril, per exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La manifestació començarà a 2/4 de 12 del matí i sortirà des de la Plaça d’Espanya de Barcelona. Per poder participar-hi, s’han organitzat autocars des de Blanes.


La sortida es farà diumenge a 2/4 de 10 del matí des de la Terminal de Busos de La Plantera. Aquests dies s’estan venent tiquets al preu de 10 € per a l’autobús a la paradeta de l’ANC del Carrer Muralla: divendres dia 13 a la tarda; i el dissabte 14 d’abril durant tot el dia. També se’n poden comprar en horari comercial al Casal La Cooperativa i a la Papereria Bitlloch. La lectura de manifestos i missatges s’ha anat alternant amb sonores cassolades, crits de protesta, i entonant cançons com ara Què vol aquesta gent i l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, entre d’altres.Data de realització: 04/10/2018 | Data de la darrera actualització: 04/11/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300