Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes acull els resultats del projecte “Construïm un nou país amb valors”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/12/2018 09:59:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOEl Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes acull els resultats del projecte “Construïm un nou país amb valors”

S’ha fet una jornada oberta per donar a conèixer els resultats de l’anàlisi realitzat per la Generalitat arreu del país a finals del 2016, retornant la sessió que ja es va fer a Blanes aquell any

El dos de novembre del 2016 es va fer al Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes la sessió de participació de recollida de dades del programa Construïm un nou país amb valors, organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Aquesta va ser una de les 36 sessions que es van fer en total arreu de Catalunya a finals del 2016, amb la intenció de fer una anàlisi en profunditat del tema plantejat.

Les conclusions s’estan donant a conèixer ara a través de sessions de retorn com és el cas de la que es va fer ahir a la tarda al mateix indret, el Casal de la Gent Gran Benet Ribas. També se’n va encarregar de presentar-ho la mateixa persona que ho va fer a finals del 2016, Jaume Forés, responsable del Programa de Civisme i Valors, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del govern català.


Sessió de retorn projecte "Construïm un nou país amb valors"
Construïm un nou país amb valors és un projecte promogut pel govern català que pretén forjar el futur a través de la introducció d’iniciatives i canvis en les polítiques que fomentin el civisme, generant oportunitats i confiança mútua en les relacions, tant públiques com privades, entre ciutadans i ciutadanes. Les 36 sessions que es van fer fa gairebé un any i mig es van anar realitzant arreu de 28 poblacions catalanes, amb l’objectiu de tenir una màxima cobertura.

Es van plantejar en forma de tallers participatius, per donar veu a la ciutadania sobre hàbits i comportaments positius que inspiren la convivència al país i poder fer una fotografia actual que permeti visualitzar de manera col·lectiva com es relaciona la societat i quin futur vol compartir la ciutadania entre tots i totes. Per això, a través de les sessions es van recollir les aportacions dels participants, ja que la principal aposta del projecte és que sigui transversal i el màxim d’obert possible.

Dades a Blanes i Catalunya del programa “Construïm un nou país”

Durant la sessió de participació que es va fer aquest passat dimecres a Blanes, es van exposar les principals conclusions que s’han obtingut arran de la primera fase de recollida de dades. En aquest sentit, els principals eixos de treball s’han concentrat en quatre grans blocs que aglutinen els eixos de convivència de la ciutadania: família, feina, societat i institucions.

A Blanes, la valoració dels cinc indicatius que se’ls va donar a tractar és prou representativa, si bé tan sols en destaca un per sobre dels altres: el respecte. Per la seva banda, la resta dels quatre indicatius tenen idèntica consideració: unió, amor, escoltar i objectius comuns. A nivell de Catalunya, els ordres de preferència dels cinc valors més freqüents en cadascun dels àmbits abans esmentats estableixen una gradació força curiosa, a tenor dels resultats presentats en la sessió d’ahir.


Així, en l’àmbit de la Família els valors més freqüents per ordre de preferència són: unió, amor, tendresa, estima i protecció; en la Feina la precarietat, l’esforç, el respecte, les amistats i la competitivitat; i en les Institucions i Administracions corrupció, distància, desconfiança, egoisme i complicació. En aquest darrer sentit, el responsable del Programa de Civisme i Valors, Jaume Forés, es va aturar especialment en les seves explicacions, matisant l’aparent paradoxa que representa l’apreciació respecte que la corrupció ocupi el primer lloc.

A Catalunya, la immensa majoria dels homes i dones que representen les administracions locals –és a dir: alcaldes i alcaldesses, i regidors i regidores- no tenen unes atribucions econòmiques comparables a la resta de l’estat espanyol. El 64% dels alcaldes i regidors de poblacions de menys de 2.000 habitants ni tan sols tenen assignat un sou mensual, o bé només reben la compensació en dietes per algunes de les seves funcions públiques.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/12/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300